TL de değer kaybı kaçınılmaz !
Printable View
TL de değer kaybı kaçınılmaz !
Emzik,mama,biberon,puset,oyuncak.......
Her doğan Türk çocuğunun cari açığa katkısı nedir ?
fevkaladenin fevkinde bir fikir..
http://www.zerohedge.com/news/2017-1...r-lira-tumbles
başta TCMB ve halkımız, gücü yettiğince, yaldır, yaldır altın satın alıyormuş. en çok parayı altına gömüyormuşuz. metrik tonlar havada uçuşuyor. inşallah halkımızın satın aldığı altınlar. "FİZİKİ ALTINDIR" hem TCMB hem halkımız bir yandan istifliyor. diger yandanda İNGİLTERE 'ye ReHİN OLARAK veriyor. bu ne perhiz, lahana turşusu.!
İNGİLTERE DE BULUNAN 450 TON ALTIN.! nedir bunun hikayesi. Borç bulabilmek için, teminatmı.?
bugün şöyle bir ASELS forumuna bakayım iki laf edeyim dedim eskilerden, aman aman küfürler havada uçuşuyor,burası orayla kıyaslayınca cennnetmiş. karşıt görüş yazmak imkansız, anında küfürü basıyorlar, bu haliyle ASELS'nın helakı yakın görünüyor.
euro rekor üstüne rekor kırıyor
sepette bugün bi rekor daha kırdı
Garan,thy ile borsayı coştur arka pilanda doları sakla kimse görüp uyannasın..
GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eur/usd yamuk yaptı, yoksa şimdi dolar 4ü dişliyordu.
3.92 yarın açılışta görür artık.:bravo:
Bize de betonlaması düşer.
ALTIN hariç, cari açık sıfırlanana kadar döviz yükselmeli!
İthal beyazeşya araba telefon vb bozulduğunda Yandım anam diye bağıranların sayısı çoğalmalı!
Yandım anam demeli ithal ürün kullanan ki ekonomik gelişme için yerliye yer açılsın.
Dövizin artması memlekete faydalıdır! İthalatçıya zararlıdır! Evinde İşyerinde ithal ürün kullanan tarağı tutmalı dibinden!
3.8670 üzerinde takıldıkça izlemem bile ekranı :)
https://i.hizliresim.com/V38YYj.png
https://m.youtube.com/watch?v=iwYzlpkX_IY
"EURO kardeşim meşazını aldım. aydınlık yarınlar için. bende "evet" diyorum. sen de varmısın STERLİN abi.!..DOLAR kardeşim meşazını aldım. ben de "evet" diyorum çünkü yol yabdılar. " hüloghhhh.!
3.91 e bi sokup çıkardılar
Yarın 3.94 e gelsin öyle bir çimento dökeceğim ki...
Ağanın attığı betonda yeşil olmaz :halay:
"EURO kardeşim meşazını aldım. aydınlık yarınlar için. bende "evet" diyorum. sen de varmısın STERLİN abi.!..DOLAR kardeşim meşazını aldım. ben de "evet" diyorum çünkü yol yabdılar. " hüloghhhh.!
Ben Japon yeniyim meşazınızı aldım. Bende yarınlar için Evet diyorum. Herkese posta koyuyoruz. Daha böyle lider dünyaya gelmez. Bak iki lokma bir hırka düşüncesinde bir lider.
eğer 3,90 dan aldıysan şu an anaparanı kurtarmışsın demektir vade zararınıda yakında kurtarırsın merak etme. benim maliyetim yazın ucuz dolarları toplamaktan 3,51 e geldi,şu an TL faize göre epey kardayım,haa dolar faizinide eklersem karım dahada artıyor. eğer eskisi gibi tl de zaman öldürseydim şu an devale ezilmiştim. henüz çıkış başlamadı bu sene sonuna kadar 30 krş rahat koyar.
