Bu para biraz zor yatar.
Printable View
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi hakkında "Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ben de buradan taahhüt ediyorum" diye seslenerek "Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam" diyerek isyan etti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
TOKİ 'sosyal konutta' ödeme şartlarını değiştirdi.
Sosyal Konut projesinde kurayı kazananlar için taksit ödemeleri 13 Eylül'de 'konutun teslimini takip eden ay' olarak belirtilmişti. TOKİ nin internet sitesinde bu ifade Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacaktır olarak değiştirildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...Slider%20Haber
Yani, bu adama guvenip parayi once yatiracaksin.
Daireyi almaya sira gelince, sabir diyecekler.
Asgari ücretli tek başına altından kalkamaz. Ailesi öder peşinatı oturuncaya kadar da babası öderse mümkün yoksa. Asgari ücretli kirada oturuyorsa çayırda yayılıp derede yikanmıyorsa, Çalı dibine miciyor, ateş yakıp ısınıyor çoluk çocuk okumuyorsa öyle ödeyebilir.
Bana bu konuda yetkiyi versinler aynı şartlarda ev sahibi yapar 20 sene sonra da ev sahiplerine para iadesi yaparım oran veremiyorum ama %10-20-30 olur. Devleti şirket gibi taşeron gibi yöneteceksin. Öyle diyordular. Ben öyle ev sahibi yaparım o yerleşim yerlerinde ticari alanlar oluşacak onlarla da gelir sağlar iade yaparım.
25 sene önce hastanede çalışırken hastane yönetimine temizlik ihalesini biz çalışanlara verin tüm çalışanlara ev yapalım demiştim. O zamanlar da belediye kooperatiflere ucuz arsa veriyordu şehrin uzağındaki yerlere. 1500 daire desen. Böyle bir kooperatif için ben marangozundan işçisine ustasına kamyonu alet edavatini alır hem kendi işimi yapar hemde boşta olduğunda başka gelir getirecek işleri yaparım maliyeti azaltır gelir sağlarım tabi taşeron mantığı ile. Dürüst liyakat azim samimiyet ile bunlar çözülür imkansız değil. Bunlar olmadığını için bunlara inanmadığınız için çok zor geliyor.
Şunu da söyleyeyim benim çalıştığım dönemde hastane temizlik işlerini alan temizlik yemekhane çamaşırhane hasta bakıcı güvenlik laboratuar, radyoloji gibi tüm çalışanlar temizlik ihalesi ile çalışır. O dönemde o ihaleleri alan firma bugün okyanus grubu diye geçiyor. Oteller ismerkezleri gaz dağıtım gibi derya grup.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, canlı yayın programında CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alırken "İzmir şu an işgal altında" ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
• Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.
• Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.
• Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.
Türkçesi;
Başvuruyu yapıyorsun, ev fiyatı henüz belli değil, evin metrekaresi de belli değil.
Projenin ihalesi yapıldıktan sonra başvurusunu yaptığın evin fiyatı ve metrekaresi belli oluyor.
Başvuru aşamasında karanlığa kurşun atıyorsun gibi .
Yanlış mı anladım acaba?
Kurra diyor.
Iyi daireler yandasa, arka bodrum kat garibana.
Eger bu dinci tarkatci guruha yol acarsaniz, her yonden soyarlar.
Hatirlayin, feto'cu ortaklari ortaya cikmadan once, Milli Piyango'nun son bes buyuk ikramiyesi fetocu'lere cikmisti.
Her yere her seye el atarlar, eksik, unutulmus bir yer kalmaz.
2020 yılında tokiye 5.000 kişi evi geç teslim etti/etmedi yada kusurlu teslim etti diye dava açarken 2021 yılında bu sayı 54.000 olmuş
%20 enflasyonda bile ödeyeceğin 780.000 tl bittiğinde 7 milyon oluyormuş. satma yasağı var ben oğlana başvuracaktım memur maaşına endekslenince vazgeçtim. kredi gibi verseler alınabilirdi
Bakan Kurum: ''Koca ülkeyi eşten, dosttan para, swap falan bularak idare ediyoruz. Siz de bi zahmet…''
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=407848
Erdoğan, bu kez isim vermeden kendisine yüklendi...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=407837
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...sag_textmanset
yatırımlarda 2023 nyılı için ortalama doalr kuru 21.50 alınmış yıl sonu 24 falanmı bekliyorlar 2023 de
Adalet ceza sistemi projem var. Eğer ülkede suç işleme oranı düşmezse assinlar beni sıfıra yakın olur. Adam fiske atarken düşünür gaza basarken düşünür. Ha cezaevine giren suç işleme makinaları katiller kaçı çıkabilir kaç tanesi bir kaç yıl yaşar garanti vermem. Taliban'ın ABD nin kampları lüks kalır benim sistemde.
The EU is also intensifying its efforts on Turkey/sanctions, with Mairead McGuinness, the EU’s financial services commissioner, aiming to visit Turkey next month.
Ayvanın turpların büyükleri heybede.!!
Moratoryum tüm hızıyla otobanda.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bana para yatırırsanız size %13 politika faizi veririm. (Reelde %15-23)
Uzun vadeli tahvile de %11,45 veririm.
Yandaş sanayicim isterse ona da %20 yle kredi veririm oluk oluk hem de.
Ama ben 'sosyal' konut yapacam, garip gurebaya, ona %80 (bu sene) yani enflasyon kadar faiz isterim.
Hadi buyur...
Dayı bize de sadece enflasyon kadar faiz ver, paramız erimesin...
Biz ne yiycez o zaman..taş mı?
Kura olunca adil mi oluyor. Millî piyango da paranın kime çıktığı belli değil. İsterlerse akp gençlik kolları akp mahalle temsilcisi olanlara çıkar millî piyango tecrübesini konuşturur. Seçimden sonra not alalim bunları TOKİ konutları kimlere çıkmış kaçı akp üyesi bunların Yargıtay'da kaydı vardır. Öyle bir durumda zararına ev yapmayız enflasyon maliyeti oranında kitlersin ödeyemeyenler parasını yasal faiziyle alır.
Malı ve yeri görmeden parayı vermemek lazım.Satma yasağı olur ise talep düşer fiziki olarak evin çıktığı yer ile yaşadığı ve/veya çalıştığı yer uzak ise satmak isteyebilir insanlar.Bunda engel olmammalı.
İlk günkü etki ile talep çok olabilir doğal olarak.
Sözleşme ve para yatırma zamanı gerçek sonuç ortaya çıkacaktır.
Halkın konuta o kadar çok ihtiyacı var olduğu bilindiği halde ilgilenilmedi tam seçim arifesinde akıllarına geldi.
Kurada çıkmayanlardan ise beklentileri ise ters tepecektir ister istemez.
14 Eylül’de yani ilk gün, e-devletten başvuru yapan kişiye aynı gün Hulkbank’da hesap açılmış, ve iban numarası SMS ile kendisine bildirilmiş, 500 TL başvuru ücretini en geç 15 Eylül tarihinde hesaba yatırılması istenmiş. Aksi durumda başvurun geçersiz sayılacağı bildirilmiş.