Amin. Amin. Amin.
Printable View
o kadar ahlaksız adamlar ki doalr niye bu hale geldi kkabahatli kimdir merkez bankası neden bağımsız hareket edemiyor diye soracaklarına elinde 3 kuruş doları olan adamı neredeyse doalrın 7 tl olmasıyla suçlayacklar
sonrada siz 7 ye çıkardınız ama biz ülkemizi sevdik vatnaseverlik ettik doalrları sattık doları 6 ya düşürdük diyecekler
la ******** herifler o doalrlar gökten mi indide bozdurdunuz
nereden aldınız niye aldınız satarken vatanseverseniz alırken hain değilmisiniz diye sorana bön bön bakarlar
Ulu önderin resmini kullanmışsın ama dolardan bahsediyorsun ATA'nın sözlerinden şunu çıkarman gerekir milli olmayan her davranış kendi hürriyetini altın anahtarla teslim etmendir bugün emekler yarın koşarak gidersin dolar bugün sana fayda edebilir ama yarın çocuğuna zarar edecektir unutma
sahili bıraktık memlekete döndük bide bu ********lerle uğraşacağız 1 aydır ne rahattım yatıyordum sahilse
ne doalr ne memleket meselesi ne bu vatansever olduğunu söyleyen ahlaksızlar
Allah insanı kör yaratır kimse birşey demez ama bakarköre her şeyi söylemek mübahtır.
az çıkıp market gezeyim dolarlarla koruduğum paramla alışveriş yapayım hem de 1 ay önce kaç paraydı şimdi kaç para muhabbetine konu bulayım
tatilde market fiyatları ne kadar değişmiş görelim
ilacını yazdım sabah öğlen akşam ikişer doz al muhatabım değilsin
geri zekalı önce paranı koruyaca tedbireri almyaanlarla muhattap ol sonra benim gibi parasının değerini enflasyona karşı lorumaya çalışan ve bir nebzede karlı çıkan adamlarla muhattap ol.
hadi canım naş son mesajımdı sana
Ülke iyi yönetilir kötü yönetilir hiçbir dönem döviz taşımam batsamda çıksamda sen gerçek ATATÜRK evladıysan kazanacağın kuruşun değil milyonların esamesi olmayacaktır ama duruma göre ATATÜRK izinde duruma göre döviz peşindeysen bilemem TÜRK lirasına hakimiyetine her zamab inanırım güvenirim ULU ÖNDER o savaşları kazanırken sırtında paltosu ceketi yoktu siz burda şimdi çıktınız hem ATA'yı koruruz hem dolarla hüpletiriz derseniz bunu yaptırmayız kusura bakmayın ya milli devlet vatandaşı olacaksın yada doların merkezi nereyse oraya koşacaksı
memlekette amma Atatürkçü varmış da haberimiz yokmuş bugüne kadar TL de ki Ataürke bile tahammülü olmayan adamlar başımıza en büyük Atatürkçü oldular
ATATÜRK'ün idealleri pesindeyim onunla aydınlanıyorum diyenler ULU ÖNDER'in derdinin para olduğunu dair bana bir hamlesini gösterin ondan sonra dolarmı alırsın dolardan hüpletirmisin eyvallah diyecem eğerki samimi olarak ATA'nın İZİNDE isek onun bize şu satırı Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Senin bugün üç kuruşluk kazanımın bu ülkeyi asırlarca ileri taşımayacaktır seni evladını ileri taşıyacak ATA'nın izleridir
Senin kafandaki ATATÜRK değil dostum dolar alıyım hüpletiyim yandan ATATÜRK profili ekleyim değil benim kafamdaki ATATÜRK.
Onun ideal ve izlerini takip etmek ve bize emanet ettiği ÜLKE yi her daim ve her alanda parası ile ekonomisiyle korumak için karınca misali çalışmak.
Bence yazma dostum yazınca koyun cahil vb oluyorsun....küfreden bile olur asagilayanlar cabası sen onlara karşılık verince anında banlanırsın bu demokratik forum başlığında ... Ama onlar her türlü asagilamayi galiz hakaretleri bile yapma haklarını kendilerinde görürler..Yani değiştiremezsin buradaki kafayı .... bunu yazmam bile belki gene banlanmama sebeb olacak ama duramadım.. Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Para bir milletin özgürlüğünün ve gücünün gölgesidir. Eğer para dış etkenler ile çok kısa sürede istikrarsızlaştırabiliyorsa bu aslında o ülkenin gücünün zayıfladığının bir göstergesidir. O nedenle de bağımsızlık ve egemenlik hassasiyeti ile aynı derecede ciddiye alınmalıdır. Bir ülke parasının değerini koruyamıyorsa , cari açık veriyorsa bilim ve fenden uzaklaşmış geri kalmış demektir. Diğer tüm göstergeler bu ana gerçeğin yansımalarıdır.
Aksini düşünmek biraz da polyannacılık oynamak olur ki bu yine sorunun çözümünü öteleyerek bir zarar oluşturabilir.
Senin bu ülkede yaşadığından bile şüphem var neyse Suriye'ye 35 milyar dolar para harcayan 500 milyar dolar borç yapıp vadesi kısa olup gelen paranın çoğunu betona gömen ihaleleri maskeli Beşlere veren doların yükselmesi ne göz yuman önlem almayan Lara bir kaç lafın yokmu ..
.
o inanç meselesidir konuyu dini boyuta almaya gerek yok asrın lideri onu der ama sana dikta edemez bunu konuşmuyorum TÜRK milletiyiz bundan bahsediyorum seninde fırsatın olsa kendi inanç yapından dem vurabilirsin benim anlatmak değinmek sormak istediğim ULU ÖNDER şuurunda olmayıp laf kalabalığı yapanlara ATA'nın milli olarak benimsemediği bir konuyu sizler nasıl benimsiyorsunuz anlamıyorum abd parasına bakmam alabilirsem bilimine fenine bakarım.yahu üç kuruş parasıyla prim yaptığını sanan yada ekonomisini koruduğuna inanan geleceğini kaybettiğinin farkında olmadan yaşayanlara birşeyler soruyorum neyse sormuyorum dolarlarınızla ne yaparsanız yapın anti dövizciyim ULU ÖNDER'le döviz aynı paragrafta olursa yine konuşurum.ikisini aynı anda savunmak tarih boyunca örtüşmeyecektir.gelin ATATÜRK'ün bize emanetlerinden biri olan TL'mizle yola devam edin kendinizi gösterin batmazsınız yahu deneyin.
vay be daha 10 sene önce en büyük devlet,Atatürk,ordu düşmanları bir anda en büyük devletçi en büyük orducu en büyük Atatürkçü oldu! Bugünleride gördük.........
[QUOTE=ebuzerrr;2564938]Bence yazma dostum yazınca koyun cahil vb oluyorsun....küfreden bile olur asagilayanlar cabası sen onlara karşılık verince anında banlanırsın bu demokratik forum başlığında ... Ama onlar her türlü asagilamayi galiz hakaretleri bile yapma haklarını kendilerinde görürler..Yani değiştiremezsin buradaki kafayı .... bunu yazmam bile belki gene banlanmama sebeb olacak ama duramadım..
Alıntı Originally Posted by akçakoca Yazıyı Oku
Senin kafandaki ATATÜRK değil dostum dolar alıyım hüpletiyim yandan ATATÜRK profili ekleyim değil benim kafamdaki ATATÜRK.
Onun ideal ve izlerini takip etmek ve bize emanet ettiği ÜLKE yi her daim ve her alanda parası ile ekonomisiyle korumak için karınca misali çalışmak.
Aziz Nesin'e çok hak verdim... :)
Ülkeyi iflasın eşiğine getiren zihniyeti değil de,
gelen kara bulutları görüp, şemsiyesi yanında gezenleri
suçlamak..
