TL içindi Faiz söylemim, bir kaçış olur diye bakıyorum.
FED'in faiz indirimine dair düşüncem, aşırı ciddiye alındığını düşünüyorum. 3 indirim hele ekstrem geliyor.
Printable View
Twitter kudurmus durumda reis trumpi dize getirdi diye yardiriyolar, trumpin artiz gibisiniz lafını bizimkilere ne güzel iltifat etti diye yutturuyolar
Aynen oyle
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bunu buraya yazmak istemistim ama 'dusus' topigine yazmisim. gerci ikisine de uyar:
Piyasa da biliyor trump'in elinden fazla bir sey gelemeyecegini. Bugun gorduklerimiz sadece Trump Show. Bence buyuk bir olasilikla 5.60+/-0.10 bandina, olusan -yapay- iyimser havayla yerlesilecek, 2-3 hafta kadar ve kongrenin ne yapacagi beklenecek. Olusacak oncul olumsuzluklar icin 5.80-6.00 bandi hazir bekliyor olacak temmuz sonuna dogru. Eger kongre ambargo karari alirsa da ... sky is the limit... Olumlu dusundurecek herhangi bir olumlu makro gosterge olmadigini dusunuyorum.
Malum önünüz kış doları 8 den okutsak patatesi 1.5 alsak nasıl olur
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu 4.80 lafları, bana kalırsa, uydurulmuş sözler değil.
Ama DOLAR daki hareketlerin, tamamen kontrol altında alındığını düşünüyorum.
Kontrol dan çıktığı izleniminin verildiği Agustos hareketinin bile, kontrollü olduğuna kanaat getiriyorum.
Rastsal bir enstrumanın hareketleri de tahmin edilemez olur. Bu dolarda pek görünmüyor.
Mutfakta pişirildiğini düşünüyorum.
Ama yemek kimin için pişiriliyor , orası meçhul.
TDH larının vardırıldığı seviyede, birilerinin "dengeleme" gayretleri , TDH ları sahiplerinin yararına gelişmiyor.
Hatta MB sının da portföyünün lehine olduğunu da sanmıyorum.
Toplumun genelinin, resimde görüldüğü gibi "net bir kumpas" olan bu duruma "korunma amaçlı" bir tepki geliştirerek DTH larına yöneldiği/ yöneltildiği ortada..
Resimde de görüldüğü gibi , 5,25 civarında dolarizasyon tamamlanır, Faiz enstrumanı önemini, çoğunluk için, kaybeder ve kim bilir, inançla değil ama fiziken "haram" olur. Bu algıyı faiz vs $ resimlerinde daha net görmek mümkün.
https://i.postimg.cc/BQ5YZF7Y/R-1706.gif
Bu arada FEDden faiz indirimine dur sinyali gelmiş:
https://www.borsagundem.com/haber/fe...inyali/1417730
Su anda 200 günlük EMA 5.50 lerde. 200 EMA nın kalıcı olarak altında kaldığı en son tarih 2011 ler. Değebilir üç beş gün altında kalabilir ama kıramayağına eminim. 5.5 dibin dibidir. O da 6 dan dolar alan için yüzde 8 - 10 gibi bir zarar demek. Ama 5.5 e düşerse tekrar 6.5 leri bulması çok uzun sürmez bence.
Burada önemli olan nokta bu süreçlerin ne kadar uzun olacağı. Ve tabi ki kaçırılan faiz.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
S400 ve ABD gerginliği sonunda beklenen yaptırım, dolar kuru üzerindeki baskılardan sadece bir tanesi değil miydi?
Trump'ın bizim heyeti artistlere benzetmesi ve Erdoğan'ı mağdur Obama'yı da zalim (!) ilan etmesinden sonra başlıkta birden kurda 5,25 ler konuşulmaya başlandı...:)
Bunların bir kısmı da bildiğimiz teknik analizciler.
Nedense düne kadar öyle çok dikkat çeken bir şey yoktu dolar kurunun düşmesi için.
Bugün birden grafiklerde oklar aşağı doğru çizilmeye başlandı.
Komedi.
Maçtan sonra maç skoruna göre yorum yapan futbol analizcilerine alışkın bir toplumuz.
Peki diyelim ki, Erdoğan'ın dediği gibi, S400 temelli ABD yaptırım tehlikesi geçti.
Dolar kurunu sadece bu beklenti mi riske sokmaktaydı?
Ya diğer reel makro ekonomik faktörler?
Suriye ne alemde?
Trump - Erdoğan yakınlaşmasının (!) Putin ve Rusya ilişkilerimiz üzerine olası etkileri...
Nazar boncuğu ve ulufe dağıtılarak diplomasi ne kadar idare edilir göreceğiz.
Piyasalar algı üzerine hareket eder. Tamam.
Acaba bu iyimserlik algısı ne kadar sürer?
Dolar kurunu nerelere kadar indirir?
Göreceğiz.
Teşekkürler paylaşım için. Dibin dibi 5.50 demişsiniz ama çok iddialı olmuş. Ekonominin bu kadar siyasallaştığı ortamlarda dip ve tepe noktası aramak pek gerçekçi olmayabiliyor. Önümüzdeki günler değil ama önümüzdeki aylar gidişatı daha net gösterecek. Daha önce de söylemiştim bir kez daha vurgulamak istiyorum, özellikle son iki haftadır Abd medyası Türkiye özelinde keskin yorumlar ve haberler yapmayı neredeyse bıraktı ki çok ilginç. Bakalım bil(e)mediğimiz birşeyler dönüyor ama ne?
Çok ama çok zor 4.80 olayı, he görürsek ne olur. Bizim zararımıza olur. Seninde dediğin gibi..
Ağustos ayındaki kontrol olayı için bir şey diyemem ama kontrolden çıkmaya yakın bir fiyattan döndü.
Bana göre kontrol edenin bile tahmin edebileceği rakam değildi.
Kontrol altına alınması noktasında çok ballı olduğumuzu düşünüyorum.
Dolarin 4.8 tl olmasi bu ulkeye nasil bir katki saglayacak bir deyin hele bana.
bu tabloda tuhaf olan ne var onu anlayamadım ? Atatürk'ün resimlerine , videolarana baktınız mı ?
mesela usa de dua ile açılan meclisler var...
bu işte niyet amaç önemli ... dini siyaset için kullanmak başka şey , dindar olup mesela ritüellerini günlük yaşamının bir parçası olarak siyasetçi kimliğin ile de gizlemeden saklamadan için ne ise dışın da o olarak yaşamak başka şey
yani olaya bakışınız yanlış .... saygılarımla , hamza sütbıyık (a.k.a. klaus maximilian kerpenter münche ) rasyonel akla atılan imza
Seçilmiş bir kamu yöneticisinin makam odasında dini bir merasimi, Anayasamızdaki "laik devlet" anlayışı ile ve o yöneticinin partisinin Atatürk tarafından belirlenmiş temel umdelerinden "laiklik"le uzlaştırılıyorsa denilecek bir şey yok.
Benim konuyu değerlendirmeme son derece ters.
Bu konunun temeli.
İşin görüntüsüne gelince...
Peki bir Yahudi vatandaşımız Belediye Başkanı seçilip makam odasında kendi inancına göre dini merasim yaptırsaydı ne olurdu dersiniz?
Bu ise işin sadece tepkisel boyutu...
Su akar yolunu bulur. Mevcut finansal ve ekonomik durumun acziyetinin farkinda olmak lazim. Hem ayranim dokulmesin hem sutum kesilmesin politikasinin sonuna dogru geliyoruz. Para politikasi ile maliye politikasi taban tabana zit isliyor. Altin dahil, 13 milyar dolar kaba hesapla, MB net rezervleri 6-7 milyar dolar civarinda. Bankalarin bilanco disi islemler ile elde ettigi emanet dovizi sata sata kur baskilanmaya calisiliyor. Artik swap kisma yapamazsin. O adimi kendi elinle kapattin. Daha beter sonuclar dogurur.
Fed med hikaye bizim icin. Dolar yukselmiyor tam tersi TL nin degerini dusurucu adimlar gelecek. Yedek akce ile para arzi artisi, faiz indirimi vb.
Mevcut durum kotu ise olumsuz haber akisi beklenenden fazla, olumlu haber akisi beklenenden az ve kisa sureli,spekulatif, etki yapmasi beklenebilir.
Sayın arkadaşlar sektörlere göre şirketleri gösteren bir sayfa hazırladım:
http://www.borsanalist.com/sektorlere-gore-sirketler
İnceleyebilirseniz sevinirim. :)
Değişik sebeplerle bu sayfa işinize yarayabilir. Örneğin elektriğe yapılan zam sonrasında ilgili sektörde olan şirketleri merak edebiliriz. Sektördeki şirketler hangileridir? MB faiz düşürürse etkilenebilecek GYO ve Oto şirketleri nelerdir?
Saygılar.
demin izah ettim size ; Atatürk'ün videolarını izleyin , resimlerine bakın .... tarihi tutanaklara bakın ... tarih kitaplarına bakın...
bir Yahudi* vatandaşımız ( din işin içine girince Musevi* demek daha doğru ) eğer kanunda bir yasaklama yok ise böyle bir merasim yaptırmasını yönetişim açısından nötr karşılarım... inançlı bir insan olduğunu bilmek de ayrıca hoşuma gider o da ayrı ...
bu devirde evlat sahibi olmak çok büyük özveri emek sabır güven yüksek ahlak istiyor ya da salıcan nereye giderse çocuk .... ortası yok bu işin.....
bu cinsiyet eşitliği söylemini fikrini bir maske olarak kullanıp gerçekte bi değişik yaşam tarzı yeni bir medeniyet inşaası için kullanmakta olan çok güçlü bir yapı ile karşı karşıyasınız insanoğlu... bu demek değil ki her cinsiyet eşitliği savunucusu bu yapının içinde ... yani maskesiz olarak cinsiyet eşitliği fikri için mücadele edenleri iyi ayırmak lazım ... fakat o maske takanların amacını da iyi anlamalı... küresel ağ sadece internetle sarmaz seni , içinden de dolanır... vatikanın tutumu ne olacak bakalım ... o izi takip etmeli ....
MB nin saglikli rezerv artirmasi icin sartlar uygun degil. Ozellikle azalan ithalat sonucu bankalarin elinde kalan dovizi swaplayip rezervlerde gosteriyor. Bankalar normal sartlarda su durumda sendikasyon kredilerini yenilemez net dis borc odeyicisi olurdu. Ama hatirlayan vardir daha kur krizinden hemen sonra hukumet ozellikle finans kesiminden vadesi gelen yp kredilerini yenilemesini istedi.
Fed ne yaparsa yapsin bize 2010-13 arasi gibi yabanci sermaye girisi olacagini dusunmuyorum. Tabi tum emler icin gecerli bu.
Kur krizi uzerinden gecen bir yilda ulkenin buyume modelinde degisen bir sey yok. Zaten oyle bir yilda olmaz, hele bunlarla hic olmaz. İthalata dayali buyumeye devam.
Demem o ki ekonomi de vites arttirmak istedigin an doviz firlar. Mevcut durum hem gsyh/ dis borc hem de MB rezervleri acisindan kur krizi oncesinden cok daha kotu zaten.
gelir akışı TL bazında olan herkesin faydasına olur hepsinin alım gücü yükselir global olarak (ithal mal, y.dışı turizm vs).. bu kesimin nerdeeyse tamamı türk vatndaşları (TL menkul kıymet taşıyan yabancı fonlar da kazanır, ama onlar total faydanın çok küçük bi kısmına tekabül ediyor)
yok efendim ihracatçı kesime zararı olur, TL zayıf olmalı' falan diye ortaya atılacak papağanlar olacaktır, sormak lazım son beş yılda kur 1.80- 6.xx hareketini yaptı, bu kur artışı ihracata ne katkı sağladı ? sağlayacak olsa görmemiz lazım değil miydi şimdiye kadar? boş laf.. (ihracatçı sektörler aşırı ithal girdiyle çalıştığından dolayı bi faydası olmadı, tersine yatırım/techizat tarafı zarar gördü)
TR ekonosinin temel prensibi şudur :
kur yukarı gidiyorsa- millet tüketimi keser/ yatırımdan vaz geçer, dolar biriktirir
kur aşağı gelmeye başlarsa- millet tüketime başlar/ yatırıma girişir
Bak hocam ben sana insanların beklentilerini söyleyim.
1.RTE istiyor ki ben S-400 alayım ABD bana karışmasın ,F-35i verirlerse alayım. Kimin parasıyla alacaksa.
2.Vatandaşın isteği, S-400 alınsın ekonomi zaten batık, herşey pahalı bari elimizdeki dolarlarla kar edelim.
3.Gene vatandaşın isteği, zaten görüşmeler olumlu geçti, 5.50 5.30 5.25 ler gelir dolar yere çakılır. Bunu isteyen toplumda aşağıdalar dolar alıp kar elde etmek isteyen güya analizciler.
Ne zamanki piyasa olumlu, 5.30 cular devreye çıkar, nezamanki olumsuz 6.30cular gelir.
Birde piyasada büyük balık var , o da uzaktan takiple millete 6.30dan dolar aldırıp 5.30dan sattırma niyetinde olan.
rte yaptırım olmacağını söylemiş.
bakalım abd yönetimide böylemi düşünüyor merakla bekliyorum. 15 gün kaldı.
ikitelli karışmış..
şuralarda da ekstra bilgiler var
https://eksisozluk.com/entry/91916819
https://twitter.com/darkwebhaber
Dolarin nasil baskilandiginin ve maliyetinin resmi
https://resmim.net/f/rEtL2a.jpg
Yalniz bu tabloda bir Ali Cengiz var. Sarta bagli yuk. Zorunlu karsiliklar o tamam. ZK oran arttirimi sonrasi miktardaki artista okey. Fakat ROM dahilinde bankalarin MB de tuttugu yaklasik 30 milyar dolar var. 1-2 ve 3 nolu kalemlerden MB nin 5,9 milyar dolar kredi borcu eksilince o rakam elde ediliyor zaten. De Swaplar onun icinde gosteriliyor. Net rezervden swap miktarini cikarmak lazim.
ZK + ROM+ MB dis borcu+ Swap miktari MB brut rezervden cikarilinca altin dahil net rezerv cikacaktir ortaya. İlk uc kalem guncel 71-72 milyar dolar civari. Guncel swap miktarini bilmiyoruz.
Yukarida saydigim tum kalemler yukumluluk abi. Bankalarin MB de tuttugu doviz ve altin var. Brut rezervin icerisinde bunlar. MB nin kendi mali olmadigi icin bankalara karsi yukumlulugu oluyor. Tabi bankalarinda aslinda yukumlulugu bunlar. Finansal kesim bilanco islemleri dahilinde doviz acigi veriyor. Bunu bilanco disi islemler, buyuk oranda Londra swap ile kapatiyor. MB nin bankalarin dovizini satmasi hem kendi hemde bankalarin yukumlulugu olan parayi satmasi anlamina geliyor. Borclu olandan borc alip mudahale ediyorsun dovize.
???
INSTEX now operational, first transactions being processed and more EU Members States to ****. Good progress on Arak and Fordow projects
Haber akışları volatilite yaratacak gibi. Reuters'in haberinde Trump TR yaptırımları için complicate lafını kullanmış.
Reuters'in haberi tam olarak şöyle:
"OSAKA (Reuters) - President Donald Trump said on Saturday the United States had a "complicated" situation in how to respond to Turkey's deal to procure Russia's S-400 missile defense system, adding that possible sanctions were being discussed."
