geçen yıl bu zamanlar virüs daha mutasyona uğramamıştı yeğen...deltası alfası yoktu ortada....sizin gibiler yüzünden daha berbat bir hale gelmez umarım bu virüs...
aşı faşizmiymiş...
Printable View
Hergün milyarlarca hap içiliyor. Sizi kısır etmek isteyen, olağanüstü!!! Genetiğinizi değiştirmek isteyenler aynı maddeleri bunlara katamaz mı, ya da bir şekilde havaya suya enjekte edemez mi? Bilgiye ulaşması kolay olan bir topluluk böyle yaparsa diğerlerini düşünemiyorum. Hindistanı izlemediniz mi, cesetleri sokaklarda yakıyorlardı. Buna nasıl inanmıyorum diyebilirsiniz
geçen senenin temmuz- ağustos dönemiyle bu senenin temmuz-ağustosu arasında bi fark yoktu, kapanma yoktu, düğünler- restoranlar, oteller farklı değildi, benim gördüğüm.. ben aşı oldum, nisan-mayıs gibi, aşı karşıtı falan da değilim.. ama gözle görülen gerçeklere rağmen uygulamanın faşizme kayması tedirgin ediyor.. ilk başta dediler ki, aşı koruyacak.. çok sonra rakamlar gizlenemez hale gelince korumadığını kabul ettiler, cdc açıkladı zaten aşılı- aşısız viral yük farkı yok diye..
adı aşı bunun, tanım gereği ağır hastalığı bir miktar engelliyor olmalı, buna kabul.. ama aşı olmayanlara baskı niye ? bulaşı engellemediğine göre niye aşı baskısı var ? yani aşı olmayanları çok düşünüyorsunuz, ve ölecek bu diye acıdığınız için mi aşı ol diye baskı yapıyorsunuz ? çünkü aşı olmayanın diğerlerine ekstra bi zararı yok, zararı kendine- hastalığı ağır geçirecek belki ölecek..
Geçen sene Covid’in ilk dönemleri , Çin’de falan sokakta yürürken devrilip ölenlerin, bankta otururken birden ölenlerin videoları vardı.
Artık bu tarz videolar yok nedense.
O zaman niye vardı acaba?
Kimse tam olarak bişey bildiği yok..
Doğru diye kabul edilenler Bi süre sonra yalan oluyor...
Aşı işide ülkelerin birbirlerine karşı kullandıkları koz haline geldi...
Aşıya güvenilirse hastalık bulaşıcılığı engellenemez...
Mesafeli yaşamı öğreneceğiz...
Yoksa hastaneler yeniden doluyor ve insanlar hastaneye ulaşamadan ölür. bir haftada binleri kaybederiz..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ya ben saygı duyuyorum. Ama kişisel tecrübem, burada paylaşım yaptığım kişilere kendi gözlemime göre aşı tavsiye ederim. Uzmanlık alanım değil tabi ki ama söylediğim gibi tüm aile aşı olduk bir sıkıntı olmadı. Aşı öncesi pek çok tanıdığı malesef kaybettik ( geçen saydım 8 kişi) üstüne de çok yakınlarımıza kadar dokundu. Benim deneyimim tamamen ampirik. Aşı oldu kalp krizi vb.. kimseyi duymadım belki öyle duysam farklı konuşurum. Ben pozuma çok fazla inanmam bilirsin anında değiştiririm.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşının etkinliği için karşılaştırma böyle yapılmaz. Elma ile armutu karşılaştırıyorsunuz. Aşı etkinliği için karşılaştırma çok basit, 1000 tane aşısız ve 1000 tane aşılı alırsın hangi grupta kaç tane ölüm var, kaç yoğun bakımlı var ona bakarsın. Bunlar da her aşı ürünü için zaten yapılıyor. Gerisi boş laf, düz adam safsatası.
