Originally Posted by
Cautionary
Teşekkürler...yavaş yavaş beni anlayanlar, ya da katılanlar çoğalacak diye düşünüyorum.
Çok temel sorunlarımız var. Mesela bundan 5 yıl önce Brezilya, güneyafrika vs ile paralel bir fiyatlamamız vardı...fk larımız yakındı...şimdi ise Rusya ile paraleliz..neden, yönetim anlayışımız ve dünyaya bakışımız paralel...Rusya düşük faize rağmen yollardır 5-6 fk larla işlem görüyor...biz de maalesef 5-6 fk lara alışmak zorundayız...bşr ara faizler 20 ye zıpladı, bunun etkisi var dedik...ama 10 a düştük hala fk larımız 5-6 ( endeks fk larını değil...belli başlı hisselerin ortalama fk sını kastediyorum...yoksa öyle saçma hareketler oldu ki fk sı 30-40 olan bir sürü şirket var..bu balonlar gün gelir patlar, ama patlayana kadar da ortalama fk ları etkiler).
Ne oluyor peki...yabancı güven duymuyor...ve ne hisselerimize ne de tahvillere yatırım yapmıyor...İran, Suriye, Irak, Libya...hemen her ülkede ABD ve AB ile karşıt taraftayız...Rusya bile batıdan desteğimizin azaldığını görünce, artık pek yüz vermiyor bize...Suriye de ve Doğu Akdeniz de kaale almıyor bizi artık. Arap dünyası yönetimleri zaten içten içe diş biliyor.
Özetle, kimse güçlü Türkiye istemiyor...zaten kimse güçlü Rusya, Çin de istemiyor...bunu bilip çok akıllı hareket edip, boyumuzdan büyük işlere girişmememiz gerekiyordu...biraz kabuğumuza çekilip, içeride düzeni sağlayıp ekonomik olarak güçlenmemiz gerekiyor...yoksa İran durumuna düşer, tamamen tecrit ediliriz...halkta fakir ama gururlu takılmaya devam eder.
Mevcut yönetimin girdiği yoldan dönmesi zor, yeni bir anlayış yeni bir yönetim ile sağlanabilir bence...bu nedenle borsada reel olarak güçlü primler için seçim gündemi ve iktidar değişimi şart gözüküyor...( 125 bin konusunu açmam gerekti...lütfen konuyu fazla dallandırıp siyasete girmeyelim. Bu başlığı siyasetten uzak tutmaya çalışıyorum).