https://i.ibb.co/b3GrMyL/bist-usd-bazl-04072022.jpg
140$ seviyesine geldik. Bu seviyelerin altına ne zamanlar inmişiz :
1-Papaz krizi
2-Pandemi
3-KKM
4-Ukrayna Savaşı
Printable View
https://i.ibb.co/b3GrMyL/bist-usd-bazl-04072022.jpg
140$ seviyesine geldik. Bu seviyelerin altına ne zamanlar inmişiz :
1-Papaz krizi
2-Pandemi
3-KKM
4-Ukrayna Savaşı
Benim kurum 3962.50 tl aliyor kontart başına.
Sizde durumlar nedir
21 Nisan Eregl USD 2,5$ -> Bugün 1,55 %38 düşüş
21 Nisan TATASTEEL USD 17$ -> Bugün 10,80$ %37 düşüş
Diğer çelikçilerde de durum aşağı yukarı aynı.
Çok güzel grafik.
Bir eklemem olacak; Bu yukarıdaki düşüşlerin hepsi ciddi hacimli düşüşlerdi fakat bu düşüş ciddi hacimsiz bir düşüş..
Mesela bugün bankalar %4 düştü fakat hacimler yukarıdaki düşüşlerin beşte hatta yedi de biri..Bence bu da önemli bir veri..
https://youtu.be/T6GkCVzDZ5c
Hisse disindan da cesitlendirme yapip guzel sirketleri biriktirmeye devam bizim de yüzümüz guler insallah
10 bin kusur jetonu yutmus bugun makine
Manipülasyon en kısa haliyle duygularınızı, zaaflarınızı ve inandığınız değerleri hedef alarak bakış açınızı değiştirmeye ve gerçeği şekillendirmeye yönelik sergilenen eylemlerin genel adıdır. Tam olarak karşınızdaki kişiye istediğinizi yaptırabilme sanatı olarak anlatılabilir.
Farklı düşünüyorum. Alıcı olmadığını, düşüşe direniş olmadığını, alıcının isteksiz olduğunu gösteriyor hacimsizlik.
Ben de enflasyon rallisi diyordum ama uçurumun esigindeyken eğer Allah insana kanat vermediyse, yerçekimi kuralı değişmediyse, taş hala suda yüzemiyorsa durumlar malum demektir...
Düşen bıçağı yakalama merakı... satıcıya daha aşağı hedefleme hırsı verme...aman dibi kaçırmayalım telaşı...taban oluşumu teyidi almadan maliyet yapma... düşen fiyatta ortalama yapma yanlışı...
Bu kayıpta yukarıdaki tüm hatalar tekrarlanıyor ve doğal sonuç olarak kayıp katmerleniyor...
Bence borsa için soru dolar düşer mi?
Dolar düşmez ise ama öyle ama böyle üreten satan bir Türkiye var borsası kalıcı olarak çok düşemeyecek ve yurt dışı düşse bile eşlik edemeyecektir.
Dolar düşerse bütün hesapları baştan yapmak gerekir.
Nasil düşecek ki? Bana düşmez gibi geliyor atıyorum 16 altı çok zor geliyor var mı farklı fikri olan?
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazen dogru bazen yanlış bu yorum..pandeminin ilk başlarındaki sert düşüş sonrası bende dahil çok kişi taban oluşumu, yok ikili dip veya başka dip formasyonları beklerken direk v dönüşü oldu ve tekrar düşmesini bekleyenler avucunu yaladı..yani diyecegim borsa bilinmezlerle dolu..tamamen demiyelimde %90 şans gerekiyor. O yüzden düşen bıçak tutulmaz vs bunlar palavra, en iyi yerden olmasada iyi yerden tutanlar bahsettigim pandemi süreci sırasındaki çıkışta bir daha bulamayacakları bir dönüşe imza artılar..bizde w dönüşü yok bilmem ne derken kendimizi bari altın alalım noktasında bulduk yada artık çok kazanamayacagın bir yerden girmek zorunda kaldık..
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne bileyim reis sen lonk kalmisin aklımda.
Bugun eccuk çalıştım.
Yarın sert long gibi. Short kapamadi isen yarınki yemek senden olsun bari?
Sert yukarı giderse şöyle güzel bi etçi bilmemnede et neyim yiyim diom. Malum haymana da iyisini bulmak zor bi de helal haram vs çok girmiyorum riskli toplara memleket cenned.
Aşağı verirse anama ( k. Valide ) tarhana söyledim sıcakta iyi olur ne yapak.
Hadi bakalım.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cok doğru. Geriye dönüp bakınca ne yaptım düzgün dersen pandemide satmadım derim.
Simdi hele artık 3 usd altı tek lot satılık malım yok bilanço bilanço mal çeviriyorum hisseler arası onun dışında bulut abey çözmüş %100 maldayim bundan sonra.
Övünmek gibi olmasın portfoy de tarihi zirvede ve bugün dahi artı.
Bi tek viop u beceremedim. Hala arada 5 6 poz üst üste terse kaldığım oluyor.
Burada olmuyor diyen ya çok iyidir ya da yalan söyler net :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz silahı seçilirse olur gibime geliyor. Tabi ozaman kaç olur dolar.
Sıralamam
Seçim biter > Faiz artar > dolar &borsa gevşemeye başlar >millet borsadan faize kaçar > bir kaç ay sonra vurkaç sıcak para gelmeye başlar tahvile sonra yerlinin faize kaçtığı borsadan yabancı mal toplamaya başlar Endeks tl bazlı çok artmadığı için faize kaçan pişman olmaz dolar bazlı yabancısa kar etmiş olur.
Sonrasında 1 -1.5yıl kadar dengeler yerine oturunca yerlide katılır biryerlerden 1.5$ oyun alanı 3$a çekilir.
polyanna securities
Ytd
Yol ayrımında, ya flata döner, ya da itkiyi tamamlar, ve teper, sonra daha da aşağılar gündeme gelir.YTD
https://www.tradingview.com/x/Vvo6Le3T/
Dolar düşmez bu politikalarla ancak CDS 830 üzeri. Bu ne demek, artık her banka, her şirket yüksek risk primi nedeniyle daha yüksek oranlarda döviz kredisi bulacak. Zaten çoğunluğu katma değerli ürün üretmeyen Türk şirketleri bu yüksek maliyetli kredilerle ne üretip ne kadar karla satacaklar. Birçok şirket ve banka yeni borçlanma yerine mevcut borcunu ödemeyi tercih etmiş. Tercih etmese ne olacak? Kasasındaki dövize göz dikmiş bir MB var. Zorla sattıracaklar. O nedenle ya döviz borcu ödenecek ya da dövizle ithal mal alınıp stok yapılacak. Dövizi Mb ye gitse o da dövizi baskılamak için satılacak. MB rezervleri eksi milyarlarca dolar durumda.
Bence konu sadece döviz cinsi ucuz olmamızın daha ötesinde gibi görünüyor. Ayrıntıya girersek adına anmak istemediğimiz onlarca büyük risk var. Ve henüz bunlar satılmaya başlanmadı. Umarım da başlamazlar.
Günaydın bol kazançlar
Akşam seansı aldığım longları sabah seansın da açılışta verdim
https://i.hizliresim.com/31aywbr.jpeg
Longları bozdurduktan sonra 2740 .50 den short vurdum shortlar alttan kapatıldı
https://i.hizliresim.com/2n9h80f.jpege
euronews Türkçe
@euronews_tr
· 19s
Çin’in 6. büyük emlak şirketi Shimao temerrüde düştü https://tr.euronews.com/2022/07/04/c...box=1656933603
Ekonomide bizi geçtim ışıltı ile gidiyoruzda , dünyada ekonomi anlamında enerji anlamında zor bir dönemde.
Bu kış hem halkım hem dünya için zor olacak.
Allah yardımcısı olsun bu milletin.
Ne olduğu belli olmayan hiçbir bilimsel kazanımı olmayan programla yönetme isteği neden.
Yanlıştan dönmek bu kadarmı zor ,
dolar hala ne yaparlarsa yapsınlar yukarı gitme isteğinde , pasumanla bu yara durmaz DİKİŞ atılmalı kanama zaman geçtikçe diğer organlara zarar veriyor , nasıl bir zihniyet anlamadım gitti.
Genelde bugün neden zarar ettik diye topiklere bakıyorum, genelde aynı nedenle zarar edilmiş.
Çok düştü veya ucuz diye girilmiş daha da düşmüş. Bu 2 konuyu profosyoneller kriter olarak eliyor.
Trend aşağı doğru gittiği için her fışkırttığında kâr al yabmazsan masada kalıyorsun, traderlerde para az olduğu içün gün boyu bikaç tur döndürmesi lazım ariston abi, thy şortlardan gelen paralarla ereğli alsat yapıyorum bende maliyet düşürmeye başladım, napalım ekmek parası
Dün yabancı bir makale okumuştum Avrupada bilançolar beklentilerin altında bekleniyor diye bakalım öylemi olacak.
Bu bilanço dönemi bana göre seçicili davranılmalı.
Alt tahtalar hacimde kullanılıyor telegram ve üstad komisyon üzerinden dönen sistem yine devrede gibi .
Bu ara çok dedikodular mevcut.
Longlar alttan yerine konmuştur
https://i.hizliresim.com/iwsnmzy.jpegk
Çelikçiler üzerinde çalıştığım takip ettiğim bir graf mevcut bunu zaman içinde paylaşıcam yön göstermesi açısından.
Dolar 17 küsur hedefine gidiyor...yeni bir geceyarısı sapkınlığına hazırlanın derim...
Şunu fark ettim zarardaki hisseyi kurtarmak için daha fazla emek harcanıyor. Kardaki hisse ile ilgili çok araştırma yapılmıyor gibi, ya da ben öyleyim. Ondan dolayı kara geçince çok yorduğu için hemen satılıyor olabilir, esas yükseliş de sonra başlıyor bence.
ariston abi iyi seyret
şimdi delikanlının biri bu vobu artıya çevirir :) :party:
BoFA'yla YF dutun altına oturdu silkele babam silkele. Kredililer için bugün son çıkış günü. Öbür türlü bayramdan sonraya kaldılar
Bugün ABD açılınca seviye ayarlaması olması lazım. Ne yönde olacağını şu an bilmiyorum genelde ters oluyor zaten.
Herif thy yi fışkırttırmaya hazırlık yapıyor ariston abi dikkatli ol
Bence Türkiye'yi yansıtan hisse KCHOL, THYAO ve AKBNK. Yani Türkiye genelini etkileyen olaylarda onlar aynı yönde tepki vermeli, diğerleri bazen ters olabiliyor. Diğer hisseler çok sektörel veya kendi özel hikayeleri olabiliyor.