Originally Posted by
selka
2 ay önce MB 375 baz puan faiz artışı üzerine 625 baz puan faiz artırması tahminlerimin tam 3 katı idi.. O vakitler (yazmıştım çok aradım lakin bulamadım) MB faizleri artırır ise USD ın hızla değer kaybedeceğini belirtmiş ve MB sının 250 baz puan faiz artışı yapacağını kaydetmiştim.. Sebebi daha önceden 3 parça halinde toplamda ise 375 baz puan faiz artırması idi...
Oysa MB beklentimin 3 katı faiz artırmış 625 baz puanı piyasaya vermişti.. Şokta idim...
Oysa USD 6,03 idi sanırım bir kaç gün sonra 6,30 TL ye yükselmişti...
Ben bunun "ÖLÜ KEDİ SIÇRAYIŞI" olduğunu yazmış ve bunun USD dan çıkış için son nokta olduğunu belirtmiştim...
Beni "Tİ" ye almalar, alay etmeler...
Arkadaş her fikri okuma adabında bulunacaksın, yoksa son böyle olur işte...
Hani bir laf vardır ya; "G.tü ile inatlaşan sonunda donuna s.çar" diye bunun gibi...
Her fikre saygı duyacaksın, TROLLEŞ meyeceksin, TROL olmayacaksın.. Saygı duyacaksın ki, saygı kazanacaksın...
Neyse...
6,30 u gören USD cılar aragazı, havagazı, otogazı birbirlerini hala DOLMUŞ a bindirme olayları ve eminim ki o son sıçrayışta 6,30-6,20 aralığında yığınla insan "Bak! MB faiz artırdı ama USD a birşey olmadı" deyip almıştır...
Şimdi Allah yardımcıları olsun...
Yok Reis millete sattırmış şurdan alan kar yazmış şurdan satan hala zarar filan...
Arkadaş bırak REİS i sanane burada SİYASET mi yapıcaksın PARA mı kazanacaksın.. DÜRÜST ol.. Yoksa milletin parasını sağda solda böyle erittirmeye mi çalışacaksın..
EY TROLLER lafım sizlere MUTLUMUSUNUZ şimdi...
Arkadaş MB toplam 1000 puan FAİZ artırmış.. PAPAZ bırakılırsa bu USD camdan kule gibi ÇÖKER altında kalır 4 yıl yataya bağlar bezdirir elinizden 5 TL den bir yıl sonra alırlar diye yazmıştım...
Banka sayfalarında fazla değil 50-100 sayfa aralığındadır tüm yazdıklarım...
O sırada Garantiyi Batıranlar İş Bankasına KONKORDATO çektirenler, USD ın 1 ay sonra 10 TL ye gideceğini yazanlar...
Arkadaş bir şey alırken pahalı mı ucuz mu bir grafiğe bakmaz mı insan? Bu denli ŞUUR unu nasıl kaybeder...
Doğru dur, bir an o MOMENTUM ile 7 TL 8 TL de olabilir di ama altında 4 TL boşluk var... Değer mi o 4 TL lik USD daki boşluğa rağmen muhtemel bir 50 krş yada 1 TL kazanç...
Her neyse ben PAPAZ ın bırakılacağından %100 emindim.. Çünkü batıyorduk.. Ve hükümet bu denli ÇILGIN olamazdı.. Sonuç bıraktılar... USD 5,52 TL yi gördü...
Ölü Kedi Sıçrayışı dediğim anda beni ciddiye alıp kafasına yazanlar kazandı.. Vicdanım rahat..
USD da alınır, hissede, TL de....
Borsa 110 den sonra kademe kademe USD ageçilir.. 5 TL altı 4,50-4,85 bandında %75 USD da olmak mantılııdır. Çünkü ucuzdur..
Kalan %25 i de bir an 4,25 olur mu diye saklamalı insan... Çünkü bu piyasalarda herşey olabilir..
Not; Karikatürde Kedi Sıçrayınca aklıma geldi paylaşmak istedim....
Bol Kazançlar...