Bu fosfat işinde bir pislik var ama çözemedim bakan dahi çıktı dedi fosfat yatırımı yapacağız şirket oralı bile olmadı acaba bakanlığa resmi başvuruda bulunsak bilgi verirlermi...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu fosfat işinde bir pislik var ama çözemedim bakan dahi çıktı dedi fosfat yatırımı yapacağız şirket oralı bile olmadı acaba bakanlığa resmi başvuruda bulunsak bilgi verirlermi...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2018 1.çeyrek bilançosu iyi gelecek diye düşünüroyum.Hisse 2017 de hiç kazandırmadı.BİST100 e göre çok ucuz kaldı.Bilanço hareketinin eli kulağında.YTD.
bol şans ortaklar....
Tek umudum aşırı prim yapan sasa vestel bossa gibi hisselerden çıkış yapanların endeks dönüşünde gübreye girmesi yoksa bizi kimse kurtaramaz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 hane nedir ortak.33 milyon kar yapmışlar.yönetim giderini 450 milyondan 350 milyona düşür.al sana 133 milyon kar.
Bizim tezek sanki çok yükselmiş gibi endekstende fazla düşüyor nazar değmesin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Diğer hisseler düzeltme yapıyor diyelim sen napıyorsun be tezek
Ortaklar İbrahim yumaklı'ya kızdık hep. Faiz oranları yüksek diye yatırım yapmayacağız dedi. Adam kendi firmasına güvenip yatırım yapmazken bizde enayi gibi paramızı bedavaya bunların kucağına bıraktık. Aslında kendimize kızmamız gerekiyor.
Ne işin var borsada yatırımda.
Faize paramı yatırmak benim görüşüme göre ters ama en kötü dolar alıp biriktirmem gerekiyordu. Büyük bir ihtimalle bunlar kasadaki parayı faize koyup yatırım yapmak yerine ülkeye ihanet ediyor şu an.
Sen ben de yok fosfat yatırımıymış. yok bilmem neymiş diye diye kendimizi kandırıp paramızın erimesini film izler gibi izliyoruz.
Şu an 1 gübre 1 dolar bile etmiyor.
Bence bir şekilde bu şirketide elden çıkarıcaklar.yönetim giderleri yüksek kar etmiyor derken.şimdilik zarar ettiriyorlar.gelişmeleri görürüz ilerde.aklım mantığım almıyor çünkü.düşünün yılda 550 bin ton fosfat çıkan madeni 28 milyon dolara özelleştir.sonra o şirkete 2.9 milyar teşvik ver.senin şirketin varken hemde.ben kazanmıyım al sen kazan demek bu.sonrada tunusta fosfat yatırımı de.hiç inandırıcı değil.cengiz burayada çöker.zamanını bekliyorlardır.
Sorma hep bizi hep bizi düzeltiyor nolcak bizim halimiz duyan yok sesimizi
o zaman sıkıntı yok ortak...satılacaksa satılsın ben hiç ihtimal vermiyorum......daha önce yazdım bizim derdimiz iran benzeri global bir şirketle ortaklık kurup marka olmak....bu yurt dışı olunca daha ekonomik olacaksa benim için sıkıntı yok....yurt dışı yatırım pahalı olur ama pazarı düşününce ucuz olur....cengiz mazı dağı tam tersi pazarı yok ama pahalı bir yatırım....1 milyar dolar yatırım yap ne için güneydoğu anadolu için.....biz tunusta 1 milyar dolarlık yatırım yapsak pazarımız hem dünya hem türkiye olacak...o yüzden cengiz yatırımı kafa yormaya gerek yok...ilk bakışta güzel gibi görünüyor ama değil bence....
http://www.bloomberght.com/enerji/ha...ugu-belirtildi
daha önce söylemiştim petrolde hedef 80-85 dolar diye....bu bile gübre sektörüne ilgiyi artırmalı normal şartlarda...üre fiyatları petrol fiyatları hepsi emtia ve sert yükselişler olmalı normalde...
Adam bedavaya getirdi ortak hangi 1 milyar dolar.2.9 milyar tl nakit ve alağıdakilere bir bakıver
Proje Bazlı Teşvik Sistemi'yle yatırımcılar; Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi, yatırım tutarının 2 katına kadar Kurumlar Vergisi indirimi veya 10 yıla kadar Kurumlar Vergisi istisnası, 10 yıla kadar sigorta primi işveren hissesi desteği, 10 yıl süreyle Gelir Vergisi stopajı desteği, nitelikli personel desteği, yatırımın finansmanında kullanılan yatırım kredisi için 10 yıla kadar faiz veya kar payı desteği, sermaye katkısı, 10 yıla kadar enerji desteği, yatırım yeri tahsisi ve belirli şartlarda söz konusu taşınmazın bedelsiz yatırımcıya devredilmesi, altyapı desteği, kamu alım garantisi gibi desteklerden yararlanacak.
cengiz açısından öyle ama gübretaşın hedefi daha büyük...devlet bize düşük faizli 1 milyar dolar kredi versin yurt dışında ortaklık kuralım bin kat daha iyi benim bakışım bu yönde....cengiz açısından mükemmel bir yatırım beleşe tesis kurdu....biz alıp kursaydık global olamazdık sıradan gübre şirketi olurduk....global olmak için global pazarı olan yurt dışı şirketle ortaklık olmalı....
Ortak çok pozitifsin senden fazla biz isteriz gübretaş ın fosfat yatırmı yapmasını karlılığın artmasını para basmasını ama gel görki kazın ayağı öyle değil bakan yolsuzluk var dedi gübretaş da sesini kestiler dahada ortalarda görünmüyor bakan dedi bunu bakan daha neyin hesabını yapalım biz ortaklar battık tezek çukuruna çıkamıyoruz
İran Merkez Bankası, İran vatandaşlarının döviz işlemlerini 10 bin avro ile sınırladı. Döviz işlemlerine ilişkin karar, devletin resmi yayın organlarından duyuruldu.
İran Merkez Bankası, bugün duyurduğu karar ile döviz işlemlerinde 10 bin avroluk sınır uygulanacağını bildiri.Karara göre vatandaşlar banka dışında ellerinde en fazla 10 bin avro bulundurabilir. Elinde daha fazla avro olan vatandaşların ay sonuna kadar 10 binin üstü olan meblağı satması ya da bankaya yatırması gerektiği bildirilirken, karara uymayanlar için yasal işlem yapılacağı bilgisine yer verildi.İran'da riyalin aşırı değer kaybı için olağanüstü toplanan yönetim dolar karşısındaki değer kaybını önlemek için dolar kurunu da 42 bin riyale sabitlemişti.
Raziden kar felan beklemeyin arkadaşlar İran GÖÇÜYOR.....
Ortak inşallah özelleşir yoksa burasını harbi ismine uygun hale getirmişler çiftlik gibi yönetiyorlar
ilkbaharın güzelliğini yaşayın ekrana hic bakmayın bile...İyi tatiller...Elden başka birşey gelmez...
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özelleştirmeleri için süründürürler işte orası sıkıntı bizde öyle bekleriz yıllarca
ortak tarihi üretim var tarihi ciro rakamı var....sen sadece bir rakama bakıyorsun ne belli o rakamı bilinçli düşük göstermedikleri..gübretaş şuan 2010 yılı seviyelerin altında fiyatlanıyor...2010 yılına göre şirket çağ atlamış durumda ama aksilikler karı engelliyor...
hektas toplam varlık 322 milyon...gübretaş sadece bu yıl 200 milyona yakın yatırım planlıyor....büyük balık yakalamak kolay değil o yüzden beklemek gerekiyor....bu şirket çok daha fazla büyüyecektir....
Ortak nasıl bir yatırımki bitmedi gitti heryıl bu miktar kadar yatırım yapılıyor söyleniyor karı iç ediyorlar bana kalırsa bilinçli yapılıyor yatırım yaptık ayağına kar eritiliyor bence yoksa bu paralara daha ucuza sıfırdan fabrika kurarsın
Yatırım varsa gübretaş niye teşvik almıyor.ortaklarının parasına göz dikmiş
fabrikalar satın alınırken pazar ağına bakılır hammadde kaynağına bakılır....bu bakımdan razi fabrikası yatırımı mükemmel bir yatırım....aynı şekilde tunusta yapılacak yatırım olayı bitirir...
Gubrf battımı ne oluyor yahuu..! 3,8 vay bee..!