Sayfa 312/852 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 6815 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1. Günaydın arkadaşlar. Hayırlı olur inş bugün bizim için. Diğer köyde tavan gidebilir diye konuşmalar var. Bakalım yolumuz ne yöne olucak. Ytd.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. Digi scale facebook sayfasina bir bakabilirmiyiz sayin ortaklar. Yurt çapinda migros kipa dönüşüm magazalari diye tum tarti aletleri degistirilmis ve resimlerle gosterilmis. Bundan ne anlamamiz gerekiyor?

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Günaydın sayın Kipa ortakları,
    Birleşmenin kesin olduğunu daha önce belirtmiş idim. Migros'un menfaatleri bunu gerektiriyor. 1 Ağustos'tan itibaren işletim sistemleri , depolar vb. entegre ediliyor. Ekipleri harıl harıl çalışıyor. Akabinde birleşme açıklayacaklar. Onun da akabinde uzman bir heyet rapor hazırlayacak ve birleşme oranı belirlenecek. Kaç Kipa'ya kaç Migros alacağız belli olacak. Dolayısıyla artık Migros hissedarıyız diyebilirim.
    Gelecek öngörülerim şöyle: Migros'un uzman ve yıllardır kemikleşmiş bir yönetim kadrosu var. Faaliyetlerinden kar edebilen bir perakendeci ( çoğu edemiyor) 2016 zararı döviz kredilerinden, kur artışlarından kaynaklanıyor. Bu da sürekli bir durum değil. Misal döviz bu yıl durgun. Kipa'yı Tesco iyi yönetemedi. Zaten İngilizlerin Türkiye'de çoğu operasyonu çuvallıyor, bir türlü burada yoğurdu Türk gibi yemeleri gerektiğini kavrayamadılar. Birleşme Migros'un bilançosunu epey düzeltecek, özkaynaklarını zıplatacak, satış m2 sini artıracak, Kipa sayesinde ilave kar yazacak, pek çok bölgede rekabet avantajı elde edecek, 2 mia değerinde g.menkulleri olacak vs. vs. Bu meyanda karlı ve başarılı bir Migros'un hissesi de ona göre yol alacaktır. Migros'un faaliyet alanı ve müşteri hedef kitlesi ucuzcu perakendecilerle aynı değildir. Migros orta- üst segmentin marketidir. Ve bu alanda artık neredeyse rakipsizdir. İsim vermiyorum ama bu segmente hitap eden diğerlerinin bilançoları da karlılıkları da sıkıntılı. Perakende ve gıda sektörlerini işim gereği çok iyi bilirim. Bunlar kişisel analiz ve bilgilerimdir, yatırımlarınızı aklınızdan süzerek yapmanızı tavsiye ederim.

4. İlave bilgi; BCG adlı İngiliz / ABD ortaklıklı grup Migros'u Koç'tan 2008'de 4 milyar EUR'a aldı, 2014'de AG'na 1.5 milyar EUR'a sattı. (% 100 değerleri yazdım, alınan hisse pay değeri olarak değil) Oradan pay biçin, yabancılar bazı sektörlerde başarısız olmaya mahkum. AG gibi başarılı bir grup Migros'u eski günlerine döndürme potansiyeline sahip.

5.  Alıntı Originally Posted by johann the baptist Yazıyı Oku
    Günaydın sayın Kipa ortakları,
    Birleşmenin kesin olduğunu daha önce belirtmiş idim. Migros'un menfaatleri bunu gerektiriyor. 1 Ağustos'tan itibaren işletim sistemleri , depolar vb. entegre ediliyor. Ekipleri harıl harıl çalışıyor. Akabinde birleşme açıklayacaklar. Onun da akabinde uzman bir heyet rapor hazırlayacak ve birleşme oranı belirlenecek. Kaç Kipa'ya kaç Migros alacağız belli olacak. Dolayısıyla artık Migros hissedarıyız diyebilirim.
    Gelecek öngörülerim şöyle: Migros'un uzman ve yıllardır kemikleşmiş bir yönetim kadrosu var. Faaliyetlerinden kar edebilen bir perakendeci ( çoğu edemiyor) 2016 zararı döviz kredilerinden, kur artışlarından kaynaklanıyor. Bu da sürekli bir durum değil. Misal döviz bu yıl durgun. Kipa'yı Tesco iyi yönetemedi. Zaten İngilizlerin Türkiye'de çoğu operasyonu çuvallıyor, bir türlü burada yoğurdu Türk gibi yemeleri gerektiğini kavrayamadılar. Birleşme Migros'un bilançosunu epey düzeltecek, özkaynaklarını zıplatacak, satış m2 sini artıracak, Kipa sayesinde ilave kar yazacak, pek çok bölgede rekabet avantajı elde edecek, 2 mia değerinde g.menkulleri olacak vs. vs. Bu meyanda karlı ve başarılı bir Migros'un hissesi de ona göre yol alacaktır. Migros'un faaliyet alanı ve müşteri hedef kitlesi ucuzcu perakendecilerle aynı değildir. Migros orta- üst segmentin marketidir. Ve bu alanda artık neredeyse rakipsizdir. İsim vermiyorum ama bu segmente hitap eden diğerlerinin bilançoları da karlılıkları da sıkıntılı. Perakende ve gıda sektörlerini işim gereği çok iyi bilirim. Bunlar kişisel analiz ve bilgilerimdir, yatırımlarınızı aklınızdan süzerek yapmanızı tavsiye ederim.
    Kipa hisselerinin migros hisselerine dönüşme süreci zaman olarak aşşağı yukarı ne kadar sürer bunun için yasal bi tarih zorunlu bi tarih var mı bu konuda bir bilginiz var mı acaba diğer arkadaşlara da sormuş olayım

6. Ufak tefek lotlarla önce 3,11 sonra dünkü hacim kadar hacimle 30 dk içersinde 3.40 guzel iş.
    Denizyatirim bulteninde birlesmeden bahsediliyor. Ayın 1 inden sonrasi icin olumlu beklemedeyim. Ytd

GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Bence birleşme olmayacak kipa tescosuz migros yönetiminde bir kipa olarak devam edecek yoluna.En azından birkaç yıl. Sonra tabela değişikliği gündeme gelebilir tabiki...

Bence şuan tartışmamız gereken kipanın migrosun karlılığına ulaşıp ulaşamayacağı ve sonrasında pd/dd oranının migros veya sektör ortalaması düzeyine erişip erişemeyeceğidir. Benim tahminim şuanda da bu fiyatlanıyor. Benim hedef fiyatım da buradan belli zaten.

Başka bir fikri olan arkadaşımız varsa bu platformda veya İzmir de oturup tanışmak tartışmak buluşmak isterim.Birbirimize sahip çıkıp toplu hareket edelim

8.  Alıntı Originally Posted by Gokhan Yazıyı Oku
    Bence birleşme olmayacak kipa tescosuz migros yönetiminde bir kipa olarak devam edecek yoluna.En azından birkaç yıl. Sonra tabela değişikliği gündeme gelebilir tabiki...

Bence şuan tartışmamız gereken kipanın migrosun karlılığına ulaşıp ulaşamayacağı ve sonrasında pd/dd oranının migros veya sektör ortalaması düzeyine erişip erişemeyeceğidir. Benim tahminim şuanda da bu fiyatlanıyor. Benim hedef fiyatım da buradan belli zaten.

Başka bir fikri olan arkadaşımız varsa bu platformda veya İzmir de oturup tanışmak tartışmak buluşmak isterim.Birbirimize sahip çıkıp toplu hareket edelim
    Bakın, bence olacak olmayacak gibi tahminlerle lütfen bilgi kirliliği yaratmıyalım

Önce TTK var ve spk tebliğleri var.

Migros Zaten ilk çeyrek bilançosunda kipa yı konsolide etti.

Neyi Tartışıyoruz artık.

Bakın tansaş ve migros 2006 da birleştiler

Ama 7_8 sene bir çok mağaza tansaş adıyla kaldı

Bunlarin farklı şey migros ister kipa adını korur ister korumaz bu pazarlama konusu

D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 312/852 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •