Arama sonucu : 7848 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Dolarin 4.8 tl olmasi bu ulkeye nasil bir katki saglayacak bir deyin hele bana.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

Ya bırak şimdi doları, p.tesi sabahı hangi hisssleri emirlere gireceksin onu bi paslayıver
    Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.

3.  Alıntı Originally Posted by sko Yazıyı Oku
    Ya bırak şimdi doları, p.tesi sabahı hangi hisssleri emirlere gireceksin onu bi paslayıver
    Soru bana değil ama katkı yapayım. Kur açığı olan ve ucuz kalmış göze çarpan hisseler var. Mesela Karel, Menderes, Migros ve Kardemir gibi.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

Aynı fikirdeyim. Biraz ders aldıysa hükümet doların düşmesine izin vermezl MB alım yaparak rezerv mi arttırır naapar bilmem ama bu seviyelerde tutması lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku

gelir akışı TL bazında olan herkesin faydasına olur hepsinin alım gücü yükselir global olarak (ithal mal, y.dışı turizm vs).. bu kesimin nerdeeyse tamamı türk vatndaşları (TL menkul kıymet taşıyan yabancı fonlar da kazanır, ama onlar total faydanın çok küçük bi kısmına tekabül ediyor)

yok efendim ihracatçı kesime zararı olur, TL zayıf olmalı' falan diye ortaya atılacak papağanlar olacaktır, sormak lazım son beş yılda kur 1.80- 6.xx hareketini yaptı, bu kur artışı ihracata ne katkı sağladı ? sağlayacak olsa görmemiz lazım değil miydi şimdiye kadar? boş laf.. (ihracatçı sektörler aşırı ithal girdiyle çalıştığından dolayı bi faydası olmadı, tersine yatırım/techizat tarafı zarar gördü)

TR ekonosinin temel prensibi şudur :
    kur yukarı gidiyorsa- millet tüketimi keser/ yatırımdan vaz geçer, dolar biriktirir
    kur aşağı gelmeye başlarsa- millet tüketime başlar/ yatırıma girişir

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •