hükümetin hepsi dışarıdan ceo tipli adamlar, mv. yok ki...
Printable View
İş'te gördüğümüz telaşın nedeni bu.
O yüzden çıktı ümmeti bölmeyin dedi.
BLBG TV dekilerin de telaş ve korkularının nedeni bu.
Dolar düştükçe çapulcular kafayı yemiş ona buna saldırır olmuş. Bu sayfada gördüğüm bu
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eylul fed toplantisiyla birlikte kuresel ve elbette yerelde yeni bir faza gececegimizi dusunuyorum. Fed simdi faiz indirse bir dert indirmese ayri dert. Fedin kurguladigi resesyonsuz gecisi basarabilicegini sanmiyorum. Ne zaman basarabilmiski.
MB den Eylul de 275-375 baz puan arasi bir indirim bekliyorum. Agustos Eylul tufe baz etkisini kullanacaktir elbet. Daha muhimi reis 200 baz puan alacakli zaten. Zor ikna etmis damat bey. Uzerine de birseyler koyacaklardir zaar. 16-17 civarina cekilir politika faizi onumuzdeki ay.
dcd işlerinden anlayan varsa bir sorum olacak.. 3 hafta vadede gbp/usd>1,21 opsiyonuna girilir mi sizce?
Ağzı bozuk trollerde teşrif ettiğine göre fazla bir zaman kalmamış. Sattırmak için bu kadar çaba göz yaşartıcı. Başka kapıya len, buradan ekmek çıkmaz size.
Vay be 5.50 nin ustunde tutunsun diye bakar olduk. Nereden nereye
Midas her yeri altın yaptı,Türkler hariç altın alan herkes köşe oldu.Gramcıların topu boş kaleye girmemekte ısrarcı.
Bu durumda depoyu fulleyebiliriz işte..😉
ustbond10y % 1,6580'i görmüş
Dolar/TL < 5.50
5,4934 vurdu çekti.
Anlaşılan bugün yine vurmalı çekmeli, ağlamalı gülmeli bir gün olacak.
Varyo gibi oldu, dolar senedi operasyon geçiriyor. Ve en önemlisi bu gerileme karar almayı güçleştiriyor.
5.50 psikolojik sınırdı bence
Beklemeye devam
Bakalım nereye kadar inecek
Bankadan çekip kasaya koyacağım bayramdan sonra
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu adamlar daha geçen bayram gibi karpuz kesmeden bırakmazlar :D
5.492
y.t.degildir..
5 Tl psikolojik sinir ve cozulmeler oralarda baslar..5.60 (200 gunluk ort) ustunde uc gun ust uste kapanis yapmadan alim yapilmaz dolarda, altin masallahi var ucuyor..:)
biraz daha dibe yolu var , pacal yapanlar icin 1k lik alim yapilabilir her 5 kademede, ben henuz alim yapmaya baslamadim , biraz daha cop olsun sonrasina bakariz..ytd
Gram altın bu değerleri çok yakın tarih de gördü, dolar düşse de ons artışı dengeledi. Peki biz neden ons sahibi değiliz, neden bir onsumuz yok, onun yerine neden hepimizde dolar var. Nerede yanlış yapıyoruz.
Ons alamıyoruz ama bir benzeri gram altında sayılır. 6 yıldır aynı kapalı kutuda ilerlerken birden kutusundan çıkardılar. Ons için 1500 çok şey ifade ediyor. Ons 1500 üzerine gitmese dolardan korkum olmaz. En kötüsü de acaba bankadan işlem yapmak mı. Bankada alım satım marjı insanların karar almasını engelliyor. Uzun vade düşünelim. Ama bakınız ons için uzun vade en az 6 yıl. Hadi bizi geçtim, iki ay önce dolar ile gelen bir ilaç türevi 20 liraydı, şimdi 30 lira. Doktorlardan sonra eczanı dövüyorlar haberi yakında gelir. Dün ben 10 lira için kavga edecektim. İnsanın zoruna gidiyor. Dolar bir yatırım aracıdır, bu değişmez. Ama ticaretle uğraşanlar biraz daha insaflı olmalı. Kafalarında hep o 7,20 korkusu ile fiyatları düşürmüyorlar.
