Evet o dediklerin önemli faktör fakat onlar dahi benim söylediklerimin içinde.. İnşallah yanılırmıyımki ?? YTD.
Printable View
Herkese nacizane uyarım:
Kardeşim her gün buraya yazmak zorunda değilsin.
Forum ne kadar sakinse o kadar iyidir bir hisse için. Benim en büyük indikatörümdür.
Çok dillenen hisse yükselmez. Sana bana ona sattırmadan götürmezler. Birileri kaybedecek ki birileri kazansın.
Borsaya girişim 2003... Kartonla 140 larda tanıştık, 10 sene aldık sattık, aldık sattık, ilişkiyi hiç kesmedik, bugünlerin geleceğini biliyorduk emindik. Köşedeki simitçi bile kartonu konuşurdu. Sattık unuttuk bikaç yıl geçti, aha sonuç ortada...
Bu hep böyledir.
O yüzden kazanmak mı yoksa ''ben demiştim'' ci mi olmak istiyorsunuz ona karar vermelisiniz.
Saygılar...
Aşı maşı..hikayesıyle milleti iyi mallandırıp .. aşağıya bastılar..yazık hemde çok yazık..
Rtalb ın 64 zirvesinden sonra ne olduğuna bakın BIST in 3.5 aylık özetini görün. ! İstisnalar hariç bu yeni spek tarzı direkt k.y. yı hortumlama tarzı ! Kazandıgım kağıttan sonra ben nerden girdim rtalb a ya ?! Hayatımın kazancı ve zararı.. rtalb dahil 2 kağıtta 3 5 ayda kazandıgımın 4te 3 ünü geri verdim. ;
Sarky daki sağlamci "profesyonel "arkadaşlara beni sorun ben ne demisim onlar ne demiş ve ne olmuş??!
Bu arada istisnalar kaideyi bozmaz kaidesinide unutmayalım .. ! YTD.
Bu Hisse de olanlar hapı yuttu..!..
Ezelbayraktar, Günlerce RTA Forumunda burva burva diye reta ile burva/burcelik kıyaslama yaparak kafa ütüledi... Şimdi de selec forumunda reta reta diye selec ile retayi kıyaslamaya başlamış..40 gün 40 gece roman yazar artık.. işiniz zor vallaha..;-)))
Bir kağıtta yanlış yaptığımda birisi beni iki kere özelden uyarırsa ona minnet duyar hatta teşekkür ederdim.
Ama her insan malesef böyle davranmıyor.
teşekkürü bırak sen bu işten anlamazsın tepkisi ve hakaretle karşılaşıyoruz.
İnşallah herşey herkesin gönlüne göre olur.
Babasından sermayesi olup zevk için borsaya girip çıkanlar bir kere bir ayrılsın onlara sözüm olmaz zaten.
Şimdi sn. Kar adam insan sözkonusu kaybetmesi olduğunda pek anlamak istemez ! Bir kere 40 gün orada olmuşsam doğrudur. Peki ilk girdiğim haftada kağıdın oynaklından dem vurup bu bizi ancak batırır gibisinden argo konusunca 3 gün ceza aldım. Onuda hatïrlıyormusun ??!
Ayrıca bu "düşüşe trade tarzında" k.y. kesinlikle kazanamaz dediğimide hatırlıyormusun?! Şimdi aynı tarz selec de çoktan başladı ve 19.97den itibaren girenler isyanları oynuyorlar ki kal burada birlikte görelim..
Peki sn. arpacı 55 arkadaş neyini anlamadın ya? Sarky ne oldu?! İki tavanı iki tabanla geri almadımı? Ben bağıra bağıra özellikle sarky da madem iyi anlıyorsunuz bu yeni tarza göre ne yapayım bana bir söyleyin demedimmi?
Evet tüm bunlara rağmen selec e buralardan girmekte benim hatamdı. Çünkü finansal zorunluluğum vardı.
Ve son olarak bu gün sonunda takip ettiğim 30 yakın kağıt üzerinde maalesef bu "düşüşe trade tarzını" daha belirgin bir biçimde gördüm !! Bakalım nereye kadar gidecek bu tarz hep beraber bekleyelim görelim ..! Gerçi asla görmek istenecek şey değil ama.. maalesef kacıncıya teyit etti..
Bir kağıdın temel verilerine güveniyorsan 5 tavan da yapsa 5 dip de yapsa korkmazsın ve fırsat buldukça alım yaparsın. Sarkuysanda 10.43 den biraz satsam da 9 civarı halen alım yapıyorum,. Çünkü biz o kağıdın temel verilerine yatırım yapıyoruz. Benim maliyetim 2 civarı.
Temel verisi kötü olan bir kağıdı açıktan kötüleyemiyorsun çünkü spek i gel gel yapıp kağıdı yükselterek kucağa veriyor o zaman mahçup oluyorsun.
Ayrıca bir insan iki üç kağıttan fazlasını takip edemiyor. .. En azından ben edemiyorum. Onun için temel verisine inandığın iki üç kağıdın dışına çıkmamak lazım.
Bol kazançlar diliyorum.
Bu ezelbayraktar denen arkadaşı fazla kaale almayin.Yillardir okurum yazdiklarini.Muhtemelen genc bi arkadas.Nerde ūçe beşe katlayan kağıt var gider dadanır forumuna.Formasyona göre diye başlayan acayip cūmleler kurar.
Yazık hadi biz seni taniyoruzda onemsemiyoruz ya hic tanimayanlar ne olacak?Gūzel kardesim millet alin teri ile yillarin birikimini yatiriyor buralara.Bisey bildiğin yok insanlarin gunahina giriyorsun.Bu sayfalari cok kisi okuyor.Etkilenip sana gore islem yapanlar olur yaziktir gunahtir.Kendi capinda takil iste yazdiklarinin sonuna da bisey bildigim yok atip duruyorum ufuruyorum ikide bir de millet etkilenmesin.Sana bir kardeş bir abi tavsiyesi.
Sn Bayraktar;
1-Benim babamdan sermayem yok..
2-Borsada kazanmak da var, kaybetmek de..
3-Duygu ve Hırsla hareket edecekseniz, Borsa'dan uzak durun.
4- İşini bilen, Borsa'da düşüşte de kazanır, yükselişte de..
5- Finansal zorunluluğunuz, ( zarar-kar etmeniz ) buradaki ve diğer forum/hisseler sayfasında roman yazmanızı gerektirmez..
6- Selec,bende de 17.70 Maliyet ile var.. yalnız değilsiniz.!..
7- Sizinle Gereksiz tartışma istemem,kimseye yararı olmaz..
Haset duygusu ile ortaya çıkan histerik eleştiriler.. Benim en ön plana çıkardığım mesele ne, kimse bundan bahsetmiyor.
İkinci önemli husus ise ben ne demişim bana laf edenler ne demişte kim haklı çıkmıs?!
Dealer35, kaale almayın yıllardır okuyorsunda yılları hiç saymadınmı hesapsız ukala! Ben internet daha yeni icat oldugunda Türkiye nin ilk forumu olan süperonline yatırımcı köşesinde yazıyordum. İşte bu ünlü dolandırıcılar var ya onları senin gibi artistler ortaya çıkarıyor.
Güya hak savunuyorsun ama nedense benim bas bas bağırdığım hak savunmayı egoistliginle görmeyip birde bana ders vermeye kalkısıyorsun ! Sen ilk önce bir kendi şahsiyetini gözden geçir bence..
Bak arkadşım
size özelden yazdım polemik olmasın diye anlamak istemediniz.
gittiğiniz tuttuğunuz yol yol değil
biz bizeyiz herkes kimin neyi ne kadar bildiğini biliyor
böyle devam ettikçe olmaz olmayacaktır
o kazandığınız hisselerde tesadüfen kazanmışsınız ve ederleri yok o hisselerin
Not
borsa da %100 kaybedebilirsiniz daha fazlasını kaybedemezsiniz bir bütünün %100'ü kaybedilince 0(sıfır) olur
neyi kaybedeceksiniz? paranız sıfırlanmamışsa %100 kaybetmemişsinizdir
ha şu olur yüksek miktarda (KREDİLİ) bir hisseye tavandan alış girerseniz tabana kadar verirlerse ertesi günde satamayıp taban yerseniz eksiye de geçer evinizi de arabanızı da elinizden alırlar.(cevap vermeyip sadece söylediklerim üzerinde yoğunlaşıp düşünürsen menfaatine olur, ben söyleyeceğimi söyledim söyleyebileceklerine cevap vermeyeceğim)
Kardeşim ne evladım niye yine şu görmedığimi sandığınız narsizm inizle hareket ediyorsunuz. Senin baban yaşında adamım . Ayıp değilmi ?!
Ben orta vadeli yatırımcıyım. 8 ayda % 1100 kazanmışım. Ha geri verdim çoğunu o ayrı. SARKY bizim gibi yakışıklıların kağıdı dediniz gordük hep beraber o da dediğimi yaptı iki tavan yapıp yedire yedire yine benim kol kestiğim yere geldi. Bu iyimi yani? Bana kalırsa borsa komple doyum noktasına ulaştı. Bu yüzden düşerkende kazanalım diye düşüşe trade yapıyorlar. Biz düşerken de kazanırız diyenler var valla bana göre o da o kadar basit değil. Spek yaptığı biricik hareketi bize yedirirmi düşünün bakalım.. 7.30 saat günlük toplar 30 dk boşaltmaya ayırır. Onda da iki üç çelme ata ata gider..
Zaten bunuda sattım. Gözü aydın kar adam ve dealer35 in.. son 1 haftadır kalbim de ritim bozuldu. Yemişim Corona sınida kitinide ilacı ınıda deli gibi ertesi günkü hareket için kafa yormayıda. Bir anda rahatladım oh be..
Valla zaten öyle bir yerden verdimki tahtayı salladım yani :) Millet ne oldu birden diye şaşırdı. Aslında lotun o kadarda çok olmasından değilde aşağıda ne yukarıda lot kalmadığı bir anda verdim. Hatta genelde böyle durumlarda beklemek yerine emiri uygun hale getiririm. Yani 4 kademe daha düştüm ilk verdiğim yerden arka arkaya az beklemelerle.. Keşke sarkuysandan çıktığımda buna bari girmeseydim. Çok zorluyorum böyle durumlarda kendimi. Ama bilirsinki normali budur. Bundan aşağısına artık gerçek söylüyorum stres, kalp yani sağlığım dayanmazdı. Son zamanda kalbimde bir ritim bozulması var gibiydi hafiften çok sıkı diyet uyguladım hem epey kilo verdim hemde ritim düzelmişti. yeminle son bir haftadır bu kağıdın stresinden yeniden hafif sıkıştırma başladı. Şu anda bile kuş gibi hafifledim :)
Yahu siz beni duymuyor anlamıyormusunuz? Bunu sadece kendim için değil ben öyle asla bencil insan değilim, sizler içinde yazıyorum. Adamlar "düşüşe trade oynuyor"! Yani kendileri için ideal yatırımcı için ise kesin kaybetme tarzı bu. Yaptıkları tek şey üstten verdiklerini alttan fazlasıyla almak. ve bunu düşüşe doğru yapıyorlar. ve her gün yeniden yeniden.. Sonu kolay gelmez bunun yani.. Bunun aslında suç sayılması lazım mutlaka ama nerde bizim SPK..?! 3.5 aydır Rtalb da da olan bu hatta orada daha dramatik ve acımasız..
Aslında bir önceki kağıtta alıma son vermeliydim durumuma göre sarky da olan beyler bunu biliyor. orada mütevazilikle durum budur ne yapalım diye sordum.ama onlarda uzuncu belliki ne cevap versinler, yanlış kağıda girmişsin derler en fazla yada çok aceleci davranıyorsun.. sarky dan sonra selec i hiç almamalıydım.o likidite benim için tam ortalama idi. Ama ne yapalım bunada şükür deyip azla yetineceğim.
Sattıktan hemen sonra favorilerime baktım ilginçtir aniden hepsi kırmızı oldu ve bu durumda artık aceleyle alım yapmadım. sonradanda yapmak istemiyorum. Ama işte şartlar zorlarda kendimi yine kağıtta bulurmuyum onada emin değilim. sizlere bol kazançlar.. YTD.
Borsada yatırımcı bekletileri oluşmadığında hep Spk, Bist gibi kurumlar, şirket yönetimleri veya tahtacılar suçlanılır. Peki yatırımcı her zaman haklı mıdır?
Bir hisse kısa sürede katlamalı yükselmiş ve hisse işlem fiyatı veya şirket piyasa değeri şirket “gercek özsermayesinin” çok üstüne çıkmasına rağmen, bazı forumlarda ‘hisse niye dahada yükselmiyor veya niye düşüyor’ diye borsa kurumlarına ve patronlara suçlamalarda bulunan veya hakaretler ile küfürler savurup duran saçma sapan zontalar da var. Aslında bu tipler borsada kazanmayı hiç haketmiyor!!
Şirkette usulsuz işler yapılıyorsa veya hisse fiyatı yapay şekilde sürekli ederine göre aşağı baskınlanıyorsa, verilen tepkiler haklıdır! Ama reel ederinin üstünde fiyatlanmış bir hissede, neden daha fazla çıkmıyor diye kişileri veya kurumları suçlamak budallalıktır, hakaretler küfürler savurmak ise aşağılıktır. Hissenin ederinin üzeri spekülatif bir beklentide bulunmakta olanağan bir durum ama spekülatif beklenti kapsamında kişi veya kurumları suçlamak hakaret etmenin hiç bir haklılık payı yoktur.
Bu davranışlarda insanoğlunun olgunlaşmamış zavallı egosu ortaya çıkıyor. Ederine göre oldukça fiyatlanmış olmasına rağmen, biriler maliyetlere katlanıp hisseyi daha da yukarı taşıyıp, kendisine kazandırması gerekiyomuş gibi bir ilkel ego ile borsa kurumlarını veya kişileri suclayıp duran bazı yatırımcılar da, sürekli hile hurda peşinde olan bazı patronlar gibi borsanın kirli görüntüsü.
Kimsiniz merak ettim. Aracı kurum elemanı mı, spk çalışanı mı.... Durumdan vazife çıkarmışsınız. Borsa normal bir yatırım aracı olmaktan çoktaaan çıktı, kumarhaneye döndü. 1er, 31er işlemler küçük yatırımcıyla alay eder gibi. Son bir yıldır olağanüstü hareket eden ona yirmiye... katlayanları görmüyor musunuz? Selec 15 ten 20 ye gitsin tabi ki isterim. Aşı dağıtım konusu gündemdeyken beklentinin olması da gayet normal
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli arkadaşım, her yorum yapanı böyle suçlamak doğru mu?
Tabiki elinde kağıt olan için acı geliyor ama gerçeklerden de kaçılmıyor.
Bu şirketin piyasa değeri 1.2 milyar dolar. Ne iş yapıyor ilaç depolama ve dağıtım vs, sen bana bu piyasa değerinin yarısını ver ben sana beş tane selec kurayım,..
Ha şu var spek işin içine girer alır götürür yukarlardan okutur bu da borsanın kaçınılmaz gerçeği.
Bol kazançlar diliyorum.
Arkadaşlar düzeltme bitmiş olabilir mi? Bu konuda bilgi verirseniz memnun olurum.
Valla en az yüzde 25 kayıba belli bir teknikle gelinmişse bu teknik bence daha çok durmaz. Rtalb yüzde 100 düşüşten sonra durdu. Gerçi dip yaptımı çokta emin değilim. Ama ben ne yaptım bu yüzde 100 düşüşe güvenerek filmi başa sardım ve yine Rtalb a girdim. :) O kadar sağlam kagıtlar çıktı yeni niye ona girdin kürkçü dükkanına koşar gibi., benim tarzım görüşüm bu. Çünkü hem soluksuz yüzde 100 eksi yapmış hemde çok hızlı hareket ediyor. Çıkarkende bize hızlı hareket eder diye düşündüm. YTD.
Olay spekülatif hareketler gerçekte olan hiçbirşey yok bu hisseyi rta ile filan boşuna hiç kıyaslamayın rta deli gibi KİT satacağı pandeminin ilk başından belliydi bu aşı dağıtımıyla ilgili gerçek hiçbir haber yok devlet ve adamları bu işi yedirmezler devlet kendi satar veya adamlarına sattırır ha belki ilerde pzifer ve diğer aşılar gelirse türkiyeye ona yarar oda ne zaman Allah bilir
Kardeş %100 düşmek ne demek? Matematik öğretmenin kim? %100 düşenin fiyatı 0 olur. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar burada mısınız?
ben burdayim :)
Ben de burdayım.
Yav arkadaş selec aşı dağıtacakta; en büyük ve köklü dağıtıcılardan ecbilaç dağıtmayacak mı?
Üstelik Ecbilçın bünyesinde: holding maden , bilişim, seramik gibi bir çok sektör var...
Yatırım tavsiyesi değildir
Sayın güven06 dağıtım ağının yüzde 40 ına selec hitap ediyor . Yani alanında tek. Eczacı ilaç da payını elbet alacak. Ama aşı dağıtımında büyük pay selec'in olacaktır diye düşünüyorum. Şurada 1 kaç ay sabredebilirsek hep beraber güzel rakamlar görebiliriz. Şahsi fikrimdir. K.Y.T.D.
Son dakika… Bakan Koca duyurdu: Biontech ile corona aşısı anlaşması imzalandı
Aldık bakalım. Ne olucak
Aldık gördük e.a
Tüm hesabını küçük yatırımcıyı carpmak üzerine kuran bu tür hisselerden uzak durmak gerekir. Ben bazen denk geliyorum şaşkınlıkla izliyorum. SPK bu tür işlemlere nasıl müdahale etmez hayret doğrusu...
Emice bir ben kaldum birde sen gidelum yali yali.
bende varım :)
Korona ilacını-aşısının dağıtımında Selçuk ecza da görev alır,oradan da şirkete Kazanç sağlanır yaygarası ile,18 TL lerden dağıttılar Kağıdı milletin eline,Şimdi 13-14 TL Arasında sürünüyor...Yeni bir hikaye yazılana kadar da, bu inişli sürünme devam edecek gibi görünüyor..