Sabır taşını çatlattı bu dalavere kese kağıdı.. 21 in de altına sarkacak gibi..,,...
Printable View
Sabır taşını çatlattı bu dalavere kese kağıdı.. 21 in de altına sarkacak gibi..,,...
Tahta çetenin elinde ve canları nereye isterse oraya...Turgay beyin zaten haberi bile yok borsada böyle bir şirketi olduğundan...Halbuki halka açık tek şirket başka da yok...
20 bin lota gücü yetiyor bugünde almış
Bu çetenin başında her kim varsa piyasayı yakından takip ediyor. Anlamsız düşüşlerde hemen geri alım KAP'ı ile gaz almaya çalışıyor ahlaksız. Çalıyor ama çalışıyor yani.
Bugün yandaşlara ait hisselerle ki onlar bile kapanışa doğru epey toparladılar; PD ve FK'sı 25-30 yıl sonrasını gösteren absürt fiyatlamalara gelmiş borca batık şirketlerin düşmesini anlarım da kasası para dolu, kuruş borcu olmayan PRKME'nin düşmesinin izah edilebilir bir tarafı yok...
Sahipli olmasına sahipli, buna şüphe yok ! Zaten son 1 haftadır tahtada garip hareketler oluyor...Deniz Yatırım 23.68 tavanından aldığı malları dün 21.00'dan sattı ??? Normal bir yatırımcı olmadığı aşikâr. Bakalım, göreceğiz zaten az bir zaman kaldı...Muhtemelen önce bilanço peşinden de kömür upgrade raporu gelecek, daha da netleşecek neler döndüğü...
Bu rasyo ve fiyatlardan psikolojiye ne derece oynanırsa artık...:)
Emsal kalorifik değere sahip linyit kömürünün ton fiyatı an itibariyle 2.500-3.000 Tl civarında...En son "bilinen" rezerv 188 milyon ton...Yani yer altında servet değerinde kömür öylesine yatıyor mal mal...:) Buraya kömürün gazlaştırılması ile hidrojen elde edilebilecek bir yatırım şart abiler...Zaten yetim hakkı yiyen haramilere de yavaştan yavaştan yol gösterdi aziz milletim artık eskisi gibi baskı da yapamazlar Turgay beye...:wave:
Esasen hükümetin bu konuda yani kömürden hidrojen üretimi ile ilgili bazı adımları var...:thumbdown: Enerji Bakanımız "ana hedeflerden biri olarak görüyoruz" demiş, daha ne desin...:)
https://youtu.be/rnZTbNz0xzI?si=EBEvWUm77lp7Fb27
Artık bu termik santral işi tarih oldu, bu net...Hem çevresel etkiler hem de maliyetler inanılmaz boyutta...500 mWh'lık bir santralin maliyeti yuvarlak hesap 600 milyon dolar...Bu paraya, buraya, son teknoloji; tamamen temiz enerjili hidrojen üretim tesisi kurmak varken ??? Böyle bir yatırımın deklare edilmesi değil sadece "ar-ge çalışmalarına başlanmıştır" haberi bile inanılmaz fiyatlamalara yol açabilir hissede...Bütün beklentim bu yönde...
Ekranımda bir tek bu vardı kısmi yeşil..,,.,..!!!
Oda kızardı, şaşırdık mı???:oleyo::plc:
Atarlar birazda 3-5 bin lotluk KAP, milletin gazını almaca...
Son dönemde yönetimde yapılan değişikliklerden ümitlenmeli miyiz, bilemedim...Hacim yerlerde kağıdın yüzüne bile bakan yok ve tahtadaki çete 3-5 bin lotla oyun oynamaya devam ediyor...Son eklemelerle portföydeki ağırlığını artırdım...Bilanço ve upgrade haberi eli kulağında sayılır. Biraz sabretmek gerekecek...
Teşekkür ederim üstadım. Sayenizde çok şeyler öğrendim özellikle piyasaya grafiksel bakış anlamında. Bu açıdan hakkınız ödenmez. Esasen buradaki portföyümü diğer hisselerden elde ettiğim kârlarla açmıştım yani bana maliyeti sıfır. Öylesine tutacağım, maddi anlamda çok büyük beklentilere girmemi gerektirecek maddi bir durumum da yok hamdolsun. BES yatırımım vardı bir süredir, peydepey oraya kaydıracağım tüm varlığımı. Bu yozlaşmış piyasa artık gereğinden fazla yordu beni...Geç kaldım, farkındayım ancak hayatta her hata bir ders ne hata biter ne ders !
Saygı ve hürmetlerimle
Teşekkürler sizinde kadir geceniz mübarek olsun.
Borsadan neden çıkarsınız tam hareket bu sene olacak tabiki temeli sağlam hisselerde.
Yaşınızı bilmiyorum,çalışan birisi iseniz
Şişecam alır hiç bakmam Dünya devi güzide sirketimiz.
1,5 senedir uyuyor
Yt.tv.degikdir
Sagliklar
Emekli olalı 18 sene oldu...:)
Yatırım tercihleri kişiden kişiye değişir üstadım...Anlayacağınız, ben var olanı koruma ve harcama dönemine geçiş yapıyorum...:)
Saygı ve hürmetlerimle
Devir artık "kemiğini kapan, kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırıp bir çalı dibine kaçmaya çalışan" sırtlanlar devri...Ve ortada paylaşılacak fazla bir kemik de kalmadı çünkü ne varsa talan edildi...Beton ekonomisinden bir şeyler götürüyorlardı o da bitti...Artık birbirini yeme dönemi başladı not edin bunu...Ve bu, borsa için orta vadede pek hayırlı olmayacaktır...Emeklisine para veremeyen bir ekonomik düzende talep tarafı da yok edildiğine göre bu şirketler ne ile büyüyecek acaba ?
SISE ne yapar bilemem ancak faizlerin % 60 ları bulduğu bir ekonomide çarkların "normal" döneceğini beklemek biraz hayalcilik olur bence...Belediyelerin çoğunluğu muhalefete geçtiği için beton ekonomisi de artık işe yaramayacaktır...Önümüzde çok zor bir dönem olacağı muhakkak...O bakımdan kasası para dolu, borçlanma ihtiyacı olmayan şirketleri portföyde tutmakta fayda var...PRKME bu açıdan güvenli bir liman gibi duruyor...Bir de üzerine güzel bir yatırım haberi gelirse bana yeter...:)
https://i.hizliresim.com/elu7bkp.PNG
Uzun vadeli trend desteği civarında gezelemece...:) XELKT endeksine göre hayli geride kaldı, BIST'e göre zaten sürünmece durumları; kimsenin ne enflasyon ne döviz ne de hiçbir alternatif yatırım aracına göre para kazanamadığı ender hisselerden biri...Şu bile, şirket yöneticilerinin CV'lerine olumsuz bir puan ki, 1997 yılında halka arz edilmiş ve günün sonunda bir bakkal cirosu kadar ciroya sahip bir şirket yönettiklerini zaten söyleyemeyecek durumdalar...
Utanıyorlar, mı acaba ?!
Bu hissenin beklentisi nedir büyüme olarak bir durum sözkonusu olabilir mi
1-Şirketin 22.12.2023 tarihli açıklaması aşağıdaki gibidir.
Park Elektrik bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Avrasya Jeotek Sondaj arasında sözleşme imzalandı
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimizin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Konya Ilgın") işletme ruhsatına sahip olduğu 2444 ve 1247 ruhsat numaralı Konya'nın Ilgın ilçesindeki maden sahalarındaki UMREK 2023 koduna göre "Mümkün" kategoride sınıflandırılmış kömür kaynağının "Belirlenmiş" ve/veya "Ölçülmüş" kömür kaynağı kategorisine yükseltilmesi için çalışmalara başlandığı açıklanmıştı.
Bu çerçevede, Şirketimizin bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Avrasya Jeotek Sondaj Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında 1247 ve 2444 ruhsat numaralı maden sahaları için UMREK 2023 koduna göre yapılacak raporlamada kullanılacak verilerin elde edilmesi için 6.000 (altı bin) metre (+/- %20) karotlu sondaj çalışması yapılması için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında çalışmaların 4 ay içinde tamamlanması öngörülmektedir.
4 ay bu ay olan nisan ayı.,,,,,,daha önce biliyorsunuz 188.000.000 ton,kömür kaynağınıın mümkün kategoride rezerv olabileceği açıklaması vardı.Bu şimdi olup olmadığının kesinleşmesi olacak.
Bu bakımdan önemli bir haber.
2-Ilgın termik ise davalık,,dava süreci devam ediyor.
Gelişmeler bunlar.
Evet üstadlar hayırlı olsun diyelim
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Kömürün tonu 6000 tl,,eğer 188 milyon ton gerçekleşirse 1 trilyon 188 milyar demek,,,,piyango vurabilir.
Uzun zamandır beklemede olan yatırımcılar olarak bu rezerv tespit mevzusunun olası bir yatırım için yapıldığı su götürmez bir gerçek...1997 yılında HALK'a arz edilmiş bir işletmenin şu anda sahip olduğu rasyolar şirketi yönetenler için büyük ayıp...
6.000 m. derinlik için karot alınması bir yatırım teşvik hazırlığı gibi geliyor bana, nitekim ama organik gübre ama hidrojen yatırımı, artık bir şeyler yapma zamanı geldi de geçti Turgay bey !...
Hem de çoktan!
https://i.hizliresim.com/flugduq.PNG
Şuna can mı dayanır yahu ?!...Ne kazanacaksın da ödeyeceksin bu borçları ey ZOREN !...Piyasa resmen kilit dostlarım, borçlu şirketler için gerçekten zor günler var önümüzde...Kasası nakit dolu kağıdımız var ama piyasa oyuncuları borçlu şirketlere meylediyor...Şu endekste PRKME en az 35-40 TL aralığında olması lazımdı yüzüne bakan yok, hep aynı alıcı satıcılar top çeviriyor...Şaşılacak bir şey !..