Demekki neymiş 10 aydır dolarda bekleyen kerizmiş anaparamı kurtarırmışım eee 10 aylık enflasyonda bizim para enaz %20 toz oldu
Dolar alıp trader etmeyen edemeyen bence hiçbir zaman para kazanamaz doların son 16 yıllık geliri ortalama %14 yani mevduat ile aynı
Nerde kazanç. İşini bilen trader edene yıllık %100 bile kazanabilir
acele etme,sabırsızlık kötüdür.16 yılı bırak 22 mayıs 2013 sonrası sürece bak. her yıl en az %25 almış usd ci yani gerçek enflasyon kadar,sen şimdi tepeden girdin başta biraz bekleme zamanın olacak. haa dersen ben hemen parayı katlayım buyur borsa kumarı orada. yetmezse coinler var.
3.89 üstü kapanacak gibi duruyor......... Hadi hayırlısı.........
ekşi sözlükte şu arkadaşın dün gece 23:15 saatli öngörüsü enteresanlı olmuş an itibarı ile.
"abd'den gelebilecek olumlu verilerin ardından bir haftadır yaşanan sıkışıklığın kırılıp, 3.94 rekorunu geçmesini bekliyorum.
ama asıl sürprizi euro yapabilir, 4.60'ı görürsek şaşırmayın."
https://eksisozluk.com/entry/72103084
kendi de bol bol yazmış. ben de yazim madem.. YTD.
İngilizceden haberi yok. İngilizce yazdığını sanarak kerizlik yapıyor bence...
"Trader etmek" ne demek acaba?
İki defa yazmış...
16 yıl %2 den bağlansa % 37 usd faiz getirisi.
16 yıl %4 ten bağlansa %87 usd faiz getirisi.
16 yıl %5 ten eurobond alınsa %118 faiz getirisi
16 yıl %6 dan eurobond alınsa %154 faiz getirisi
Yine 3.90 üstü yokcular girdi piyasa lakin Euro fena koptu , tarihi rekorlarını kırıp geçti ondan bahseden yok. Ama ister Dolardan bir cacık olmaz diyenler ister Dolarda yükseliş kaçınılmaz diyenler olsun GİREN ÇIKAN hangi para birimine herhalde onda mutabıkız. Bu kazık kolay kolay çıkmaz yazık ki ne yazık...
yine 3.89 altına verdiler.....
Aslında işin doğrusu geçen ay 3.50 lerden bu yılın son fırsatı olarak Dolara dönmemiş biri için bu saaten sonra yapılacak hiç bir hesabın anlamı yok. AQ nereye giderse gitsin demek en güzeli. Yeter ki bazı hasta ruhlar, tüm ekonomik gerçeklere aykırı , takıntılı kafalarıyla hala FAİZ çıkmasında memlekette ne mok olursa olsun ısrarını sürdürüp ,SERBEST piyasa ihlali yaparak, BANKALARI tehdit ederek, şaka gibi, bu ortamda faizleri aşağı çektirme işini fazla uzatmasın. Bu iş çok uzarsa işte o zaman Tl de kalan tasarrufçulara GİREN hiç bir zaman çıkmaz.
Böyle hesap yapıyorsanız para kazanamazsınız elbette.
Öncelikle dolara niye tam zirvede girdiniz? Diyelim şanssızsınız girdiniz, oranın zirve olduğu belli olunca sonradan ekleme yapıp neden maliyet düşürmediniz?
Dolarınız on aydır boşta mı duruyor, yüzde üç faiz alırdınız vadelide bu sürede?
Enflasyon on ayda yüzde 20 değil.
Doların 16 yıllık faiz geliri ne oldu?
Yani trade etmeden alıp yatmak da kazandırır hesabını bilene.
Bildiğin dilden konuş...
Ukalalığın gereği yok.
Burada dolar tercihi yapan insanların bulunduğu bir ortamda, "dolara yatırım yapan kerizdir" demek en hafif tabiriyle terbiyesizliktir...
Buraya kafa yapmaya mı geldin.
Düdük makarnaları doluşuyor başlığa. Keyif bırakmıyorlar insanda.
Hem kel hem fodul...