Sayfa 308/1002 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1. Ben bazen fiyat soruyorum çook pahalı imiş deyip almıyorum mal mal bakıyorlar,
    Bazen de adam fiyatı söyleyince kalbimi tutarak 112 ambulans çağırın bu fiyat karşısında kalbim tuttu diyorum herifler, neye uğradıklarını şaşırıyor.

Bir kaç kez de girdiğim ve oturduğum restoran dan menüye bakıp pahalı imiş size hayırlı işler diyerek çıktım.

Babam olsa acımam. Ayıp olmasın diye parayı öderseniz bir gün bir bavul dolusu para ile ve ya üslü sayı ile yazılmış banknotlar yardımı ile hesap öderiz. Ve de öyle olacak gibi çok seviyor bizim millet AVM de vb uyduruk yemek yemeyi.

2. İsteseler sabit de tutabiliyorlar.

Dolar neden her gün az da olsa artıyor? diye soruluyor.

Şimdi doları seçim sonrası 30 dan mı 38 e mi atlatmak kolaydır?

Yoksa kademe kademe seçim öncesi 33 lere getirdikten sonra 38 lere getirmek mi?

Hangisi daha az acıtır ve enflasyona psikolojik etkisi düşünüldüğünde 33 lerden zıplatmak daha tercih edilir.

Buradaki keypoint içte dolara yönelmeden yabacının istediği kur seviyesine getirmek.

O nedenle seçim sonrası bana göre 33 lerden 38 lere kademeli yavaş yavaş geçmek yerine aniden geçilmesi daha mümkün görülüyor.

Zaten ani şekilde 38 lere geldiğinde içte de dolarda çözülme olur. Tersinde ise daha da yükselecek beklentisi ile dolara talep daha fazlalaşır.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by makulyatirimci Yazıyı Oku
    1 bardak çaya 30 lira vermeye 100 liraya 150gr(şaibeli) tavuk döner yemeye devam ettikçe enflasyonun her türlüsünü yaşarız maalesef
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    İsteseler sabit de tutabiliyorlar.

Dolar neden her gün az da olsa artıyor? diye soruluyor.

Şimdi doları seçim sonrası 30 dan mı 38 e mi atlatmak kolaydır?

Yoksa kademe kademe seçim öncesi 33 lere getirdikten sonra 38 lere getirmek mi?

Hangisi daha az acıtır ve enflasyona psikolojik etkisi düşünüldüğünde 33 lerden zıplatmak daha tercih edilir.

Buradaki keypoint içte dolara yönelmeden yabacının istediği kur seviyesine getirmek.

O nedenle seçim sonrası bana göre 33 lerden 38 lere kademeli yavaş yavaş geçmek yerine aniden geçilmesi daha mümkün görülüyor.
    Bence seçimden sonra 60 a dokundurup yabancı girişi ile 50 inmek en mantıklısı...Böylece hem borsa ucuzlamış hemde adamın parası daha çok TRY alır duruma gelmiş olacaktır...60-55 bandında yabancıdan alınan dolar ile MB eksi bakiyeden kurtulur..50 lere salınan dolar ile de hem fx den hemde %45 faizden yararlnır,

Asıl önemli olan pramit-ponzi sistemi için kasada para olması gerekli , yoksa çıkarken birbirlerini ezerler ; 2018 de bunlara gecelik 10.000 faiz işletilmedi mi? Adam bunun da telafi edilmesini isteyecektir....

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bazen insan almak zorunda kalıyor ; Ama bu paralara bu gıda alınmaz a.q...

Dün 650 maliyetle 25 adet lahmacun yaptırdım..İçinde soğan da yok , etli ekmek dersek yanlış olmaz...Adet fiyatı 25 liraya geldi.DIşarıda ne üdüğü belli olmayan lahmacun 60 dan başlıyor...

Esnafa gram fayda vermeyecek şekilde alışveriş yapıyorum....Bunlar TAK partinin 1 numaralı seçmeni a.q...
    Aynen musluğu kesmeden bu iş olmaz.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    "Ey İsveç, boşuna uğraşma! Natoya girmene asla izin vermeyeceğiz" diyen dünya lideri kimdir?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    "Ey İsveç, boşuna uğraşma! Natoya girmene asla izin vermeyeceğiz" diyen dünya lideri kimdir?
    Yanıt veriyorum: Emeklinin dostu İsveç 'in korkulu rüyası ;
    Bizim Reis.

7.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Yanıt veriyorum: Emeklinin dostu İsveç 'in korkulu rüyası ;
    Bizim Reis.
    Bundan kotusu de vardi, egemenlik baskentini Bruksel'e tasimam deyip AB Muracatimizi tumden geri cekmisti. Yunanistan'in Nato'ya donmesine izin vermisti.

Meger butun zoru Cumhuriyeti Molla'ya teslim etmekmis.

Simdi, zananinda general olan emekli subaylar TV'ye cikip bilirkisi gibi konusmuyorlar mi,ifrit oluyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Bazen insan almak zorunda kalıyor ; Ama bu paralara bu gıda alınmaz a.q...

Dün 650 maliyetle 25 adet lahmacun yaptırdım..İçinde soğan da yok , etli ekmek dersek yanlış olmaz...Adet fiyatı 25 liraya geldi.DIşarıda ne üdüğü belli olmayan lahmacun 60 dan başlıyor...

Esnafa gram fayda vermeyecek şekilde alışveriş yapıyorum....Bunlar TAK partinin 1 numaralı seçmeni a.q...
    Aynen kardeşim, ben de acil olmayan hiç bir ihtiyacımı almıyorum. enflasyon değirmenine kova ile su taşımanın manası yok.

Ben de lahmacunu evde yapıyorum. Ben de hesapladım 1 tanesi 25 TL ye geldi. Üstelik malzemeden de kısmadım, piyasadaki gibi soğan, salçaya boğmadan kıyması ile domatesi ve kapya biberi ile gerçek lahmacun.

Şu anda piyasada fahiş bir kar marjı var. Kurt bulanık havayı severmiş, nasıl olsa yüksek enflasyon var diye dayıyorlar.

Geçen de evde künefe yaptım hem de ucuz hatay peyniri ile değil, halis mozzarella ile. 2 kişilik posiyon maliyeti 75 TL. Mahallede künefeci var, baktım 2 kişilik sade künefe 400 TL, yuhhhh.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 308/1002 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •