Bu kağıt çemaş,nibaş değil o yüzden burdasın zaten kalvin,senin de bildiğin mevzular bunlar :)))))))
Printable View
Amerikan borsaları dün yüzde 3 göçtü kalp spazmı geçiren işyatçı var mı:))))Ama diğer kağıtlardakilere sormak lazım nasıl durumları.Bak kalvin çıkanlarda gene uygun yer gelsin alırız diyorlar alım yerlerleri de atla deve değil mevcudun 3 kuruş altı.Kağıt iyi de izlemek lazım kar durumunu tabi.
orası doğru ama borsada ne olacağı belli olmaz demeye getiriyorum konuyu,hani kar felan konusulduya o bakımdan. bu sene zarar yazar ama kâğıt bir bakmışsın 1,58 lere uzanır yani çok fazla gelen karla bağlantılı olunmamalı demek istiyorum.kar sadece temettü için önemli.şimdi soruyorum kâğıt diyelimki 2 lere geldi düşünürmüsünüz temettüyü yada gelicek karı yoksa kâğıttan çıkarmışınız.
Arkama bile bakmam da bu kağıt 2 olur dersen demek ki sen hala kağıdı tanımamışsın,sen önce 20 yıllık grafiğini önüne koy eski forum yazılarını oku bence kağıdın doğasını hala çözememişsin.Bu kağıt iş bankası ve yüz büyük yatırımcı arasında dönen bir kağıt.Geri kalan yatırımcıları al sat çı kısa vadeli yatırımcılar.Ne iş bankası ne o yüz yatırımcı o dediğin rakama izin vermez emin ol.
bu söylediğin kağıtlar spekülatif kağıtlardır. Önce Temel analiz yaparsın, sonra teknik analiz yaparsın ikisi de uygunsa alırsın. sadece temel uygun teknik uygun değilse temkinli alırsın. sadece teknik uygun temel uygun değilse almazsın. Borsa uzmanları bu şekilde diyor.
kalvin bazı tecrübelerin var ama bu fiyat oluşumlarının rastlantısal olmadığını hepsinin bir sebebinin olduğunu söylemek istiyoruz. Bu fiyat oynaklıklarının spekülatif mi yoksa gerçek bir çıkış mı olduğunu temel analizle anlayabilirsin. Isyat 2 TL olursa diye konu açıyorsan ben de dolar 10 TL olursa derim. ama iki laf da havada kalır hiç bir mesneti yok.
@kalvin,
@ctugrul beye inan, güven. Yılların İşyat'ı bu, gazcı palavracı yalancılara inanma. Eskiden vardı bu sayfada ama atıldı forumdan.
22 cilt Ana Britanica külliyatı gibi yazmaya gerek yok. İşyat bu. Adı üstünde, İş ve Yat. Alıp yatıcaksın, başka bi numarası yok.
Heriflerin hayalleri bile küçük. Ben elimdeki 240 mn ile %13 kazanma hedefi koydum diyor. Sence İşbankası yönetimi demiyo mudur bunlara "Deli misiniz divane misiniz siz, o parayı size teslim edeceğime alır kredi olarak dağıtırım, %18 kazanırım, daha niye size bi de deve yüküyle maaş ödeyeyim?"
Mutlaka İşbankası'na bi faydası vardır bu durumun. Yani düşünsene seni bu fona başkan yapsalar, o 240 milyonu götürüp pazarlıkla misal Akbank'a net %15 le faize yatırsan daha çok kazandırırsın. Ayda 5.000 lira maaşa da havalara uçarsın, onlar gibi deli paralarla maaş da istemezsin.
Buna nasıl göz yumuluyor ilginç.
Dün yayınlanan rapora göre işyat'ın portföyünde bulunan pay miktarı:
Ek 17799
Yanlis hatirlamiyorsam personelinin maliyeti de yillik 2 milyonn lira civari bir para.
Daha cikmayi dusunmuyorum ama yedeklerdeki kar bitince ne yapacaklar merak etmiyor da degilim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kalvin borsada değeri 1 in altında olan kağıtda bedelli olmaz manasızdır.Keşke kağıt 1 in altındayken bedelli yapsa da katılmasak iş bankası mecburen hisse başı 1 den para koysa sermayeyi artırsa.Bedelli olsa senin maliyet misal 0.91 ya maliyet otomatik olarak 0.85 e düşer bedelliye katılmazsın olur biter.Biraz derinlemesine düşün anlarsın matematiği.
yanılıyorsun hakem dostum 1 tl nin altında bedelli olur 2 yolu var bunun .1 yol : eş zamanlı sermaye artırımı ve azaltımı // 2 yol: normal bedelli artırımı ki işyat için spk buna hiç sorun yaratmaz çünki 5 yıl üst üste temettü vermiş olmasından dolayı.// 1 yol borsada kuruşluk kâğıtların tercih ettiği bir yöntemdir ( birko bunlardan biri birtane daha biliyorum ama ismi aklıma gelmedi ).kısacası oluyor.
kalvin şimdi 1 lotu 0.82 den alıyoruz 160 milyonluk sermayede lot başına 0.82 vererek alıyoruz .yüzde yüz bedelli yaptı sermaye 320 mil yon oldu bedelliye katılan birinin lot başı maliyeti kaç olur.Ben katılmadım maliyetim 0.82 160 milyonluk şirket 320 milyonluk özsermayeye sahip oldu kardamıyım zarardamıyım
Mesela bugün ikimiz de 0.82 den yüz bin lot altık.Yarın bedelli oldu sen katıldın 200 bin lotun oldu.Maliyetin lot başına kaç oldu
zarardasın hisse bedelli dediğinde büyük oranda düşüş kaydedecektir ve sana satma imkanı vermeyecektirki işyat kuruşluk olduğu için 30 lara felan gelir bakınız Galatasaray 6 lardaydı 2 lere geldi bedelli yaptı millet katıldı yada katılmadı onu bilemem ama ana paradan zarardalar ve katılmadığın için senin sermaye 320 milyonluk öz sermayeye eş gelmiyor yani zarardasın.
Kalvin yeni maliyetin 0.82+1 bölü 2 yani 0.91 olur. Lot başına maliyetin 9 kuruş artacağından kimse katılmaz öyle bir bedelliye
Kalvin maalesef hesap bu.Yanlışım varsa forumdaşlar beni uyarabilir.
Bedelli şöyle olursa mantıklı olur ,misal kağıt 8 lira olur bedelliye gidilir.E 8 liradan maliyetli kağıdın var 1 liradan lot veriyor adam ,mecburen katılırsın herkes katılır ,şirkette eli mahkum yatırımcılarından taze para bulmuş olur.1 altı değerlerde bedelli manasızdır olmaz.
Kalvin 6 liralık kağıtda millet bedelliye katılabilmek için satışa geçer ondan kağıt düşer.1 altı kağıtda kimsenin bedelliye katılmak için paraya ihtiyacı olmaz zaten adamın maliyeti 0.82 neden 1 liradan yeni lot alsın.0.30 falan asla olmaz aksine iş bankası katılmak zorunda kalacağından senin lotların kesinlikle değerlenir .Çünkü özsermaye artmış olacaktır.Şirkete taze para girecektir falan.
Kalvin öyle bir şey olsa bedelliye katılmayan 0.82 maliyetli adam kesinlikle karlı çıkar 1 altı maliyetli herkes karlı çıkar.İşin doğası bu.
Peki bedelli nin 1tl nominal değerden olma zorunluluğu nedir ve nasıl oluyor.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kalvin merak etme bu kağıtda bedelli olasılığı her açıdan sıfır, olmaz öyle şey.Kafamı bulandıran konu karlılık ,onu da 6 aylık bilançoyu bekleyip göreceğim hayırlısı artık.
