aefes günlük grafik...DESTEK -DİRENÇ -DÜŞEN
https://i.hizliresim.com/IrlqHq.png
Printable View
aefes günlük grafik...DESTEK -DİRENÇ -DÜŞEN
https://i.hizliresim.com/IrlqHq.png
Bist genelinde acaip volatil işlemler oluyor. Normal seasta20'32 kapatan Aefes'i, karanlık odada çok iyi aldılar. Aslında ürkmüyor da değilim. Ama yine de, pazartesi, 20,64 üzeri bir kapanış yaparsa, salı alım yaparım düşüncesindeyim.
Pazartesi ola hayrola...
Herkese iyi tatiller.
Bugün iyi silkeledi. Umarım herkes buradadır. Bankaya atlayanlar fazlasıyla lotunu geri koyabilir. Başka yere gidenler biraz kayıp yaşayacak gibi. Grafikte düşeni kırdım desteğimi aldım ilk durağım fibonaçhi direnci olan 21,30 diyor.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=adellos;4537298]Bist genelinde acaip volatil işlemler oluyor. Normal seasta20'32 kapatan Aefes'i, karanlık odada çok iyi aldılar. Aslında ürkmüyor da değilim. Ama yine de, pazartesi, 20,64 üzeri bir kapanış yaparsa, salı alım yaparım düşüncesindeyim.
Pazartesi ola hayrola...
Herkese iyi tatiller.[/QUOTE
İnşallah karı ile yerine koyabilirsiniz. Temettü ye biraz fazla zaman olsa geri salar rahat olun diyebilirdim. Temettü ye 3 hafta var ve corana algısı dağılıyor gibi. Fiyata bakmadan biraz biraz alınsa iyi olur düşüncesindeyim.
iyi kapanis yapti ! ama hala esas hareketi ne zaman yapacaklar onemli olan o
yatırım tavsiyesi degildir
[QUOTE=orcik37;4537376]Öngörülerinize katılıyorum.
Beni tek işkillendiren, endeksin 82 binden, 114 binlere, hiç düzeltme yapmadan çıkması.
Bir de, Aefes çok gecikti. Olaki, endeks düzeltmeye girdiğinde, o yükselmesini sürdürse bile, canımız burnumuzda olacak. Öyle bir gerginliği yaşamak istemiyorum .
Bu nedenle, aza kanaat ederek, vur/kaç yapmayı uygun buldum.
Bol kazançlar.
h kadar yükselmesini tahmin ediyorum. grafik hedef 22.10
https://i.hizliresim.com/2AXHAr.png
efesin karanlık odadan çıkışı...:cool:
https://twitter.com/i/status/1273316388824920068
25.50 ile deniz Yatırım beklentisini yazmış.
https://i.hizliresim.com/HR7Ll7.png
HAFTALIK
Anadolu Grubu Tarım Enerji ve Sanayi Grubu Başkanı Demir Sarman ın verdiği grubun mevsimlik işçilerinin çalışması ile ilgili yazısı (30/04/2020). Yazının bir kısmını alıntıladım.Grub ANADOLU ETAP a çok önem veriyor.bundandan dolayı çok ümitliyim.bununla ilgili sürpriz kararlar ile karşılaşabiliriz.
https://i.hizliresim.com/xQmbK8.png
Anadolu Etap tam bir sır küpü. Daha da vahimi yapılan karları gizlemek için kullanılan zamanında "ortaklar arasısndaki anlaşma gereği hiçbir ortak şirketi tek başına yönetemez" ilkesinden dolayı Anadolu Efes tarafından tam konsolide edilmeyen bir şirket.
Anadolu Etap yıllardır hem borçlanarak yatırıma devam ediyor, hem de ara ara sermaye artışları ile güçlendirildi. Brezilyalı ortak hisselerini sattı, yapılan diğer sermaye artışları ile Efes'in ortaklığı %33.3'ten %76.2'ye yükseldi bu dönemde. Özgörkey bedelli sermaye artışlarının hiçbirine katılmadı.
Anadolu Etap'ın mümkün olan en kısa zamanda halka arzının gündeme gelmesi gerekiyor. Ya da en azından tam konsolidasyon ile şirketin FAVÖK, net borçluluk, karlılık gibi rasyolarının saydam bir şeklide açıklanması gerek.
Anadolu etap sermaye artışı yapıyor güçleniyor.Aefesin de bedelsiz sermaye artışı yapması gerekmezmi?
bedelsiz sermaye artışları sadece bir kandırmaca. Buna rağmen yatırımcı ilgi gösteriyor bedelsiz sermaye artışı yapan şirketlere.
Benim Anadolu Etap'ta bahsettiğim yapılan bedelli sermaye artışları. Brezilyalı ortak hisselerini satmadan önce Anadolu Efes ile beraber Etap'ta bedelli sermaye artışı yaptı. Sonra elindeki hisseleri çok ucuza Özgörkey ve Anadolu Efes'e sattı.
Ardından 2 büyük bedelli sermaye artışı daha yapıldı Etap'ta ve Özgörkey katılmadı bu sermaye artışlarına.
Malesef şirket tam konsolidasyon yöntemi ile konsolide de edilmiyor. Bu da bir çok rasyonun gizlenmesi için kullanılıyor.
Sn.candyshop 09.07 2020 genel kurulda yüksel bedelsiz çıkma olasılığı varmıdır.
Hissenin hareketleri çok standartlaştı. Akşam alıyorlar. Sabahta alıyorlar. Öğlen akşama kadar basıyorlar. Akşam tekrar alıyorlar. Mehteran ekibi gibi gidiyor. Ama sonuç olarak Yabancıların elinde %65 oranında hisse var...
telef olduk resmen, bu nasıl bir işkencedir ya!
Günün hareketli olması muhtemel hisseleri: TUPRS, MAVI, KCHOL, AEFES
İntegral Yatırım'ın günlük olarak hazırladığı teknik bültende bugün hareketli olması muhtemel 4 hisse paylaşıldı. Raporda ayrıca endeksin yükselen trendini aşağı yönlü kırmadığı sürece, yukarı yönlü hareketin devam edeceği tahmininde bulunuldu.
https://www.borsamatik.com.tr/gunun-...-galeri-133968
günlükte sıkıntı yok...piyasa bozarsa onay almaya gelebilir..
yukarıdaki çizgi 10 yıllık trend çizgisi....
https://i.hizliresim.com/l0z1MZ.png
bir gün de yüzümüz gülsün
İn cin top oynıyor..hareket yok işlem yok....sıkıcı bir gün...
Benim gördüğüm genelde çarşamba öyleden sonra hareket oluyor , millet genelde çarşamba öyleden sonra almaz , satar diye sanırım , tahta yapıcı anasının gözü, Yatırım tavsiyesi değildir
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
artı havada eksi eksi hava da eksi ne biçim bir hisse senedi :vk: insanı bıktırdı.
yahu bu meksa bugun de garanti tahtasina dosuyor 12,5 milyon lot gömme yapmis ! piyasanin anasini aglatti.
muhtemelen oppenheimer'in mallari (adamlar Turkiyede akbank garanti ve efes almislardi yillardir simdi komple cikiyorlar sanirim)
buralar sessizleşti
Kimin sattığından çok kimin aldığı önemli. Burdakiler sattı işe yalıda oturanlar almıştır.
Satanada alanada hayırlı olsun. Tedbirlerin gevşetilecek piyasaların hareketleneceğini, temettü dağıtımının onaylanacagı ve önümüzdeki 3 haftanın alım iştahlı olacağını düşündüğüm için burada beklemekteyim. Parasının değerini enflasyona karşı korumak için yatırımını buraya yapmış olan arkadaşlara bir tavsiyem olacak, Daha yolda ilerliyoruz hiçbir durağa varmadık hele bir durağa gelelim dolmuştan inecekmisiniz bir sonraki hedefe gidecekmisiniz ozaman karar verin, Bence hissenin fiyatı hedef deyildir, Temettüyü almak yada almadan pirimli olan hisse satışından kar almak, güzel bilanço beklentisi, yeni iş ilişkisi, faliyete geçecek yeni fabrika gibi gibi hedefler bunlardır. Hedefte güzel şeyler var ise hisse fiyatı koyulan hedeflerin çok üzerine çıkabiliyor. Sonra ben sattım fırladı gitti deniyor. Biz trade bir yaparız iki yaparız üçüncüde arkasından bakarız. Yt değildir
tüm ortaklara günaydın bugün inşallah bizim günümüz olur
Sabır sınırlarını zorluyor...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
demişler işyatırım'daAlıntı:
Mustafa Küçükmeral, CFA
Yatırım Teması
Faaliyetlerde aslan payını alan Rusya bira pazarı yıla güçlü büyüme ile başlarken, COVID-19 sonrası dönemde alınan tedbirler büyümeyi olumsuz etkiliyor. Alınan tedbirler ev dışı tüketimin payının yüksek olduğu Türkiye bira hacimlerini oldukça olumsuz etkiliyor. Hacimlerin ve satışların daralması aynı zamanda operasyonel kar marjı üzerinde de olumsuz etki yaratıyor. Her ne kadar alınan önlemlerin yavaş yavaş kaldırılmaya başlamasının olumlu etkisi olacağını düşünmekle birlikte, yeni dönemde değişen tüketim alışkanlıklarının etkisi ile hacimlerin zayıf olmaya devam edeceğini ve 2020 yılında kar marjının baskı altında kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz.
Riskler
COVID etkisinin beklenenden uzun sürmesi, faaliyet gösterdiği ülkelerde ekonomik durgunluk, Türkiye’de pazar payı kaybının devam etmesi, Rusya’da beklenen sinerjinin yaratılamaması ve olası regülasyon değişiklikleri temel risk unsurları olarak öne çıkmaktadır.
pazartesi satmadığıma pişman oldum yakında dehlerim gider :vk: yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
"Avrupa Merkez Bankası (ECB) Avro Bölgesi dışındaki merkez bankalarına euro likiditesi sağlayacak yeni repo programı başlattığını duyurdu."
2008de uygulanan parasal genişleme politikası ile benzerlik gösteriyor.Fed merkez bankasınında dolar arzını düşündüğümüzde enflasyonun artmaması için pandemi bittiğinde paranın ülkeden çıkması gerekmekte.ihracatı artırmak içinde gelişmekte olan ülkelerin yıkılmaması gerek.hiçkimse müşterisinin yıkılmasını istemez.
Bas parayı ,ver krediyi, artır faizleri herkes sana muhtaç olsun.Şayet bu tiyatro gerçekleşirse , bu para kredi ve yatırım olarak ülkemize girmenin yolunu bulursa 2008 2009 dönemi bist ve efes hareketlerini incelememiz gerekmekte.Önümüz açık.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu gün haberle berabar blr atak yaptı devamı gelmedi...