Ben ıslanırken sende benimle sırılsıklam olacaksın, aymazlığıdır..
"Türk Tabelaları" indirilirken demokrat,
TL. % 70 devalü edilirken Türk Milliyetciliği dersi vermek.
Daha neler okuyacağız ve acı acı güleceğiz.
Boşverin..yazılarına bakmak kafi..tarih 10.07.2018, dolar 4,7'lerde..:)
Bol ve ucuz para devrinde 40 küsür milyar dolarlık yabancılara GM vermişsin..50-60 milyar dolar özelleştirmeyle kamu malı satmışsın..pek çok banka, özel şirketin satışıyla ülkeye bayağı bir dolar sokmuşssun..bankalar, özel şirketler, devlet dolara gark olmuş, 450 milyar dolar borç yapılmış..yetmemiş adamlara kapıları açmış bir ara 130 milyar dolar sıcak parayı içeriye sokmuşssun..
Kısaca 10 küsür yılda doları yeyip içip, beton falan derken ezmişsin..sağa sola uçuyoz kaçıyoz diye masal anlatmışssın..
FED ikicik faiz arttırmış..birde üstüne kesiyorum demiş..biz yamulmuş kalmışız..bumudur çağ atlayan Türkiye..:whistling:
Allah aşkına neyi tartışıyorsunuz ki bu adamla..:(
Dostum bak kalkınma vergiyle başlar vergi oranlarının artması taraftarıyım toplanan vergilerin denetim mekanizmaları tarafından topraklarımıza en verimli şekil ünilerle stklarla halk iştirakleriyle dağıtılması harcanması taraftarıyım israf bilincinin taki üç yaşından itibaren çocuklarımıza aktarılması taraftarıyım ithal ürünlere bunların önünü sel gibi bir hal alıp lüks tüketime toplumu yönlendirenlere ve bu akıma olumlu cevap veren toplumsal davranışlarımıza karşıyım 15 yıl süren iktidarda bugün develüe olmuş para birimimizi bu hale getiren politikaların doğru olmadığına her vakit karşıyım bununla devam edeceklerse ve buna karşı yeni bir siyasi akım politika üretmeyen muhalif kanadada karşıyım bunlara rağmen hep şunu savunacağım TL'ye olan güvenim sonsuzdur idealleri takip edelim yöneticiler geçicidir kalıcı olan fikirler ve izlerdir İzimiz inancımızdır bunu bize öğreten ATATÜRK'tür şu zamanlarda ne kadar körelmiş gibi dursada küllenmiş azmimizdir bizi düzlüğe çıkaracak olan
Liranın değeri ülke ekonomisinin iyi veye kötü yönetildiği ile ilgilidir.Bundan başka anlamlar çıkarma..
Demek ki ekonomi kötü yönetilmiş açık vermiş ki lira da o açığı kapatmak için düşüyor.
Bu ülkenin parası yine lira olacak döviz veya altın para ile de zaten değiştirilemez çünkü rekabetçi olmaz.
"İbrahim Milleti" denilmesi de sandığın gibi bir inanç meselesi değildir.
"Türk Milleti" "İbrahim Milleti"nin veya "Adem Milleti"nin bir parçasıdır dense de sorun yok ama Türk adını söyletmemek için "Türk Milleti" sansürleniyor.
https://i.ytimg.com/vi/TVUnQmA0gAc/hqdefault.jpg
Ölü soyucuları bunlar.!.!!!
