Sayin Ayteking
Biraz veremi gosterip sitmaya razi etme durumu var . CEO analistlere yazilacak zararlar yazildi dedikten sonra son ceyrek yine utopik zararlar yazilmasi durumunda o genel kurula cikamayacagini artik biliyor olmali . Valla 300 Milyon kar biraz iyimser bir tahmin oldu insaat isleri icin ancak 3 milyar hakedis yapilip yaz sezonunda hele ki bazi isler baslangic asamasindayken yuzde 10 marj koymak gayet normal aslinda da gecmis performansimiz da malum kestirmek zor . Mesela genel kurul tutanaklarinda 20. Soruda cevabi verilmis Azerbaycan stadinin 55 Milyon dolarlik odemesi guya bu sene gelecekti hala ortalikta yok . Belki bunlar gelecek diye guveniyor da olabilirler . Bakin Arabistan alacaklari 100 milyon dolar , Dunya kupasi basliyor stad alacaklari 110 Milyon Dolar yazildi bilancolarda Dunya kupasi oncesi alinma sozu verildi dendi hala o paralar da yok ortada ; rusyada var 90 Milyon Dolar . Benim icin insaatin zarar yazmasindam ziyade bizleri 3 senedir batiran alacaklarin alinmasi onemlidir. Bu alacaklar gercekten calinmadiysa alinir , bu sirket icin yeni is gubre vs den cok Onemli olan konu bu konudur . Bu konu ile alakali yazin kardesim benim param Nerde diye attim mail adreslerini adamlarin baski kurun, Libya da 84 Milyon Dolar gecirmisler zarar diye mahkeme 30 veriyor diye KAP atiyor adamlar , nerede paranin Gerisi mesela . Burada cok degerli paylasimlar yapan konuya hakim insanlar var ancak paylasimlari ve beklentileri bu alacak konusu bilinmeden herkes icin guduk kaliyor . Simdi mesela bu alacaklarin yuzde 50 si bile alinsa gelecek kari dusunsenize . 150 Milyon Dolar cart diye kar diye yazilacak bugunku kurdan 2.7 milyar eder , 2.5 da sirket senelik kar etse gubreden 5 milyar ustu kar olur hisse basi 13.5 tl yaklasik kar olur ki o zaman sirketin olacagi degeri hesaplayin en az 60-70 tl arasina cikar , bu sadece yarisi alinirsa bize sokulan zararlar icin soyledigim mevzu . Gerisini de calmis olsunlar lanet olsun yarisini alsinlar yeter benim icin haram zikkim olsun gerisi hepsine
https://www.tekfen.com.tr/Uploads/pd...u-cevaplar.pdf