Maalesef bizim yatırımcılar böyle de,
Fonlar da rağbet etmiyor demekki,
Şirkete ait analist raporu yok,
Şirketçe analist ve yatırımcı toplantısı yok,
Kendi ekonomi kanalında bile şirket faaliyetlerini ve vizyonunu anlatan yok,
Birtek kömür sahası olmasa alt pazara atarlar faaliyet olmadığından dolayı.
Birde tutmuş sessiz dönem kapı atıyor sanki çok önemli bir şey gibi.
Sanki 10 tane iştiraki ve bağlı ortaklığı varda blancosu gelmiyor daha,
Borsada hiç itibarı olmayan sirketlerden birisi .
Neden burdasın dersen inşallah su belirsizlik kalksın bakalım.
Yy.tv.degikdir
Sagliklar
Anlamadığım şey şu üstadım: Hadi Turgay beyin borsada böyle bir şirketi olduğundan haberi yok ! onu geçtim...Ya şirketin CEO'su, diğer yöneticileri...Velev ki ayrıldığınızda CV'nize ne yazacaksınız kardeşim ?...1997 yılında yani neredeyse 30 yıl önce halka arz edilmiş ve günün sonunda bakkal cirosu kadar bir şirkette yöneticiydim mi diyeceksiniz ??? Yahu sizde hiç mi ar damarı yok anlamadım ki !..Yaşlı başlı insanlarsınız...Ayıptır ya !
Buralar -benim için- heyecan yapacak yerler değil kesinlikle...Şöyle 40 üstüne çıkalım hele o zaman bakarız...Sayın cinali'nin dediği gibi şimdilerde kimsecikler yok, haftaya bilanço ve değerleme rakamları geldiğinde (halbuki 3 aşağı 5 yukarı belli) ilk defa duymuş gibi davranacaklar, beklenti ne .. bilmem ne soru yağmuruna tutacaklar...:)
Kömür sahası raporu İnşallah blanco öncesi gelir.
Endişem yıl sonu blancosu daha önce yazdığım gibi iyi gelmeme ihtimali yüksek.
Argümanım borçsuz nakti iyi olanlarda iyi gelmiyor olması.
Rapor süresi tahminen öngörülen süresi bu günlere işaret ediyor.
Bakalım bu tavan hareketi bu gelecek rapor ilemi ilgili.
Yt.tv.degikdir.
Sagliklar
yarın kırmızı bar olasılığı yüksek olmakla birlikte bu tavan kul yutmazı dize getirdi.. kul yutmaz şu an 22.83 seviyesinde.. bu seviyeyi beklememekle birlikte en dipteki aday 23. 68.. malsız çulsuz olarak, arka sırada kendime bir yer ayarlamakta yarar var.. iyi çalışmalar..
kırmızı bar ters köşe :kahkah:
kul yutmaz birleşmesi ile olumlu bir sinyal gerçekleşti.. genelde Ocak ayında olduğu gibi sınyal sonrası mini düzeltmeler gelir.. bu mini lafını yanlış anladı.. mini cooper sandı bastı gitti.. :kahkah: lastik patlasa kroki hazır bekliyorum.. ( birde leylak içinden turkuaz çıkacak)
üstad hayırlı ve bereketli olsun..
https://i.hizliresim.com/mm5yde9.png
Dün de yazdım sayın esozcan üstadım. Bu fiyatlar mevcut potansiyele göre komik ötesi benim için. Ilgın için bir yatırım haberi gelsin kimse şirketin geleceği yerleri tahayyül bile edemeyecek...Özkaynaklardan; kimseden kuruş borç almadan...Ben de onun peşindeyim zaten...YTD
Bu çerçevede, Şirketimizin bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Avrasya Jeotek Sondaj Mühendislik Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında 1247 ve 2444 ruhsat numaralı maden sahaları için UMREK 2023 koduna göre yapılacak raporlamada kullanılacak verilerin elde edilmesi için 6.000 (altı bin) metre (+/- %20) karotlu sondaj çalışması yapılması için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında çalışmaların 4 ay içinde tamamlanması öngörülmektedir.
4 ay bu ay olan nisan ayı.
Nisan ayının bitmesine 8 gün kaldı.,,bakalım açıklama gelecek mi?
Sessiz dönem içerisindeyiz, haliyle bilanço gelmeden herhangi bir haber beklememek lazım...3 iş günü kaldı...Hayırlısı diyelim...
21.12.2023 tarihli kap açıklamasında 4 ay içinde tamamlanması demişlerdi.
Bu hareket bu raporun sızması ile olmuş olabilir,
Blancosu da 25.04 de geleceğine göre raporu da gonderebilirler
Tahmininde bukunuyorum.
Yt.tv.degildir
Sagliklar