Arkadaslar iletisim icin baska bir foruma mi gectiniz yoksa yazmak mi istemiyorsunuz?. Bicak gibi yorumlar aniden kesildi. Bir tek zararda olan ben mi kaldim ?
Printable View
Arkadaslar iletisim icin baska bir foruma mi gectiniz yoksa yazmak mi istemiyorsunuz?. Bicak gibi yorumlar aniden kesildi. Bir tek zararda olan ben mi kaldim ?
Bilançoyu bekliyoruz, ardından nasıl karın eridiğini tartışıp geleceğe göre pozisyon alacağız. Ytd.
konsolide bilanço 33-34 milyon civarında gelecek diye tahmin ediyorum,fakat hissenin beklenen rakamlara gelmesi uzunca bi zaman alacak sebebi ise kötü yönetim ve pansiyoncu nafi faktörü,o sadece kendini ve çıkarını düşünür.....
Benim tahminim ki bunu 2014,2015,2016 kıyaslaması yaparak söylüyorum. VDK üzerine 17-21% fazlası olabilir. Tahminim 27,9 olması. Geçen seneye göre -1,2M yerine -0,9M. F/K oranı bir miktar iyi olacak 0,3 fark gereği. 3 aylık da 0,5M üzeri gelirse F/K biraz daha iyi olacak. Tabii kar konusunda yanılmayı çok isterim. YTD.
sevgili kardeşim;her bir şeyi bilimsel olarak açıklamışsın ve tahmin belirtmişsin emeğine tşk ve yalnız yıllarca bu kağıt ile haşırneşirimdir ben,patron çok güçlü,bilgili birikimli donanımlı çok çok akıllı her şeyin en iyisini elinde tutan tam bir profesyeneldir,evet bencildir,acımasızdır,affı yoktur gaddardır ve lakin tam bir aç kurttur sizlerin okuduğu bildiği bu adamın yazdıklarıdır emin ol onun için tüm rasyolar geçersizdir bu hissede var olan tek gerçek NAFİ rasyolarıdır,heç belli olmaz nedeceği!ky dostları uyarmaya çalışmıştım yazılarımda inş.herkesin hakkında hayırlı olan olur.ytd tüm şehitlerimiz için fatiha, TSK ve polis mensuplarımız ve CANIM ÜLKEM için dualarınızı bekliyorum.Hürmetlerimle
Başkan yorumunu takdir ediyorum ve alkışlıyorum ve de haklısın. Bilimsel temel analiz rasyolarına göre hissenin ölü fiyatının 2×defter değeri olması lazım. Şu an bu hisse bilimsel borsa cari oranlarından fiyatlanmıyor.
Yabancı oranı yüzde 3 e düşmüş. Tahtaya yabancı da istemiyorlar. Ona da tamam. Yabancıyı resmen kaçırdılar, bilanço ile.
Vuk ta ciro ve brüt kar muazzam artmış. Kar ı yönetim gideri ve satış giderlerinden makaslamışlar. Yönetim ve satış-pazarlama gideri 103 milyon değilde misal 50 milyon gelse vuk kar ı 80 milyon gibi müthiş bir kar ile hisse roketti. Lakin varsayalım kar ı düşük göstermek yatırımcıyı tahtadan kovmak için bunu yaptılar. Bunu da anlarım buna da tamam.
Şimdi sizce patronun bunu yapmasında ki amacı ne?
O gün yüzde 7 düştü. Afaki söylüyorum. Yüzde 7 çarpı misal 200 bin lot piyasayı silkelediler diyelim. 200×7= 1.4 milyon tl için mi?
Kar ı düşük gösterip vergiyi az ödemek için mi?
Ne bilemeyim, 1.4 milyon tl için bunu yapıyorsa ucuzcu... vergi içinse ağzımı bozmak istemiyorum)))
Sence nedir başkan??? Sebebi nedir? Neden şirketinin ucuz fiyatlanmasını istiyor? Neden tahtaya kendi hariç yatırımcı borsacı istemiyor?
Psikolojik ticari fizyolojik vs vs sebebi nedir? Benim yazdığım 2 tahmin haricinde?
Çünkü bu ciro brüt kar ve kambiyo kar ı ile 80 milyon kar yazmak çok basit. Lakin istenmiyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
ASLAN
Bu arada Suriyede ki tüm Askerlerimize Allah kolaylık versin. Türk ü ve Türk Ordusunu korusun.
ASLAN
Misal bir örnek, kıyaslamak çok doğru bir metod değil lakin anlaşılması için bir örnek.
Aslan çimentonun VUK bilançoda yönetim +satış giderleri 25 milyon tl
Bu hissenin VUK bilançoda yönetim+satış giderleri 104 milyon tl ))).
Hadi fuar dı desen okey, reklam tv de hiç görmedim)))
VUK ta ki brüt kar 136 milyon. Yönetim+ satış gideri 104 milyon değilde 50 milyon gelse bilançoyu siz hesap edin.
Eski para ile 104 trilyon yönetim ve satış gideri var. 104 trilyona birsürü yeni fabrika yapılır bee... çıtır lotlarımı düşüşte kafa kafaya verdim. Sadece nasıl bir film dönüyor o maksatla uzaktan izliycem. Şu an portfoyum yok.
ASLAN
temelreisim sorduğun soruların cevabını biliyorum da boşver diyelim ki AÇGÖZLÜLÜK ve şirketin halka açık bölümünü kaptırıp kendine büyük bir ortak(bela)almamak diyeyim,anladın ,,,,sevgiler
temelreisin sorduğu soruların cevabını ben de biliyorum. Hisseyi aldıktan sonra tesadüfen Kütahya'da ticaret yapmış ve yapıyı iyi tanıyan bir iş adamı ile karşılaşıp, uzunca bir sohbet etmiştim. Bana şirket verilerinin, satışlarının , karlılığının hiçbir önemi olmadığını ve patronun yapısını anlattı. Belediye başkanı ile ve kardeşleri ile yaşadığı sorunları; ve daha birçok şeyi. Hiçbiri yazılacak şeyler değil. Kendi adıma onu dinlememekle ne kadar büyük hata yaptığımı şimdi çok daha iyi anlıyorum. Biraz daha fazla kazanmak için birçok başka fırsatı kaçırdım. Neyse uzun zamandır elimde olan hisseden parçalar halinde çıkıyorum en geç Mart ortası bitirmiş olurum diye tahmin ediyorum. Zaten bir ky olarak hiçbir etkim olmaz. Yeni yatırım düşünenlere tek söyleyeceğim, forumun son 50 sayfasına bakmaları ve biraz da internette yazılanlar hakkında araştırma yapmalarıdır. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.
ytd değildir.
Mantıklı. İçerinin adamlarının her daim değişik tiplerin buraya yeni üyelik açarak almayın bulaşmayın bu hisseye demesinin sebebi bu olabilir ve de çok mantıklı 👏👏👏
Vuk bilançoda Ciro 400 milyon tl ye yaklaşmış, brüt kar 136 milyon, artı düşünün kambiyo kar ı yazan bir şirket. Nerdeyse Altın yumurtlayan tavuk. Küt püsküvüt, 104 milyon yönetim+satış gideri, hoop kar erimiş.
Ben olsam nasıl olsa denetleyen yok))) 104 milyon yönetim+satış gideri gelmiş, varsın 200 milyon eski para ile 200 trilyon getirseymiş))) zarar açıklardım.
Neyse, arkadaşın demek istediği, blok hisse sahibi ana hissedar olmasın, genel kurulda bana bıdı bıdı yspmasın, nerde temettü demesin, bedelsiz vermemiz gerek demesin, bu bilançoda bir çapanoğlu var denmesin, hisseleri kim frenliyor sprulmasın istenildiği için tahtada bu tip harekerler yaptırılıyor.
O zaman borsa kotundan çıksın. Millete bu işkence niye?
Bir de 3. Kalem vardır arkadaşlar finansman giderleri. Bunda yok ta diğer borsa şirketlerinin kar ı eritmek için kullandığı diğer yöntem. Finansman giderleri, onu şişirirler.
Neyse, traşa devam))) kalın sağlıcakla.
Yatırım tavsiyesi değildir.
ASLAN
Mantıklı aslında, birileri almayın derken, birileri de kağıda dalin diye yalvarıyor.ancak 5 seneyi iyi inceleyin ve bu kağıtta kazanç garanti ama zaman uzun sürüyor çünkü patron kağıdı....ytd...
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar gün içi alan satanları paylaşacak kimse yokmu.
Bimer, Cimer, SPK gibi kuruluşlara şikayette bulunan oldu mu acaba, olduysa gelen cevap hakkında özel değilse bilgi verebilir mi?
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
Nerden biliyorsun? Sen spk mısın,? Devletmisin?
İsteyen şikayetini yapar.
Spk; tahtada eğer var ise suni yapay baskı oluşturanları tespit eder ceza verir. Yok ise yoktur.
