Türkiye nin üzerinde taşıdığı en büyük risk göstergesi uluslararası yatırım pozisyon açığıdır...!!
Yani Döviz borcu
Bakmayın.!!!
Yatırım denildiğinde,
Aslında bu en basit anlamıyla
Cebinizdeki parayla, borcunuz arasındaki farktır..!!!!!:rtfm:
Printable View
Türkiye nin üzerinde taşıdığı en büyük risk göstergesi uluslararası yatırım pozisyon açığıdır...!!
Yani Döviz borcu
Bakmayın.!!!
Yatırım denildiğinde,
Aslında bu en basit anlamıyla
Cebinizdeki parayla, borcunuz arasındaki farktır..!!!!!:rtfm:
Vatan millet sakarya, Dolar alan haindir ama Devlet yani bizim sırtımızdan malı götüren `YANDAŞ` ÇIRAĞAN sarayında devlet korumasında düğün yaparsa onun dötünü yalarız, helal olsun deriz. Ulan ahmaklar ( goygoycu mezevenkler için) sırf bu haberden sonra Dolarlarımı satacağım varsada satmam üstüne daha da alırım. Evet sayın BOSPOROS crash bu ülkenin hakkı oldu ,kaçınılmaz son , üzülmeyi bırakıp ZEVK almaya çalışsınlar.
Devlet artık dolar alanları takip edecek
Nedim Türkmen, köşesinde dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesini değerlendirdi.“KAPISI MALİYE TARAFINDAN ÇALINACAKâ€
Köşesinde “Şimdi, bu düzenlemeyi görünce; ‘bayram değil, seyran değil bu nereden çıktı?’ diye düşündüğümüzde, aslında olayı hemen çözüyoruz†diyen Türkmen şöyle devam etti:
“Türk Parası Kıymetini Koruma ile ilgili olarak; ülkemizde Hazine Teşkilatı ve Hazine Kontrolörleri gerekli denetimleri yapıyor iken, neden Maliye'ye ihtiyaç duyuluyor? Bu sorunun yanıtı oldukça basittir: Hükümet, döviz talebini aldığı bütün önlemlere rağmen azaltamayınca, Maliye sopasına sarılıyor. Yani, bankadan ya da döviz büfesinden örneğin 10.000 dolar satın alan bir Türk vatandaşının kapısı, bu işlemden 2 gün sonra Maliye tarafından çalınacak ve bu dövizi nasıl satın aldın? Bu dövizi satın alacak parayı nerden buldun? Verdiğin beyannamelerden bu kadar para kazanmamış gözüküyorsun, şeklinde onlarca soruyla muhatap olacaktır. Şu anki cari mevzuatımızda, kimseye “nereden buldun?'' sorusu yöneltilememesi gerekirken; bu soruların kolaylıkla sorulacağını ve buradan yayılacak korku dalgası ile dövize talebin frenlenmeye çalışılacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok, Türkiye'de yaşamak yeterli.â€
https://odatv.com/devlet-artik-dolar...-01091814.html
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up...7/03/11-32.jpg
Beştepe Başkanlık Makamından ; Kapalıçarşı Ağa Sokaktaki gerek Döviz gerekse Altın piyaslarına süper destek gelmiş olabilir....
Vatandaş bankadan parasını nakit olarak çekecek ,bavula koyacak Ağa Sokakta ve /veya civarında anlaştığı bir döviz bürosundan parasını döviz-altına dönüştürecek ...
Bankalar alım-satımdan elde ettikleri SÜPER karlardan mahrum olacak.
Ağa sokak ve etrafındaki dövizci-altıncı esanaf eski güzel günlerine dönecek....Vatandaş fiziki döviz -altınını kasasına koyacak...İş bitecek.
Eğer bunlarda biraz insanlık ve ülke sevdası olsa o YANDAŞA o düğünü yaptırmazlar yanında boy boy fotoğraf çektirmezledi. Neyse iş zaten ekmek yiyemiyorlarsa pasta yesinlere gidiyor BETER olmadan zaten YETER olmayacak.
Şu an matriks açık;
Bankalar arası piyasa verileri:
USD , ODEA alış 3.229 - satış 3.269
Dünden mi kalmış bilemem!
Matriksi olanlar teyit edebilir mi ?
Yorumcunun iddiasını bire bir yansıttım. Nedim Türkmen maliye döviz satın alan vatandaşın kapısını çalabilecek demiş. Ayrıca yazının ilk başında bu tür bir ihtimali çok olası görmediğimi de belirtmiştim. Garip bir haber ama kamuoyunda tanınan bir yeminli mali müşavir bunu yazıyorsa dikkate almak gerekli dedim.