Google translate çevirisi:
"OSAKA (Reuters) - Cumhurbaşkanı Donald Trump Cumartesi günü ABD'nin, Rusya'nın S-400 füze savunma sistemini tedarik etme konusundaki anlaşmasına nasıl cevap vereceği konusunda"karmaşık" bir durum olduğunu ve olası yaptırımların ele alındığını söyledi."
Arkadaslar otv kdv olayi ne oldu. Uzatildi mi? Herhangi bir haber goremedim
İzah ediyorlar da anlayamıyorum...
Serde zor anlayan beyin hücreleri var...Elde değil...:)
İyi bir okulda, 7 ile geçilen bir not sisteminde, Siyasi Tarih, Siyasi Doktrinler Tarihi, Sosyoloji, Devrim Tarihi ve Mümtaz Soysal Hoca'dan Anayasa Hukuku gibi dersler aldım.
Laikliği ya ben bilmiyorum ya da bana İmamoğlu'nun makam odasında aile fertlerini toplayarak "hoca" eşliğinde kuran kıraat edilerek dini merasim yapılmasını normal bulanlar...
Atatürk'ün kurduğu mecliste dualarla toplantıların açıldığını ben de biliyorum.
İyi de:
1. Atatürk , Kurtuluş Savaşında (hadi solcular gibi mili demokratik cephe diyelim) güçlü bir ittifak oluşturmak için, etkili ne kadar dini, etnik grup varsa hepsine kucaklayıcı yaklaştı pozisyon gereği. Hata Kürtlere Kürdistan vaadi bugün bile dillendirilir.
2. Devrimler Kurtuluş Savaşından sonra topluma sindire sindire verildi.
3. Laiklik kavram olarak Anayasa'ya ancak 1937 yılında, yani Gazi ölmeden önce girdi...
Laiklik bize Atatürk'ün en önemli mirası ve bu toplumun en önemli çimentosudur.
Her inançtan tüm insanları bu ülkede devletin güvenlik şemsiyesi altında özgürce yaşamaları için yaşamsal önemdedir laiklik.
Çok daha önemlisi, makamında hiç alışık olmadığımız bu dini seremoniyi yaptıran, uygun gören İmamoğlu'nun mensubu olduğu partinin, Atatürk'ün banisi olduğu partinin, 6 umdesinden biridir...
Ama bu forumda yazar dururum. Bıktım.
CHP Kılıçdaroğlu genel başkanlığında, muhafazakarlıkta AKP ile yarışmakta.
Taraftara biraz güvenseler, Erdoğan'ı bile sollar geçer korkarım.
İmamoğlunun makam odasında dini merasimi bu açıdan belki de bir nabız yoklama.
Tepki gelmezse devam...
İyi pazarlar.
5.71 satıs var banka da sun an ,satıp ,daha sonra 5.50 olursa tabi girmek lazım ,bilemedim
Sn Bora Yaşar,
Sanırım siz İzmirde, solun kalesi olan bir şehirde yaşıyorsunuz. Bulunduğunuz çevreye bakarak böyle konuşmanız anlaşılabilir. Emin olun dediğiniz hususları burada trol olmayan herkes de az çok biliyordur.
Yalnız, maalesef İstanbulda durum farklı. İmamoğlu bu rekor oyu alırken sağ kesimden de oldukça sağlam miktarda oy aldı. Bu kesimin de gönlünü okşamasını yadırgamayınız. Kendisinin ve ailesinin gönülden Atatürk'e bağlı olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Şu anki iktidarla bu konuda tamı tamına zıt durumda ve karşılaştırma yapmanız bile ona haksızlık olmuş bence.
İstanbulu yönetirken öncekilerin yaptığı gibi tarikat, cemaat ve gerici vakıflara paramızı aktarmasın, şimdilik yeter. Zaten bunu da yapmayacağını bildirdi.
Size de iyi pazarlar.