Maliye de bilançoları faturaları inceler. 104 milyon luk eski para ile 104 trilyonluk yönetim + satış pazarlama giderlerini inceler. Faturalarda bilançoda bilinçli yanlışlık yanıltma var ise şirkete ve bağımsız denetim firmasına ceza keser adli idari ne gerekiyorsa o yapılır. Yoksa yoktur.
Burda para yatırıp geçen seneden bu yana bekleyenler var. Hadi ben zararı kabul edip gitmiştim. Görüyorum ki 1 yıldır zararda bekleyenler var.
İsteyen şikayetini yapar. Cumhurbaşkanlığı Başbakanlık spk inceleyip geri dönüş yapıyorlar merak etmeyin arkadaşlar. Ben vestel de iken yazmıştım açığa satış ile ilgili spk ya. Sonra genel açığa satış ile ilgili o zaman bir karar yayınlamışlardı.
Bunun gibi tiplere kanmayın, birşey olmaz demeyin. Yazan yazar. Devlet inceler gereğini yapar. Burdan kim yazdı diye sormak yerine maduriyetinizi sebepleri ile ilgili yerlere yazın.
Bilimsel borsa analizi olarak defter değeri 7.10 tl altında işlem görüyor. Her yıl kar ediyor. Ciro artıyor. Brüt kar artıyor. Her ne hikmetse net kar da hep sıkıntı var.
Şirketin sermayesi 39 milyon tl. Yönetim+satış pazarlama gideri 104 milyon tl, bu demek ki bu harcanan para ile 3 tane daha kütpo fabrikası kurabilirsin. Bu sizce mantıklı mı? Bilimsel mi? Etik mi?
Yeni üye olmuşsun tüm yazıların burda. Hayırdır ne işsin?
ASLAN
Serbest piyasada kazandırmak zorunda değil herşey kanunlara uygun boşuna devletin memurlarını meşgul etmemek lazım,en iyisi almayacaksin böyle fakirin kağıtlarını, çünkü fakir bitecek sanır kimseye birşey vermez😁...ytd...!!!
Gün içi alan satanları atabilecek arkadaş varmı. Teşekkürler iyi akşamlar iyi hafta sonları.
Sn Uzunburun,bundan sonraki düşünceleriniz nedir hisseyle ilgili?
Ooo, burda da değişik yorumlar gelmeye başlamış)))
Kamilmisin diyeceğim lakin, sanırım değilsin.
Ya kardeş, o şirketin fi tarihindeki sermayesi belki 10 yıl belki 20 yıl önce ki, belki de 30
İnce nokta o dur zaten. Sermaye artı demirbaş vs ile şirketi kurarsın, kar edersin büyürsün özsermayen artar, aralarda sınıf atlamak için sermaye arttırımı yaparsın. Lakin o şirkette yapmamış. Şimdi kurulsa sermayesini tahminen minumum 50 milyon tl göstermek zorunda.
Burda da anlatmak istediğim o. Bu şirketin Sermaye 39 milyon, özsermaye 300 milyona yaklaşmış, piyasa değeri 250 milyon.
Egeenin piyasa değeri 1 milyar tl nin üstünde, o kadar küçük sermaye ile kurulmuş, güzel kar ile özsermaye artmış, borsa bunu fiyatlamış.Hadi egeen hisse fiyatı borsa da fiyatlanmış, bu hep geriye gidiyor.
Ayrıca eskici zaarız))) 6 sıfır atılınca geçmişi unutmuşuz bakıyorumda... 39 milyon dediğin 39 trilyon. Gider de 104 trilyon.
40 milyon paran varsa gel, izmit yalova sanayi aday yerlerde sana porselen fabrikası kurarız. Sıkıntı yok Kamil efendi kimi kandırıyorsunuz???
104 milyon diyince basit geliyor lakin 104 trilyon diye düşünün bakalım o giderleri.
Hee şirket diyorsa ki size ne kardeşim para benim değil mi harcarım harcarım. Sınırım ayarım limitim yok. Zarar bile olsa harcarım. Onun yasal limiti var mıdır nasıl oluyor onu bilemem.
