CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi hakkında "Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ben de buradan taahhüt ediyorum" diye seslenerek "Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam" diyerek isyan etti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...Slider%20Haber
TOKİ 'sosyal konutta' ödeme şartlarını değiştirdi.
Sosyal Konut projesinde kurayı kazananlar için taksit ödemeleri 13 Eylül'de 'konutun teslimini takip eden ay' olarak belirtilmişti. TOKİ nin internet sitesinde bu ifade Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacaktır olarak değiştirildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...Slider%20Haber
Yani, bu adama guvenip parayi once yatiracaksin.
Daireyi almaya sira gelince, sabir diyecekler.
Asgari ücretli tek başına altından kalkamaz. Ailesi öder peşinatı oturuncaya kadar da babası öderse mümkün yoksa. Asgari ücretli kirada oturuyorsa çayırda yayılıp derede yikanmıyorsa, Çalı dibine miciyor, ateş yakıp ısınıyor çoluk çocuk okumuyorsa öyle ödeyebilir.
Bana bu konuda yetkiyi versinler aynı şartlarda ev sahibi yapar 20 sene sonra da ev sahiplerine para iadesi yaparım oran veremiyorum ama %10-20-30 olur. Devleti şirket gibi taşeron gibi yöneteceksin. Öyle diyordular. Ben öyle ev sahibi yaparım o yerleşim yerlerinde ticari alanlar oluşacak onlarla da gelir sağlar iade yaparım.
Yer İmleri