hadi herşeyi bşr kenara bırakalım şu dönem halka arza katılsan alacağın bin liralık lot. %100 kâr getirse bin lira. selamın aleyküm
Printable View
hadi herşeyi bşr kenara bırakalım şu dönem halka arza katılsan alacağın bin liralık lot. %100 kâr getirse bin lira. selamın aleyküm
borsa açısından bir değerlendirme de ben yapayım..
başta abd olmak üzere yüklü oranda para basabilecek kadar parası geçerli olan ülkeler, bunu yaparak borsa gibi varlıklarını daha değerli duruma getirdiler, dolayısıyla ülkeleri de bu işten kazançlı çıkıyor..yani VİRÜS + TEŞVİK ikili operasyonunu başarıyla uyguladılar..
bizim gibi parası değersiz ülke de ne yaptı; VİRÜS+TEŞVİK operasyonundan faydalanamadı..ama güçlü devletlerin varlıklarını değerli kılma oyununu da gördü..bir şekilde bu oyuna dahil olmak istiyordu..bunun için bir yandan merkezin kasaları boşaltıldı, bir yandan varlık fonları devreye girdi, bir yandan şirket sahipleriyle diyaloglar geliştirildi, bir yandan borsadaki şirketlere görülmedik ayrıcalıklar verilerek her türlü operasyonlara göz yumuldu..bu gerekiyordu belki..ve işi gücü bıraktılar sadece dolar ve borsaya odaklandılar..başka hiçbir şeyin önemi yoktu.. sonuçta bizim de borsamız aynı dışardakiler gibi balon oldu.. kazanımları 3-5 yıl ayakta tutarak şirketlerin değerlemeleri de buna göre değişecektir..amaç buydu zaten..sonra bir kriz daha patlak verir ve bu seferde başka nedenler bulunurak yola devam edilir..
Info bedelliye katıldım. Bence mükemmel bir şirket ve çok ucuz. Borç kapatmak için yapmadı bedelliyi, para kazanmak ve büyümek için yaptı.
Halka arza kötü demem, ben halka arzdan mal almam 3 yıl beklerim sonra değerleme yaparım ondan kazanan ondan kazansin saygim sonsuz ben sistemli adamım sistemime uymayan kağıda girmem. Info mesela böyle parlayacagini biliyordum ama bilançosu gelene kadar kesinlikle girmedim, insanın kendine saygısı olmazsa sistemine uymazsa çok ağır zararlar eder prensipleri net belirlemek lazım. Yani halka aralar iyi olabilir ve uzun vadede kazançlı da olabilir, şimdiye kadar incelediklerim %98 3 yıl sonra arz fiyatı altında idi ( tl bazlı) ama belki bu aralar çok iyi olur kim bilir ayrıca dediğiniz gibi adam almış 3 e katlanmış satmış helal olsun 3 sene bekle de zarar et mi dicez bu adama.
Kazanan haklıdır kanunsuz kuralsız iş yapmadığı sürece.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şu anda oyunun kuralı belli: ne kadar vaka ve ölüm varsa o kadar teşvik var ve o kadar borsa değerlenir..bizim teşviğimiz yok ama entrikalarımız var..
kardeşim ilk 2,4 8 hareketinde satılırken fiyatlandı ..şirket açıklama yaptı yatırım yapacağız dedi rafiner vs dedi iplikte öne geçecez polyster cipste dışa bağımlılığı azaltacaz dedi 4 den 8 e geçti fiyatlandı dediler burada ..
sonra hisse 8 den 16 ya gitti 12 den bölündü geçtiler burda dediler ki temeli şişti hatta zarar açıkladı vs dediler bu da fiyatlandı dediler ..hisse gene bedelsiz verdi..yatırım yapan şirkete yatıtımı yapacağı sektörde ki faaliyetini karını düşünmeden zarar açıkladı dediler..:))
en son hisse 8 12 fiyat hareketi yaptı kimse inanmadı şirket temettü verdi :) erdem oğlu dedi ki yabancı ortak ve sanayi arazisi ve kredi kullancaz dedi gene fiyatlandı bu hisse bu kadar edemez dediler..!!
bunu diyen adamların şuan twitter da 80 bin takipçisi var ve hepsi bu forumdan çıkma..:)
peki sonra ne oldu benim gibi az lotla başlayanın elinde 10 bini geçen lot oldu..!!
yani borsaya 5 yılda hepsi yükseldi diye zaten bakılmaz...böyle bakarsan kaybedersin..
kurduğum whatsapp gruplarında bile bana sat diyen gene bu forumdan bir sürü eleman oldu ..sorsan temelci vs..:)) benim şuan ana sermayem ssasa bak bakalım 5 yılda petkim tüpraş aselsan bu kadr vermiş mi..!!!
kur ban olayım şu borsyaa şöyle bakmayın ya..!! bir şirketin para getireceği argesi yatırımı varsa uzun vade korkmayın..
aha ona bir örnek daha vereyim kront sadece giderinin yüzde 45ni argeye yatırıryor..bir de katmer..!!!
sasa hala elimde bu arada..!!!
şu an dünya borsaları 100 trilyon dolar değerine ulaşıyorlar. bu paranın karşılığı dünyada yok.
diğer yandan bitcoin finansal olarak başa iş açacak mı hala belirsizliğini koruyor.
devletler çok büyük borçluluklara sahip.
hepsini toplayınca altın tek alternatif.
ama türev işlemler ve kağıt üzerinde yapılan kontratlar fiziki altının gerçek değerini göstermemesi için çok büyük engel.
işler karmakarışık. finansal sistemde kimse ne yaptığını bilmiyor. karanlık tünelde ilerliyor.
burada 3000 puan kovalayan ama genelde alamayan adamlar arz furyası eleştiriyor maalesef..!!
ulen taş attın kolun mu yoruldu gir arza al paranı bu para sana nereden geldi diye soran mı var ne kötülüyorsun..furyaya katıl al paranı çık ne zan altına bırakıyorsun kıçı kırık 169 lot 800 tl para getiriyor hepsi dahil bedava para..neymiş etik değilmiş ..kardeşim muz borsası diyor kabul ediyor ve eleştiroyrsak oluşan furyalara kapılmak zorundasın kimse sana neden kaybediyorsun neden kazanıyorsun demiyor ki ..bu işi nasıl yapıyorsun da demiyor..sen parana bak..!!sonuçta burda kimse çok fazla birşey taşımıyor..!!
ben çok özel mesaj alırdım buraya eskiden yaarken beraber yönetilm paramı yardımcı ol vs diyen çok şahıs gördüm..!!mesajını aldım..e ne oldu onlara herşey bitti kendilerini bitirdiler..neden ...burayı okudu çünkü..aaa şu adam iyi şu pozu almış bende alayım..bakınız vebali günahı çok..zamanım olsa her türlü vadeli spot her detaydan ortak analiz atar çıkarsın herşeyi bildim dersin feneomen olursun ama iş öyle değil..
para dolarda ise dolara altında ise altına vadeli de ise vadeliye spotta ise spota ..para nereye akarsa sen oraya akacaksın...
burada marmara capital fonu paylaştım demediğini bırakmadılar..adamların hisseleri gidiyor son 3 yıld ada en fazla getiren ilk 3 te ki fon hani beceremiyorsan al yat olay budur..!!
ya da bireysel emeklilikte bankalrın altın fonu döviz yurtdışı borçlenma ve hise senedine böl EMİN OLUN VİOPTA Kİ toplam işlemden daha çok kazanırsınız..!!
neyse ya iyice itici oldum..