Bak dostum siyaset yapmıyorum ülkenin refahından bugünlerinde geçeceğinden bahsediyorum dolar hüpletelim hadi bakalım demiyorum batsakta çıksakta tl ile devam etmeliyiz diyorum doğruları takdir ediyorum yanlışları çıkarıyorum ülkemin elini güçlendirmek istiyorum kendimce ama sen na yapıyorsun ATATÜRK profilinle elin yabancı parasından üç kuruş kazanmayı kar ediniyorsun ATA'nın bana bıraktığı parayı kullanmıyacağım düşman diye bana işaret ettiği ülkelerin parasını alacağım öylemi böyle bir ATATÜRK sevgisi yok en azından bende kesinlikle yok
hadicanım senin Attaürk sevgin sana benim sevgim bana
Ne zaman ki ülkeyi yönetenler yandaşlara peş keş çektikleri yok köprü, havalimanı, tünel geçişlerinden Dolar bazlı fiyatlamadan vazgeçip Dolar /Tl yi 3 TL olarak sabitlerler bende cent cent ekonomiye Dolar veririm. İşsizlik parasını bile yandaşlar için badem etmekte sakınca görmeyenler için mi alın teriniz tasarrufunuzu Dolar dan TL ye geçip çarçur edeceksiniz !
sizin Atatürk sevginiz vatanseverliğiniz böyle birşey herhalde oradaki ihaleleride Tl ile alacağızAlıntı:
Erdoğan'ın başdanışmanı: Afrin'de 50 küsur şehit verdik ama iki önemli kazancımız var... Oradaki ihalelerde büyük pastayı Türk müteahhitler alacak
vatansever bilader şu köprü geçişleri şehir hastanelerindeki garanti sayıları neden doalrla bi açıklada ben vatansevmez öğreneyim
umutabi sormuş ver cavabını bide şu bizdekş kamu kurumlarının hepsinin dolar hesapları ne .ikim bişeydir bi açıkla
yada ülkenin en Türk Milliyetçisi partisi olduğunu söyleyen partinin başındaki zevat en yüksekden neden parti hesaplarındaki dolarları bozdu neden 2 ay önce bozmadı
neyse gelelim market gündemimize
1.45 lik nuhun ankara amkarnası 1.85. 49 kuruşa aldığım sodalar 69 kuruş 14.95 e aldığım 1 kğ süzme peynir 19.45 olmuş
34 tl ye aldığım koyun peyniri 39.45 2.95 e aldığım ace mutfak 3.95 9.90 a aldığım bir kalıp zeytinyağlı sabun 13.95 olmuş
6.95 e aldığım kçük vernel yumuşatıcı 9.90 7.95 e aldığım yaklaşık 1400 gr fairly bulaşık deterjanı 12.50 tl
Şimdi ATA nın adını utanıp, sıkılmadan söyleyip kese kağıdı milliyetçiliği yapanlar, Andımız yasaklanırken , TC tabelaları indirilirken, ATAYA ve silah arkadaşlarına AYYAŞ denilirken aklınız neredeydi niye o zaman da çıkıp millikten bahsetmiyordunuz ? Tabi o zaman elin Doları cukkalanıp yandaşa betoncu ekonomisiyle beleş yaşam sağlanırken aklınıza gelmiyordu `ATA` ama döt sıkışınca şimdi `ATA` cılara ATA satıyorsunuz dimi !... Yemezler başka kapıya, beter olmadan yeter olmaz , Dolarda yükseliş kaçınılmaz.
Ben bu millete birçok şeyi öğrettim ama uşak lığı öğretemedim..
https://youtu.be/nXP1D1DMv4M
Mesele sadece bu değil eğitim mesleğinde hırsızlık yapmamak mesainden çalmamak toplumsal olarak adım atabilmek bu adıma engel olacakları ayrıştırmak tekrar eğitilmesi için çaba sarf etmek evet bunlar zaman alacak konular uzun işler eğerki burdan başlanmaz ise bizim TL miz her vakit değersiz olacak yılar içinde gerek görüldükçe develüe edilecek birey olarak bugün fikir üretmek yerine dövize koşmanın sanada ülkeyede faydası olmayacak bu bahsettiklerim elbetki bir çok kişiye uzak gelecek ama kalkınan ülke tarihlerine bakıldığında bunun yarısını ilk başta yapmışlar devamını gelişen yıllarda sürdürmüşlerdir aslında yükümüz ağır değil.