Bir ankettr daha birlikteyiz,
tcmb karari tahmininiz?
https://onlinepoll.me/poll/vote/tcmb...ari-tahmininiz
Printable View
Bir ankettr daha birlikteyiz,
tcmb karari tahmininiz?
https://onlinepoll.me/poll/vote/tcmb...ari-tahmininiz
Günaydın ,
usd try 9,3459
eur try 10,8539
gau try 533,59
xau usd 1775,85
yarın 100 puan indirim gelir diye düşünüyorum.
Saldirir mi ?
Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, ABD ve Fransa ile milyarlarca dolarlık savunma anlaşmalarına yapan Yunanistan ın, Türkiye nin zayıf bir anında saldırıya geçeceği konusunda uyarıda bulundu.
Bir de önemli bir konu var. Fransa ile Yunanistan arasındaki bu savunma işbirliği anlaşması. Olay çok büyük. Fransa, Yunanistan ve Türkiye, NATO üyesi mi? NATO üyesi. Peki Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan Bana yapılan saldırı sana yapılan saldırıdır şeklindeki anlaşma NATO nun içerisinde zaten yok mu? Var, 5. maddesi. O zaman neden yapıyorsun? Türkiye'yi hedef alıyorsan NATO ittifakı içinde bir başka NATO ülkesini hedef alan iki ülke var demektir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...caklar-1878158
Nereye saldıracaklarmış, deniz hakimiyetiyle ilgili meseleler bunlar, bu işin raconu bu. Öyle bir hata yaparlarsa (karada), en perişan halimizle adalara çökeriz.
Batıya kuvvet kaydırmamızı sağlamaya yönelik biraz da.
Yunan ordusu pert durumda bu arada bi halt olmaz onlardan, ama deniz hakimiyeti meselesi civcivli, İsrail var Mısır var, GKRY var, Fransa var, GKRY deki İngiliz üsleri var, bunların dışında Suriye'de Rusya var, denklem karışık her iki yönde kırılgan.
İnşallah Yunanistan bir şuursuzluk yapar diyorum...
Faiz Toto anketi başlamadı mı?
Ben tahminimi yapıyorum 50-100 baz puan faiz artışı bekliyorum.
Olması gereken en az 500 puan faiz artışı ama 50 puan bile arttırmayacağını bildiğimiz için dolar artıyor.
İndiremezler bence bu toplantıda.
----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
Faiz 100 puan iner.tum emareler o yönde.berat hapiste fikirleri iktidarda.bosa harcadik seni berat üstat hakkını helal et.dolarla mi maaş alıyorsunuz derken subliminal olarak doğru yolu gösterdin de bu capsızlar ancak senin yoluna geldiler .capsizlar işte ne beklenir ki.
Benim beklentim 50-100 indirim yönündeydi..
Malum yurtdışına çıktığına göre pass geçme olasılığı ciddi anlamda dikkate alınabilir MB bağımsızdır falan....
Kendi ayaklarına sıkmamak ve kararsızlık olmaması için artış ihtimali olmaz ama pass geçme ihtimali güçleniyor.
200 100 baz puan indirim derken son soylemde pas gececegi acikca konusulmaya basladi.
200 baz puan yapacaklardi neyseki ondan vazgecmis gorunuyorlar ! en kotu 100 ile konuyu kapatacaklardir.
%51 pas , %49 100 baz puan indirim diye dusunuyorum
"yatırım tavsiyesi değildir"
Bunlar devalüasyon yapıyorlar çaktırmadan, 200 baz puan yardır gelsin diyorum.
200 puan indirmezseniz kredileri yüzdüremem, hiç ödemem bakın haaa diyorum.
Ben bu sene kredileri yüzdürdükten sonra, tekrar arttırırsınız ne var yane, diyorum :p
Geçen ay faiz indirme kararı sonrası doların bu seviyelere geleceği mutlaka tahmin edilmiştir. Bu nedenle artış olacağını sanmam. Ama faiz indirimine gidileceğini de düşünmüyorum. Bu ay pass geçme ihtimali çok yüksek gibi. Yine de ne olacağı bilinmez tabi. Aslında amaç her uygun ortamda faiz indirmek. Lakin öyle ortam olur mu? Önümüz kış.
