Arkadaslar son durum nedir kimse anlatmiyacak mi?
borsa ogrencisiyim ogreniyorum
Printable View
Arkadaslar son durum nedir kimse anlatmiyacak mi?
borsa ogrencisiyim ogreniyorum
Bu sesizlik hayra alamet değil
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Pazartesi
https://i.hizliresim.com/vpA7Vz.png
Bugün
https://i.hizliresim.com/1ga0Bj.png
Dolaşımdaki pay neden artmış.
Merhaba..Son bir yıldır bu formun sessiz takipçilerindenim ve tesadüfen bu hisseye girmiş birisiyim. Öncelikle bu stresli sure boyunca buradaki yorum ve analizleri ile verdiğim kararlarda etkili olan deneyimli arkadaşlarımıza teşekkür etmek isterim. Ne yazıldığını ve anlatılmak istendiğini mantık süzgecinden geçirdikten sonra bu yorumların son derece faydalı olduğunu düşünüyorum.
Umarım Kipa-Migros hikayesi hepimiz için mutlu sonla sonuçlanır yakında. Ancak bu iş burada bitmeli mi, yoksa Migros ile ilerisi için de devam etmelimiyiz değerli yorumlarınızı duymak isterim. Önümüzdeki yıllarda Migros'un performansı ne olur acaba? Yoksa burada işi bitirmelimiyiz?
Saygılar..
Ilginc gercekten. Bunun icin kap ta bir aciklama yok
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın arkadaşlar. Hayırlı olur inş bugün bizim için. Diğer köyde tavan gidebilir diye konuşmalar var. Bakalım yolumuz ne yöne olucak. Ytd.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Digi scale facebook sayfasina bir bakabilirmiyiz sayin ortaklar. Yurt çapinda migros kipa dönüşüm magazalari diye tum tarti aletleri degistirilmis ve resimlerle gosterilmis. Bundan ne anlamamiz gerekiyor?
Günaydın sayın Kipa ortakları,
Birleşmenin kesin olduğunu daha önce belirtmiş idim. Migros'un menfaatleri bunu gerektiriyor. 1 Ağustos'tan itibaren işletim sistemleri , depolar vb. entegre ediliyor. Ekipleri harıl harıl çalışıyor. Akabinde birleşme açıklayacaklar. Onun da akabinde uzman bir heyet rapor hazırlayacak ve birleşme oranı belirlenecek. Kaç Kipa'ya kaç Migros alacağız belli olacak. Dolayısıyla artık Migros hissedarıyız diyebilirim.
Gelecek öngörülerim şöyle: Migros'un uzman ve yıllardır kemikleşmiş bir yönetim kadrosu var. Faaliyetlerinden kar edebilen bir perakendeci ( çoğu edemiyor) 2016 zararı döviz kredilerinden, kur artışlarından kaynaklanıyor. Bu da sürekli bir durum değil. Misal döviz bu yıl durgun. Kipa'yı Tesco iyi yönetemedi. Zaten İngilizlerin Türkiye'de çoğu operasyonu çuvallıyor, bir türlü burada yoğurdu Türk gibi yemeleri gerektiğini kavrayamadılar. Birleşme Migros'un bilançosunu epey düzeltecek, özkaynaklarını zıplatacak, satış m2 sini artıracak, Kipa sayesinde ilave kar yazacak, pek çok bölgede rekabet avantajı elde edecek, 2 mia değerinde g.menkulleri olacak vs. vs. Bu meyanda karlı ve başarılı bir Migros'un hissesi de ona göre yol alacaktır. Migros'un faaliyet alanı ve müşteri hedef kitlesi ucuzcu perakendecilerle aynı değildir. Migros orta- üst segmentin marketidir. Ve bu alanda artık neredeyse rakipsizdir. İsim vermiyorum ama bu segmente hitap eden diğerlerinin bilançoları da karlılıkları da sıkıntılı. Perakende ve gıda sektörlerini işim gereği çok iyi bilirim. Bunlar kişisel analiz ve bilgilerimdir, yatırımlarınızı aklınızdan süzerek yapmanızı tavsiye ederim.
İlave bilgi; BCG adlı İngiliz / ABD ortaklıklı grup Migros'u Koç'tan 2008'de 4 milyar EUR'a aldı, 2014'de AG'na 1.5 milyar EUR'a sattı. (% 100 değerleri yazdım, alınan hisse pay değeri olarak değil) Oradan pay biçin, yabancılar bazı sektörlerde başarısız olmaya mahkum. AG gibi başarılı bir grup Migros'u eski günlerine döndürme potansiyeline sahip.
Ufak tefek lotlarla önce 3,11 sonra dünkü hacim kadar hacimle 30 dk içersinde 3.40 guzel iş.
Denizyatirim bulteninde birlesmeden bahsediliyor. Ayın 1 inden sonrasi icin olumlu beklemedeyim. Ytd
Bence birleşme olmayacak kipa tescosuz migros yönetiminde bir kipa olarak devam edecek yoluna.En azından birkaç yıl. Sonra tabela değişikliği gündeme gelebilir tabiki...
Bence şuan tartışmamız gereken kipanın migrosun karlılığına ulaşıp ulaşamayacağı ve sonrasında pd/dd oranının migros veya sektör ortalaması düzeyine erişip erişemeyeceğidir. Benim tahminim şuanda da bu fiyatlanıyor. Benim hedef fiyatım da buradan belli zaten.
Başka bir fikri olan arkadaşımız varsa bu platformda veya İzmir de oturup tanışmak tartışmak buluşmak isterim.Birbirimize sahip çıkıp toplu hareket edelim :)
Bakın, bence olacak olmayacak gibi tahminlerle lütfen bilgi kirliliği yaratmıyalım
Önce TTK var ve spk tebliğleri var.
Migros Zaten ilk çeyrek bilançosunda kipa yı konsolide etti.
Neyi Tartışıyoruz artık.
Bakın tansaş ve migros 2006 da birleştiler
Ama 7_8 sene bir çok mağaza tansaş adıyla kaldı
Bunlarin farklı şey migros ister kipa adını korur ister korumaz bu pazarlama konusu
D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen katiliyorum
Sn. İzmirli,
Bu konuyu bende araştırmıştım ama tebliğ ve ticaret kanununda görememiştim..
Tansaş birleşmesinde siz yer almışmıydınız yada dönemin Tansaş hisse hareketlerine nereden ulaşabiliriz ki? Buda bize yol gösterebilir.
Saygılarımla
Ayrıca merak edenler internette eski birleşme leri inceleyebilir ler
Spk birleşme ve bölünme tebliğinde açıkça belirtilen defter değeri haricinde 2 değerlendirme metodu yani toplam 3 metodu görmek istiyor
Sayın gökhan
Google a tansaş migros birleşmesi yazarsanız karşınıza çıkacaktır
Bu arada bende izmirliyim. Urla dayım yolumuz düşerse tanışırız
Personelden de ciddi tasarruf sözkonusu ( gerçi işinden olanlara üzülmemek elde değil) Özetle tüm sabit giderlerden tasarruf olacak.
16. GENEL YÖNETİM GİDERLERİ VE PAZARLAMA GİDERLERİ (devamı)
a) Genel Yönetim Giderleri Detayı
1 Mart 2016- 1 Mart 2015-
28 Şubat 2017 29 Şubat 2016
Personel giderleri (167.919) (210.902)
Vergi, resim ve harç giderleri (8.597) (8.445)
Gru***i lisans giderleri (4.120) (7.788)
Müşavirlik giderleri (2.303) (5.760)
Kira ve aidat giderleri (1.745) (2.031)
Seyahat giderleri (1.088) (1.752)
Haberleşme giderleri (876) (1.855)
Diğer (7.032) (29.075)
(193.680) (267.608)
b) Pazarlama Giderleri Detayı
1 Mart 2016- 1 Mart 2015-
28 Şubat 2017 29 Şubat 2016
Personel giderleri (109.989) (126.149)
Kira ve aidat giderleri (108.629) (89.326)
Amortisman ve itfa payları (Not 8,9) (57.866) (66.634)
Enerji giderleri (53.496) (55.783)
Reklam giderleri (28.588) (37.727)
Temizlik ve güvenlik giderleri (25.763) (27.577)
Bakım onarım giderleri (20.939) (20.802)
Ambalaj giderleri (9.705) (10.075)
Dışarıdan sağlanan faydalar (3.856) (6.733)
Diğer (5.089) (12.019)
(423.920) (452.825)
193 +424 toplam 617 milyon tl
1 hafta önce üye oldum ilk mesajımdan sonra yasaklandım sebep kardaysanız pörtföyün üçte birini satın arkadaşlar demem yazıklar olsun sevgili admin eminim spek adamlarından biri şikayet etmiştir ama ayıptır ayıp adamın biri çıkıyor ben kağıdı satmam 10 tl ye gider satmayın sakın diyor kağıt 2.90 diyelim 10 tl ye gider dediği kağıt 2.40 lara gevşer yönlendirme olmaz ama ben karı gördüğünüz yerde sadece 3 te birini satın dediğim için ceza alırım...
Sevgili hisse net şunu sormak isterimde bu site büyük yatırımcılara yancı olmak için mi kuruldu lütfen buradan yanıt verir misiniz ???
Ben üye değilken neler gördüm burada ,, bana yapılan eminim başkalarınada yapılmıştır ama ayıptır ayıp!!!
Aynısı bir daha olursa yemin ederim trend topic yapacağım sizi bunada emin olun
Kipa duzeltme yapmis 3.50den bi haftadir. Bugun tepki geldi biraz bu aksam ve yarin ne olabilit yorumu olan var mi acaba
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kipadaki yatırımcı profili bilinçli ve bilgilidir. Kipa yatırımcısına baskı ile mal sattıramazsınız. Geçtiğimiz 11 yıl bunun en önemli kanıtıdır. Son 10 günlük uzatmada da kağıdı silkelemeye çalıştılar sonuç olarak uzun süreli yatırımcı malını arttırdı. Tesco bu 14 yıllık süreçte çok başarısız bir performans çizdi ve gitti. Migros ile birleşme olacağına inanıyorum ancak olmasa bile Türk piyasasına hakim ekiple çok daha iyi yerlere gelebilecek potansiyelin mevcut olduğu kanaatindeyim...
migros 30 tl oldu
Marbaş sanırım açık yapıyor ,düşürdükçe alıyorum,düşürdükçe alıyorum :)
ytd
Birlesme haberi gelmeden buralarda oyalanacak gibiyiz. Teknik verilerin toparlanabilmesi için iyi bir firsat bence. Ytd
Birleşme olursa hisse fiyatı hesaplamasında 3 yöntem var diyolardı.o yöntemlere göre fiyat kaç çıkıyo ki yada kaç kipaya kaç migros hissesi edecek
Bak iste bu devlet sirri kardeşim. Hesaplama yöntemlerini bir kac hocama ve buradaki konuya hakim insanlara sordum baya bi ama ne zaman sorsam kipa forum u sessizlige burunuyor. Bende artik sormaktan vazgectim. Kaderimize razi olduk bekliyoruz :-D
Okudum hocam uzerine alinma hemen. 3 yintemden bahsediyor ya arkadaşım. Hangi yonteme gore hangi beklenti anlaminda soyledim. Sataşma yada forumu germek gini bir maksadum yok.
Merhaba
1 Mart tarihin de kipa devir aldınız aradan geçen 5 aylık süreçte zorunlu pay alım tebligi nin ;8. Pay Alım Teklifinde Bulunan Kişilerin Hedef Ortaklığa Yönelik Stratejik Planları Hakkında Bilgi verdiniz
Planlar hakkın da her hangi bir gelişme olmadımı ?
Hakim ortak migros attım mail cevap gelince paylaşırım...
Evet son karar spk nin
Eğer formun eski yazılarını okursanız görürsünüz.Öz sermaye ile birleşme olursa 4 kipa bir migros olarak hesaplamıştı.Hatta konu ile ilgili moyan var hisseanalizde oda yazmıştı birleşmeden sonraki olayı.Kısacı çok büyük paralar var ve herkes sahip olduğundan aha fazla hisse kapmayı çalışıyor adeta.Ben bile :) Açık yapıp düşürdükçe alıyorum.Ama bunu yatırım tavsiyesi olarak almayın.
Sizler araştırın.En zor kısmını bitirdik ve %97 yi tamamlamadı.Bu en zor kısmıydı.Bundan sonrası kolay. Sadece sabretmek lazım
YTD.
Omer bey ilk aldigimda maliyetim2.34 tu 1.2 -1.3 larda ekonimik nedenlerden dolayi alamadjm ama 1.60- 1.90 larda alislarla maliyetimi 1.90 civarlarina cektim. 1 yildir uyku modundayim. Normalde al kar i gorunce satciydim 15 yildir. Kipa beni uzuncu yapti sagolsun ve isterse 2.24 alsin bu filmin sonunu mutlaka gorucem. Herkese bol kazanclar diliyorum ytd