Bedelli şirkete taze kaynak sağlamak için bulunmuş bir olay.Bedelli sermaye artırımı ayağına milletten para toplama olayı.Benim gözlemlediğim tüm bedelliler nominal değerle oldu.Mantığı 1 lota 1 lira değer biçerek yeni lot vermek.Kağıt misal 4 lerde 5 lerde şirket yatırıma gidecek taze para lazım kümesteki tavuklardan daha iyi bir yol var mı :))))))))
Peki söyle bir şey olursa sonuç ne olur.
Hisse 1.01 tl iken bedelli yapsa %80 katılım olsa.
Bedelliden sonra hisse 0,80 e düşerse katılanlar zararda olmazmı.
Ky olarak elbet 1 den alıp 0,80 satılmaz.
Ama borsada işler ters gidip satış yerse demek istemiştim.
Ama değişen birşey yok.
Ha elindeki hisse düşmüş.Ha bedelliden aldığın.
Bedellide hisse fiyatı yüksekse mantıklı sanıyorum.
Ben şu an isyatta niye yaziyorumki.
satmıştım ya ben.
Balkondayım havalarda yaz gibi.
Sobalar ne zaman kurulmaya başlar, içeri girerim.
bir zamanlar spk bülteninde şöyle bir şey okuduğumu hatırlıyorum ( 5 yıl üst üste temettü dağıtan olsun veya yaptığı kardan fazla temettü veren olsun yani yedek akçelerden bahsediliyor spk onayı olmadan sadece bildirmesi yeterli olup sermaye artısı yapablir yazıyordu bunun nedenide şirketin 5 yıl boyunca temettü verdiği hatta yaptığı kardan fazlasını verdiği için öz sermaye erimesi oluşacağı ve bunun şirketi koruma amaçlı yapıla bilineceği vurgulanıyordu.) yazıyı aradım ama bulamadım belki aranızda böyle bişey okumuş olan bilgisi olan vardır. neticede arkadasın sorusuna gelirsek yedek akçelerde biterse ne olacağı ile ilgiliydi. okuduğum o yazıya göre işyat hersene yaptığı kardan fazla yada yaptığı kar kadar dağıtım yaptığından şirkette bir erime söz konusu olmakta buda ilerde sermaye artırımını ortaya koymaktadır nezaman olur yada bedellimi olur bedelsizmi olur onu bilemeyiz ama şirket kar dağıtımı yaptıkça ve dağıttığı karı bir daki sene fazlasıyla çıkaramadığı zaman gün gelir bir gün mutlaka erir bunun önüne geçilmesi için gereken şey ya kar dağıtmayacak ya bedelli yapacak yada ( kendi imkanlarıyla öz sermayeye sermaye ekliyecek )bunun adıda bedelsiz sermaye artırımıdır.başka cevabı yok arkadasın sorduğu sorunun.ee işyatında durumuda ortada.
investinde temettü sonrası oluşan yeni grafik çizimi paylaştım isteyen bakabilir ,en üstteki grafikten biraz aşağıda geçenlerde bir çizimdaha paylaşmıştım karşılaştırma yapabilirsiniz,tabi neticede bu bir grafik hisse senetlerinin nelere göre kırılgan nelere göre sağlam duruş sergilediğini hepimiz çok iyi biliyoruz yani kısacası kesin diye bir şey yoktur.
https://tr.investing.com/equities/is...rt.-commentary
81e yazılanlar 79-80 i görecek diye 82 den alım yapmayanlar şimdi 82 ve 83 ten alanlardan siz dahamı kardasınız.valla iyiki almışım 82 ten verdiği tüm temettüye ve bizim dükkanın temettüsü ve maaşıyla :) hem ana sermaye ortalamamı düşürdüm hemde alttan aldığım tüm temettü ve maaşlardan kardayım şimdi satsam 75 ten tüm temettüyle almış gibi olurum. bir arkadaş vadeliye koydum sizden daha çok kazanoıyorum demişti şimdi ne diyecek bakalım.