Bu topike gelip de doların yükselmeyeceğini dile getirenlere anlam veremiyorum.Sonucta herkesin kendi tasarrufu.Doğru ya da yanlış karar vermiş olabiliriz.Herkes keske kendi isine baksa
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ons'a takıldık ama sanki borsada 109 bin yapacak. İkinci bir darbede oradan alırız.
Düştükçe nakit bulup almaya çalışıcam geldiği rakamlar umrumda değil :) gidiceği yer belli enflasyon rakamlarının da altında bir yıl tamamlamaz bu dolar rahat olun en azından ben artık saldım 🤖
debelenmenin anlamı yok zevk almaya bakalım
Kur 5,50 altına gelirse tümüyle trolden oluşur bu başlık...
Aynen ümmetin imamının dolar kurunu baskılama yalellisi duyulur başlıkta...:)
Sadece onlar yazmaya başlar.
Zafer kazanmışlar gibi...
Oysa değişen temel verilerden bir şey yok.
Ne dış borç değişecek, ne büyüme, ne istihdam, ne ihracat...
Olsa olsa Eylül Ekimde baz etkisiyle,hep kullandıkları, enflasyon TÜİK gayretleriyle biraz toparlamış gibi görünür.
Sonra gelir ayva zamanı....:)
*tcmb döviz karşlığı tl swap ihalesinde tutar 1 milyar usd
Siz de ons alın hocam, neden alamıyorsunuz?
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aralık vade dolar long poz açtım.. şu anda teorik fiyata göre 4-5 kuruş aşağıda işlem görüyor.. teorik fiyatın kendiside mevcut politika faizi ile değil %13-14 ile hesaplanıyor..faizi bence bu kadar düşüremeyecekler..
neyse.. şu anda 5.80 civarı.. spot yıl sonunda 5.30 olsa maksimum 500 tl zarar yazar.. 5.30 dan daha da düşük olursa mesela 5.0 tl, o takdirde kontrat başına 800 tl maksimum zarar olur..kontrat miktarı şu anda 50..daha da düşerse uygun yerlerden duruma göre takviye yapabilirim..
bu zararı göze alarak poz açtım.. yukarı yonlu olasılıkları değerlendireceğim.. şu anda çoktan 400 bin civarı poz açılmış aralık vadede.. enteresan bir iddialaşma var yani piyasada bu konuda.. ocak-şubat gibi yine faiz varyasyonları üzerinden avantajlı olduğunu düşünerek aralık vade long poz açmıştım 6.10 civarından ve spotun 6.25 hareketi yaptığı zamanlarda aralık vade 7 yi geçmiş ama ben ortalama 6.80 civarından pozları karlı biçimde kapatmıştım..viop topiğinde yazmıştım zamanında..
Bu başlıktaki insanlar doların yükselmesini elbette kendi çıkarları için istiyorlar. Yani adamın elinde dolar var ve pozisyonunu belirtmek için bu başlıkta yazı yazıyor. Bu gayet normal bir durum. Normal olmayan bazı trollerin zaman zaman burayı ziyaret edip buraya yazan insanlara vatan haini damgası vurmalarıdır. Bu durum zaman zaman yaşanıyor. Bu videoda kimin vatan haini olduğuna güzel yanıtlar verilmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=izUaPk_antI
Günün konusu altın madem...Buyurun yararlı yazı...Altın neden değerli?
https://t24.com.tr/haber/118-element...degerli,245713
2011 de ki ons rallisinde 60 bin liralık aracımla 1 kg altın alıp 110 a satarak ev almıştım 3 ay sonra..
Şimdi çok daha ciddi birikimim varken gittim full dolara girdim. İşin ilginci bana sorup yatırım yapan herkese altın aldırdım son 1 senede..
Geşenlerde burada sormuştum son 1/3 yatırımım ile ne alıyim diye herkes altın derken ben son parçam ile yine dolar aldım..
%95 Dolardayım bende %5 hisse senedi nakit 0 =)
aldıkça düşüyor sıkıntı büyük bekliyoruz ama acelemiz yok 2 yıl sonra satarım sağlık problemi olmadığı sürece sorun teşkil etmiyor artık insan alışıyor en son 8 k aldım maliyet düşsün diye maliyette düştü dolarda =)