Dolar/TL < 9.24
100bp indirim yapacak diye tahmin ediyorum...
Fayiz tam kıvamında
Faiz haramdır
Malum emlak fiyatları da çok arttı acaba o tarafta da durum böyle midir merak ettim...
Satılamayan ikinci el araçlar oto galerilerde kapasiteyi doldurdu
https://www.sozcu.com.tr/2021/otomot...gozdenkacmasin
Herkes içerden haber aldılar dese de
Bence içeri onlar söylüyo
LPG’ye bir zam daha
2 Ekim'de 71 kuruş zamlanan LPG'ye bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 23 kuruş daha zam geliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...-daha-6718106/
E yani. Millette para sınırsız değil. İlla tıkanacaktı bir yerde. Emlak ve oto piyasasını şişiren faizlerin düşük olmasıydı. Yeniden eskiye dönmek için faizleri indirmeye çalışıyorlar ama o günler geride kaldı. Faizleri düşürmek için yırtınmaları bundan yani. Stoklar patlayacak yoksa bir yerlerde. :)
EPGİS: 21/10/2021 itibarıyla LPG Otogazda 22 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde zam yapıldı
Ben inanmiyorum Yunanistan in Turkiyeye saldiracagina
Amerikaninda neden yunan adalarina silah ve asker koyma anlasmasinida anlamadim. Abd yunanistan turkiye hepsi natoda. Ee bunlara ne gerek var simdi?
Yoksa bir habermi aldilar natodan mi cikiyoruz?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Reyisin en büyük hatası damadı maliye bakanı yapmasıydı, diğer herhangi bir bakanlık içişleri, dışışleri v.s damadı yıpratmazdı, emme milletin cebine dokanınca damadın film bitti.
Dolardaki satis tam teknik satis kanmamak lazim.egimi cok dik.1 gunluk.....
8.95 civarindan yukari gider.beklemek lazim.
Dxy dede gevseme var.fiyat olgunlaga ulasti fakat dxy 100 u bekliyirum bekleyin dolarda.
Hazine ve Maliye Bakanlığı:
Merkezi Yönetim
-Borç Stoku Eylül sonu 2 trilyon 181.1 milyar TL (Önceki 2 trilyon 95 milyar TL)
-İç Borç Stoku Eylül sonu 1 trilyon 343.8 milyar TL (Önceki 1 trilyon 316.9 milyar TL)
-Dış Borç Stoku Eylül sonu 112.2 milyar $ (Önceki 110.4 milyar $)
Soğan trade edecekseniz Zar'a bakın.
Zardan fazla düşmüşse içsel bir hareket vardır.
Yoksa dxy etkisidir.
Tabiki Güney Afrikada bir şey olmuyorsa.
Dış kaynaklı olabilir mi derken dolar endeksine baktım dünden bugüne çok büyük oynama yok, bazı analistler kamu bankalarının satışından bahsediyor. Faiz indirimi olunca doların yükseleceğini bildiklerinden biraz marj açmak için basmış olabilirler iyice zıvanadan çıkmasın diye ama bunların neyi niye yaptıklarının bir açıklamasını da bilemiyorum...
Tuz koktu demek bile az geliyor artık...
Yargı, Erdoğan Bayraktar’ın ‘itiraflarını’ soruşturmaya gerek duymadı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17-25 Aralık soruşturmalarında adı geçen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, yargıya taşınan “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur†açıklamasına “soruşturma yapılmasına yer olmadığı†kararını verdi. HKP, Bayraktar’ın açıklamalarının “yeni delil†niteliğinde olduğu gerekçesiyle karara itiraz etti.
https://tele1.com.tr/yargi-erdogan-b...uymadi-490673/