ASLAN
Sayin Temel reis yazilariniza katilmamak mumkun degil. Bazi arkadaslarinda dusuncelerine sonuna kadar saygiliyim ama sizin ortaya koydugunuz doneleri rakamlar da destekliyor.Acikcasi ben bu hisseye 2 ay once girdim. Girerkende bilancolari ni inceledim ve kuthaya porselen gibi yillarin frmasinin bu fiyatlarda bu satis geliriyle olmasina cok sasirmisdim ve o heycanla hisseye girdik(hatam patron hissesi olmasini unuttuk). Gecmis yillarin karlarindan bahsetmiyorum bile. Son vergi dairesini verilen bilancodaki 104 milyonluk pazarlama ve yonetim giderlerine cocuklar bile inanmaz. Sanki sirket Thy deki gibi dunya yildizlariyla reklam anlasmalari yapti yada yurtdisinda bizim bilmedigimiz pazarlama anlasmalari(yurtdisindaki bir cok reklam pazarlama vs gibi anlasmalarda devlet destegi var unutmayalim).Arti turk firmasindaki patron zihniyetini cok iyi biliyoruzz bu kadar parayi yoneticelere vermezler.Burayi izleyene sirket yoneticilerini yada calisanlarina soyluyorum bilanconuz inandirici degil ve ben yatirimci olarak bu isin arkasindan sonuna kadar gidecegim. gerekli yerlere sikayetlerimi yapicagim.Tabiki biz kucuk yatirimciyiz ne kadar etkili oluruz bilemem ama hissedeki emeklilik fonlari umarim bu bilancoyu iyice incelerler.
Madem parinizi paylasmak istemiyorsunuz neden borsaya aciliyorsunuz.
104 milyonluk satis ve pazarlama gideri yazan bir sirketin artik ne kadar para kazandigini siz dusunun.Benim dusuncem bu bilanconun 60-70 lerde dolasmasi gerekiyordu. Nisantasinda kelepir arsa almis gibi hissediyorum kendimi elbet bir gun zincirlerini kirmak zorunda kalicakdir.Patron istesede istemesede.
dusunduklerim beni baglar kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
herkese saygilar
Geçen sene üç aylık bilanço öncesi, en yüksek ulaştığı fiyat, 12 aylık vdk açıklanmadan önceki fiyat olmuş. Eğer benzeri olursa Mayıs başında tekrar düşüşün başladığı 6,68 görülebilir. Daha iyi performans gösterir mi? İnşallah diyelim. Yaklaşık 7 yıldır takip ediyorum, hissede bulunmadığım tek zaman aralığı rallinin olduğu süreçti. Genel olarak hep yanlış zamanlarda hissede bulundum. Hep çok iyi olacak diye inandım ve güvendim. Hisse senetleri piyasasında ky nin kazanma olasılığı alıp unutmak ile olabiliyor. Dolayısıyla kapatalım, unutalım. 10 sene sonra 20 sene sonra çocuklarımıza miras bırakalım. YTD. Herkese bol kazançlar...
Al benden de o kadar kardeş şirket karlıysa unut gitsin elvet bir gün değerini bulacak.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belkide aşşağı daki boşluğu dolduracaktır kim bilir...
Fakir; yarınmı olur bilmem ama. Eldekileri beraber çıkmamız için hisseyi 30 ila 50 kademe yükseltmen gerek bu hafta biliyosun değilmi? Cansın 😀. Kendine iyi bak arkadaşım...
Fakire para lazım😂 binanın dış cephesi kaplanacak,malum kış ve 2018 in yarısına ne kaldı 😁...ytd...!!!
Ben de çok merak ediyorum nasıl harcamalar yapılmış ki kar buharlaşmış, eğer ki yine matrah artırımı ise söylenecek bir şey yok. YTD.
Patron hissesi boyle birseymis demek .Iyi ders oldu bize. Unuttum para kazanmayi artik bakiyoruz oyle bos bos
Karşılaştırma olarak Egser kadar pd/dd yani 1,13 olsa hisse 7,8 edecek. Hisseye değer veren kim peki? YTD..
5,54-5,66 aradı gap var ancak dolmak gibi bir zorunluluk yok, olsa 5,60 a geldiğinde 6 kademe daha verirlerdi. YTD.
Uzun zamandır uğramadım. Geçen yıl olanlar tekrarlanırken; tüm forumlarda kasıtlı pembe haberlerle büyük gelecek beklentisi, 2-3 misli artacak havası vb nedeniyle kalan son hisselerimi de sattım. Hem de iyi fiyata. Senaryo yıllardır aynı, yiyenlerin çoğu buralarda.
Uzun vade ile 2 lerden toplanan hisse dağıtıldı, şimdi çıkacak uçacak beklentisiyle taşıttırılıyor. Kimbilir ne kadar? Son operasyonda 7 sene idi.
Adamların hiç acelesi yok, mal onların, verirler, alırlar. Çöp hisselerin dışında yatırımcısına en büyük kazığı atan bunlar. Gönüllü, maaşlı yardımcıları çok.
5 in altına gelirse belki alırım ama artık az çünkü kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi