Faiz toto
Egeduk: Pas
Desidero74: Pas
Batman: 250 bps
Reha Kaya: 250 bps
Mkeles: 250 bps
Denizdenizli61: 250 bps
uguner: 500 bps
Printable View
Faiz toto
Egeduk: Pas
Desidero74: Pas
Batman: 250 bps
Reha Kaya: 250 bps
Mkeles: 250 bps
Denizdenizli61: 250 bps
uguner: 500 bps
Beklenti 250bps
Benim tahminim 500 bps.
Bu ay en az %8 civarı tufe çıkma olasılığından
Bu Tuik bizde oldukça tahmin zor.Aciklama yapmış hissedilen farklı benim rakamım farklı olabilir. Deyu.(s)
Sonunda akli basinda birini gordum
---------------------------------------------------------
doların da yıl sonuna kadar %45 artması gerektiğini düşünüyorum
https://twitter.com/ajans_muhbir/sta...91211638903262
https://eksisozluk.com/entry/160918401
bunu başka yerde de anlattım (#160716601) ama rakamlar ortada. 1 ocak 2022'den 1 ocak 2024'e kadar olanki süreçte enflasyon %439.74 artmış (enag rakamlarına göredir). personel maliyeti de buna paralel artış göstermiş, ama yuvarlayalım "4 katı oldu" diyelim.
fakat aynı tarihler arasında usd, tcmb verilerine göre %121.04 artmış.
peki bu aradaki %318.70 ne anlama geliyor? maliyetlerin gelire oranla 3 kat arttığı anlamına geliyor. ihracatçı ve turizmci bunları kar marjlarından sübvanse ediyor ya da borçlanıyor, elindeki dövizin değerlenmesini bekliyor.
Biz de durmadan onu söylüyoruz.
Son seçimden önce dolar 19 iken o dönemde en ucuz şey dolar diyorduk.
Seçime dolarla girdik ve seçim sonrası derhal önce 23 lere sonra 27 lere zıplatmak zorunda kaldılar.
Şu an da en ucuz şey hala dolar.
Hadi ENAG verilerinin s.ktir et.
Dolar son seçimden bu yana sadece yüzde 10 değer kazandı.
Peki o dönemden bu yana ne kadar para basıldı, TUİK enflasyonuna göre bile TL yüzde kaç değer yitirmesi gerekir?
Sabah Murat Sağman bile bu ekonomik politika hibrit diyordu. Yani hem hetero hem ortodoks.
1-Ağır krizlerden hükümetlerin tek çıkma yöntemi DEVALÜASYON, yani faturayı tüm halka yıkmaktır. En geçerli ve en can acıtıcı VERGİDİR.
2-Yabancı 30 dolar kurundan ASLA TC ne GELMEZ, yanından bile geçmez. Bunu söyleyen yalan söylüyordur.
Seçim sonrası yabancının gelmesi için yapılacak şey bellidir. Ki yabancı dışında başka da formül yoktur.
Doları kademeli veya tek parçada 38 lere taşıyacaklarını bekliyorum. Daha sonra yabancı girişi sonrası gelen para ile biraz aşağı da salabilirler.
38 lerde bile kısa vadeli çok sınırlı yabancı gelir.
Bu yapılmazsa HİPERENFLASYONLARA VE DEVALÜASYONLARA devam edilir...
Ortalama konut fiyatı 10 milyon da olur 50 milyon da..
Asgari ücret 50-100 bin En dandik araba 5 milyon da olur.
Bakınız 90 lar...
Dolar yıl sonunda 28 TL olacak diyen yabancı kurumun amacı sizce ne olabilir?
Bir vekil yeminlen ben partimden ayrılmam deyip maddi varlıklarının artması ile saf değiştirip derhal iktidarı destekleyebiliyorsa bu yabancı kurumlara ülkenin yüce çıkarları için sipariş rapor yazdırmak çok zor olabilir mi?
Youtube da bolca videolar var bu konuda...
2024'un "Emekliler Yili" ilan edilmesini pis muhalifler hemen eleştirmiş,dalga gecmislerdi.
Ne oldu ?? Reis'im her hafta sürpriz yapıyor. Emekliler yılının hakkını veriyor her hafta zam.Namkorlere duyurulur.
Bakarsınız gelecek ay kura ile ;
2024 emekliye çeyrek altın,
2071 emekliye gram vs .
Martta 5000 gayme ikramiye.
Nisanda 1920 emekliye tam altın
Vs yıl boyu kek,cay bedava..
Bazen insan almak zorunda kalıyor ; Ama bu paralara bu gıda alınmaz a.q...
Dün 650 maliyetle 25 adet lahmacun yaptırdım..İçinde soğan da yok , etli ekmek dersek yanlış olmaz...Adet fiyatı 25 liraya geldi.DIşarıda ne üdüğü belli olmayan lahmacun 60 dan başlıyor...
Esnafa gram fayda vermeyecek şekilde alışveriş yapıyorum....Bunlar TAK partinin 1 numaralı seçmeni a.q...
Skimflasyon nedir? İşte cevabı :
Tereyağının kilosu 600 TL iken satışlarının düşmesinden endişe ederek yüksek enflasyonun etkisini tüketiciye yansıtamayan üretici 900 gram tereyağına kilosu 100 TL olan margarinden 100 gram katarak bu karışımı kilosu 600 TL’ye ve tereyağı başlığı altında satıyor olsun. Bu durumda bu yeni ürünün gerçek fiyatı 550 TL/Kilo olması gerekirken 600 TL/Kilodan satıldığında üretici buradan 50 TL fazla kazanç sağlamış olur. Tüketici ise tereyağı aldığını düşünerek aslında margarin katılmış bir tereyağına eski tereyağı fiyatını ödemiş olur. Bu örnek, skimpflasyonun tipik örneğidir.
Bunu yeni bir örnek gibi yazmışlar, bu skimflasyon bu ülkede 70 yıldır var, ayrıca kodumflasyon, benyaptımolduflasyon gibi pek çok durumda sözkonusu dünya ekonomi literatürü yenilenmeli.
Uluslararası yatırımcılar yeniden Türkiye ile ilgileniyormuş.
ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan'dan Stefan Weiler, "Uluslararası yatırımcı topluluğunun büyük bir kısmı Türkiye ile yeniden ilgileniyor. Yani dalganın değiştiğini görüyoruz ancak bu, tüm yatırımcıların geri döndüğü anlamına gelmiyor" dedi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Weiler, kaynaklarını Türkiye'ye ayırmak ve kendilerini rahat hissetmek için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu düşünen yatırımcılar bulunduğunun ve yatırımcıların netlik istediğinin altını çizerek, şöyle devam etti:
Türkiye'de enflasyonun yüzde 60'ın üzerinde ve faizin yüzde 42,5 seviyesinde olduğunu anımsatan Weiler, daha fazla yatırımcı girişi olması için pozitif bir reel oran getirisi sağlanması gerektiğini dile getirdi.
Reel getiri için en lazım?
1- Faizler yüzde 50 lere çıkarsa ve dolar aynı yıl sadece yüzde 20 artarsa yüzde 30 reel kazanç sağlanır.
2-Doları önce 38-40 lara çekip yıl boyunca en çok yüzde 10 artırırlarsa yüzde 40 seviyesindeki tahvilyine yüzde 30 reel kazanç sağlanır.
Sizce hangisi?
1. seçenek enflasyonu kontrol altına almak için daha elverişli.
Ancak içteki KKM ve DDKKM stokları ve geri dönüşleri düşünüldüğünde için sanki 2. seçenek daha mantıklı gibi...
Ben bazen fiyat soruyorum çook pahalı imiş deyip almıyorum mal mal bakıyorlar,
Bazen de adam fiyatı söyleyince kalbimi tutarak 112 ambulans çağırın bu fiyat karşısında kalbim tuttu diyorum herifler, neye uğradıklarını şaşırıyor.
Bir kaç kez de girdiğim ve oturduğum restoran dan menüye bakıp pahalı imiş size hayırlı işler diyerek çıktım.
Babam olsa acımam. Ayıp olmasın diye parayı öderseniz bir gün bir bavul dolusu para ile ve ya üslü sayı ile yazılmış banknotlar yardımı ile hesap öderiz. Ve de öyle olacak gibi çok seviyor bizim millet AVM de vb uyduruk yemek yemeyi.
İsteseler sabit de tutabiliyorlar.
Dolar neden her gün az da olsa artıyor? diye soruluyor.
Şimdi doları seçim sonrası 30 dan mı 38 e mi atlatmak kolaydır?
Yoksa kademe kademe seçim öncesi 33 lere getirdikten sonra 38 lere getirmek mi?
Hangisi daha az acıtır ve enflasyona psikolojik etkisi düşünüldüğünde 33 lerden zıplatmak daha tercih edilir.
Buradaki keypoint içte dolara yönelmeden yabacının istediği kur seviyesine getirmek.
O nedenle seçim sonrası bana göre 33 lerden 38 lere kademeli yavaş yavaş geçmek yerine aniden geçilmesi daha mümkün görülüyor.
Zaten ani şekilde 38 lere geldiğinde içte de dolarda çözülme olur. Tersinde ise daha da yükselecek beklentisi ile dolara talep daha fazlalaşır.
Bence seçimden sonra 60 a dokundurup yabancı girişi ile 50 inmek en mantıklısı...Böylece hem borsa ucuzlamış hemde adamın parası daha çok TRY alır duruma gelmiş olacaktır...60-55 bandında yabancıdan alınan dolar ile MB eksi bakiyeden kurtulur..50 lere salınan dolar ile de hem fx den hemde %45 faizden yararlnır,
Asıl önemli olan pramit-ponzi sistemi için kasada para olması gerekli , yoksa çıkarken birbirlerini ezerler ; 2018 de bunlara gecelik 10.000 faiz işletilmedi mi? Adam bunun da telafi edilmesini isteyecektir....
"Ey İsveç, boşuna uğraşma! Natoya girmene asla izin vermeyeceğiz" diyen dünya lideri kimdir?
Bundan kotusu de vardi, egemenlik baskentini Bruksel'e tasimam deyip AB Muracatimizi tumden geri cekmisti. Yunanistan'in Nato'ya donmesine izin vermisti.
Meger butun zoru Cumhuriyeti Molla'ya teslim etmekmis.
Simdi, zananinda general olan emekli subaylar TV'ye cikip bilirkisi gibi konusmuyorlar mi,ifrit oluyorum.
Aynen kardeşim, ben de acil olmayan hiç bir ihtiyacımı almıyorum. enflasyon değirmenine kova ile su taşımanın manası yok.
Ben de lahmacunu evde yapıyorum. Ben de hesapladım 1 tanesi 25 TL ye geldi. Üstelik malzemeden de kısmadım, piyasadaki gibi soğan, salçaya boğmadan kıyması ile domatesi ve kapya biberi ile gerçek lahmacun.
Şu anda piyasada fahiş bir kar marjı var. Kurt bulanık havayı severmiş, nasıl olsa yüksek enflasyon var diye dayıyorlar.
Geçen de evde künefe yaptım hem de ucuz hatay peyniri ile değil, halis mozzarella ile. 2 kişilik posiyon maliyeti 75 TL. Mahallede künefeci var, baktım 2 kişilik sade künefe 400 TL, yuhhhh.
24 Ocak 1993 e giderken 1990 lı yıllar uğursuz başlamıştı. 31 Ocak 1990 da Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Prof. Muammer Aksoy, 7 Mart 1990 da Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, 4 Eylül 1990 da laik düşünceleriyle öne çıkan müftü-yazar Turan Dursun, 6 Ekim 1990 da Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçı akademisyeni, laiklik ve kadının toplumdaki yerine ilişkin araştırmalarıyla bilinen Doç. Dr. Bahriye Üçok öldürüldü. 1993 te de araştırmacı gazeteciliğin adı soyadı Uğur Mumcu, aracına konan bomba ile can verdi.
Butun bunlarin sebebi olanlar, o yarattiklari korkuyla, tum yasami cami avlularinda palavra sallamak olan, Kasimpasa'nin Kulaksizindan bir meczuba Cumhuriyetimizi teslim ettiler.
Yoksa bugunlere gelecek millet degildik.
https://i.hizliresim.com/pnmpgk7.jpg
Ne fiyat algısı şaftımız kaydı, tornaya bağlattık düzeltemiyoruz.:oleyo:
Normal yiyen bir insanı rahat doyuracak ve önden tadımlık çiğköfte salata v.s de veriyorlar, 1 porsiyon kuşbaşılı kaşarlı pide 140-150 gayme.
Bilhassa Bizans, belki diğer büyük şehirlerde öyledir, yiyecek fiyatları uçuyor yere konacağı da yok.
Butun fiyatlar yalan.sizce filmin sonu nasil biter [emoji39]
Mutlu sonla biten Türk filmi gibimi yoksa gora filmi gibimi[emoji39]
Bir kaç yıl önce büyük şehirlerde Bizansta bile otel fiyatları 3* 4* bir emeklinin rahatça bir kaç gün kalabileceği gibiydi, şimdi ise otoparkında yatsak galiba ödeyemeyeceğiz.
Tüm kurunlarla akgıya oynuyorlar
Türkiyenin notuna ilişkin olumlu açıklamalar (not artışı yok)
Bankaların notuna ilişkin olumlu açıklamalar ( not artışı yok)
Abd li para babaları ile yapılan toplantılar ve mb yi ve şimşeki övmeler (tek cent yok)
Doların 28 olacağı tahmini (tek adam akıllı veri olmadan)
Yabancı yatırımcının ülkeye aktığı haberleri (2 SENEDE kaçanın 30 da biri dönmedi)
İsveç onayı ile beklenen f16 ve halkbank davası beklentileri ( abd den konuya ilişkin tek olumlu cümle kullanılmadı)
Yurt içi ve yurt dışında birileri düğmeye bastı seçim sonuna kadar ekonomiyi ve hükümeti övme kollama hareketleri
Oysa herkes biliyor ki arkadan karpuzcu geliyor.
Hepsi birlikte karpuzcunun seçime kadar mahalleye gelmemesine uğraşıyor.
https://i.hizliresim.com/jrkafke.jpg
Aslında bu sembol bile bize bir çok ipucu vermişti anlayamadık, en başta "L'nin" ucunun kıvrık olmasından huylanmamız lâzımdı.:kahkah:
2,50 olma ihtimali yüksek ama ben seçime kadar pas geçer diyorum
https://twitter.com/i/status/1749743080096612532
Bir de bizim hocalar fizik kanunlarını bilmez derler.
https://twitter.com/i/status/1750086312030302580
Almana Alanyada 1 hafta tatil 349 Euro. Asgari ücretinin yüzde 20 sinden az. UÇAK DAHİL.
Bizim emekli, asgari ücretli kendi ülkesinde şükrederek kuru ekmek kemiriyor değil tatil yapmak.
siyasal islamcılarla yanaşmaların oy oranı istanbulu almak için yeterli gelmemiş yada anketlerde sakatlık çıkmış olmalıki morukların zamcıklarına ilave yapmayı düşünmüşler morukların yine kafası karışık yine köklememi yapacaklar diye sorular soruluyor yarabbi şükür diyen moruklara vermeyecekler gibi yetmez ama evet diyebilecek moruklardan oy kaparız diye bir beklentileri olabilir her şey istanbul için ne gerekse o yapılacak sağa sola kaş göz yapabilirler belki hdp deki deli pkk sevicilere bir gülücük atabilirler
Bu emekli maas artisini %49.5'a cikarmalarindan sonra ilk kez umutlandim.
Mecliste, en dusuk emekli ayliginin asgari ucrete esitlenmesi yonunde ciddi talepler var ve gordugum kadariyla ilk defa bunlarin cok korktuklarini hissetim.
Eger bu mahalli secimlerde oylari cok fazla duserse, pesinden erken genel secim baskilari baslayabilir, bununla da kalmaz sivil itaatsizlik ve kamu da topal ordek muamelesi baslar.
Bir imamin, hutbe'de, iki paragraf olan sehitlerimizle ilgili bolumu, kasitli olarak okumamasi, MHP'de cok ciddiye alinmis diye dusunuyorum, yoksa Kaymakam neden cildirsin.
Bohcali'nin gelecek ilk firsati bos gececegini dusunmuyorum artik.
O nedenle bu mahalli secimler oncesi, emeklilere istenen artis verecekler gibi geliyor.
Yoksa simdiden soyleyeyim sonlari cok kotu olacak.
Birgün padisahin kizi uyuyormus ve padisah, uyanip rahatsiz olmasini
istemiyormus.... O sirada seyyar saticinin sesi sokaktan padisahin kizinin
odasina kadar gelmekteymis. Padisah, hemen :
- Ne satiyolarsa müsait bir taraflarina sokun!
demis. Bunu......n üzerine askerler yakaladiklari erik saticisinin eriklerini müsait
...bir tarafina sokmaya baslamislar. Erikçi, kikir kikir gülüyormus. Bunu gören
askerler :
- Ne o? Yoksa hosuna mi gitti?
demisler. Erikçi :
- Hayir, ben arkadan bagira çagira gelen karpuzcunun halini düsünüyorum!..
demis…
Ve bu artis bu defa 2.000 seyanen zam verelim gibi cingene pazarligi seklinde olmaz, cunku o kredilerini kaybettiler, en az Bohcali'nin dedigi kadar olacaktir, o miktar da asgari ucret seviyesine variyor.
Kılavuzu karga olanın burnu moktan kurtulmaz. Bu okumuş sözde Pirefesörler gerçek piyasadan ve yatırım işinden anlamıyorlar. O yüzden ya maaşlı çalışıyorlar ya da kitap makale abonelik sponsorluk ile geçimlerini sağlıyorlar. Teori ile pratik birbirinden çok farklı. Hayatımda en çok borsadan para kazandığım dönem pandemi dönemidir.
Mert Yılmaz:
Neden herkes marketten elinde tuvalet kağıdı ile çıkıyor?
Makarna, kolonyayı anladık da tuvalet kağıdı niye?
Cevap:
Mahfi Eğilmez:
Hisse senedi aldılar yandılar şimdi daha işe yarar kağıtlara yöneliyorlar.
8:43 PM · Mar 16, 2020 from İstanbul, Türkiye
https://x.com/mahfiegilmez/status/12...934150664?s=20