Düz adam safsatası için bakınız
https://www.google.com/search?client...aw+man+fallacy
Bilim böyle gelişiyor zaten. Deneme yanılma yoluyla. Hastalığın ilk zamanları herkes farklı ilaç denemeleri yaptı, kimisi etkili oldu, kimisi etkisiz hatta yan etkileri nedeniyle ölümcül oldu. Tedavisini bilmediğin bir hastalık için bütün toplumun etkilenmesini bekleyecek halin yok. Şu an için bilimsel verilerin gösterdiği; aşı olanlar da hasta oluyor ama hafif atlatıyorlar ve yoğun bakıma yatma oranları çok çok düşük
Pandemiyi bırakalım da biraz borsa konuşalım :)
Yurtdışı Cuma kapanış itibariyle kötü gözüküyor
DAX Mart 2020 dibinden gelen uzun vadeli yükselen trend (yeşil renkli) geçen hafta kırılmış durumda. 2021 başından bu yana devam eden orta vadeli trende (mavi renkli) tutunmaya çalışıyor
https://www.tradingview.com/x/WM6PRaKN/
SP500 ise pandemi dibinden sonra başlayan yükselen trendini sınıyor, haftaya üstünde kalamazsa global satış dalgası başlayabilir.
https://www.tradingview.com/x/6qlbMQl0/
Hakaret etmeden yazamıyor musunuz ? Ceza vermeyelim gece gece ..
Aşı olmayanlar tercihleriyle yüzleşmelidir
Aşı olmayanlara kovid hastalıkları sırasında ücretsiz tedavi uygulanmamalıdır
Kul hakkıdır
Özgürlük bedel ister
aşı olanlar şuan pandemi yokmuş gibi çatır çatır altın günleri düzenleyip restorantlarda yemek yerken dip dibe maskesiz. mesafeyi geçtim maske bile yok
ben eve kapanıp maske ve mesafemi diğer önemleride alarak yeterince bedel ödedim.
kul hakkı sence hangisinde ?
aşı ile koca gün dolmuş,burada çok yazan zaten gazoz kapagıyla işlem yapıyor,neyse ya biz işimize bakalım,yarın yukarı olur satan sattıyla kalır enflasyon o kadar çokki,her malın fiyatı artmalı yazacak çok şey yok enflasyon kadar artmayanlar var bankalar mevduata % 1 az vermeye başlamış bu hem borsaya can olur hemde bankalara can olur daha ne diyeyim gazoz kapakçıları sizi
Güzel bir ekşi acilia başlayıp günün devamını izleyelim
%+0.4 yukardan aç..kapanışı %+2 yap pala..
Calkantili bir hafta olsada haftalik kapanis beklentim positiv.
Yurtdışı vadeli artı açtı. Özellikle DAX iyi açtı
günaydin arkadaşlar
gunaydın neden yuksek açtık gel gel mi yapıorlar???
Daxa kolere devam
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hangikredi.com/yatirim-a...r-faiz-getirir
acab kim 1 puan az vermeye başladı abey?
Kamulara baktım onlarda da değişim göremedim.
Yurtdışı çok pozitif açtı ama XU030 katılmadı şimdilik.
al-sat yaptıracak bugünde iblis..koltuğa yaslanıp seyrettirmeyecek
Bu gün bir dip yapıp dönecek gibi duruyor endex.
bu gün dünya kozalak günü mü
DAX'da sıkıntı var, YTD
https://www.tradingview.com/x/SL5ZNQoj/
Selamın aleyküm :)
Dışarısının yeşiline takılmayın bazen kaleler yeşil gözükür ama kumdan kaledir.
hacimler tırt , hikaye yok bu yüzden testere makinalarla.
Kavurdular mı onu [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Dur şimdi taraftarları çıkarM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DAX %1.5 artıda bu gideyim mi kalayım mı bakıyor. Sanırım 23 Eylül'den önce böyle beş aşağı üç yukarı oynayacağız. Yurtdışı bozulursa aşağı gideriz, yukarı çıkarsa bakarız ne gittiler be ya deriz.
...................
yönü çözemiyorum. anla beni nalan.
döviz bayrak yapıyor endeks ayı bayrağı yapıyor.
hadi bakalım demet akalın
endextede forumdada hacim düştü...hadi iinş seans sonu bi volatilide gelirde kara geceriz işlah...
çok sıkıştı 15,30dan sonra yön netleşirmi??
Dx teki şu şelale başlasaydı, bankalardaki rallimiz başlardı. Bekliyoruz bakalım..
https://invst.ly/w0fx8
Şelale mi!