sanırım forumda hemen hemen herkes olmuştur :)
hürmetle
Printable View
Öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum. Sadece şunu eklemek isterim enflasyon 3-5 sene daha yuksek seyrederse, sanıyorum 10-15 sene zarfında tekrar bir sermaye artırımı söz konusu olabilir. Yoksa biz tekrar göremeyiz diye düşünüyorum. Son olarak sanki 2-4 sene içinde hisse tekrar 1000 TL'li rakamlara gelme olasılığı var gibi...
Syg
Değerli forumdaşlar,
Aracı kurumların bedelsiz hak kullanımından ve temettü ödemelerinden borsa komisyonu almaları yasal mıdır? Her aracı kurum alıyor mu? Uzun yıllar İş Bankasında işlem yapmıştım. Hiç böyle komisyonlar ödemezdim. 2024 Ekim'den beri, bankanın yüksek yatırım hesabı saklama ücreti alması dolayısıyla (MKK komisyonu haricinde) aracı kuruma geçtim. Onlar da sözünün eri değiller. Sadece MKK komisyonu alacağız dediler. Ama MKK komisyonu içinde gösterip fazla komisyon aldılar. İtiraz ettim. Adını operasyonel masrafa çevirdiler. Üstüne temettü ve bedelsiz hak borsa komisyonu adı altında epey miktar kesmeye başlayınca rahatsız olmaya başladım. Bedelsizin aracı kuruma ne masrafı var anlamış değilim. Bilgisi olan varsa.
Merhaba, Salih Bey. Araci kurum tarafindan kesilen ucret mkk'ya giden bedelsiz hak kullanim ucreti.
MKK tarifesi burada:
https://www.mkk.com.tr/sites/default...03-02-2025.pdf
Bdelsiz hak kullanim verilen hisselerin tutari uzerinden onbinde 2.625.
900 yeni hisse geldiyse bedelsizden:
900*67.75*2.625/10000 tl kesmeleri lazim toplamda.
Çok teşekkür ederim. Sizin hesabınıza göre 96 TL ödemem lazım. Ama 235 TL kesmişler. Bedelsizden sonra 67,75 ile'mi açılmıştı. 87,75 civarı diye hatırlıyorum
Haklisiniz aceleyle 87.75 yerine 67.75 yazmisim. Benim araci kurumum yazdigim gibi kesti bedelsiz hak kullanim ucretini. Yerinizde olsam itiraz ederdim.