Sıkıcı bir hafta derken 2 günlük bomba haberler serisi... Haftaya kısmet bakalım.
Printable View
Sayın kerkenez
Bu hafta ırakve mali haberi bekleriz
Irak işi Ocak ortası başlaması öngörülüyordu. Şu an her şey hazır, sadece akreditasyon bekleniyor. Irak bürokraside tırtmış. Pınar hanım, Herkeste beklenti oluştuğu için, bu hafta da başlamazsa, önümüzdekİ hafta (bu hafta) için durumu açıklayıcı Haber gönderebiliriz dedi.
arkadaşlar şirketin pasif güç miktarları:
1- antalya 300
2- şanlıurfa 147
3- manisa 115
4- van 115 mw
toplam 677 mw ediyor, özbekistan için 740 gerekiyor. muhtemelen kongo için gerekli 50 mw ve özbeistan için gerekli +73 için bir başka yerden atıl haldeki ekipmanı alabilirler. tabi bu benim görüşüm,( türkiyede doğalgaz santralleri para etmeye başlamışken biraz bu işten para kazanalım diyebilirler. şirketten cevap alırsam onu da yazarım..özbekistan için ilk açıklanan 240 mw içn demontaj işleminin tahmini 1 ay sonra biteceğini belirttiler.
Yenilenebilir enerji konusu hayırlı olsun aksen yatırımcıları... adres... ekonomist dergisi patron ile söyleşi yapmışlar...
Hedeflerimize doğru gidiyoruz dolar bazli olarak ilk hedefine sonra üstüne koymaya
Tüm röportajı ekten okuyabilirsiniz.
Yenilenebilir enerjiden sonra en çok dikkatimi çeken aşağıdaki cümle oldu. Irak'la ilgili de ek haberler gelebilir belki.
"Yurtdışında Özbekistan ve Irak pazarlarına ilişkin önemli girişimlerimiz olacak"
https://twitter.com/Onur48578143/sta...111849985?s=20
Ek 26723
Ek 26724
Maaşallah ne dillendik be ama bu hafta gelen kap bildirimleri artı direkt patrondan yenilenebilir enerji yatırımı haberleri ile hakettik sanki [emoji526]
Irak KAP a bildirim geld i:cool:
Aksa enerji bağlı ortaklığı aksa aksen enerji, ırak'a enerji ihracatı faaliyetlerine başladı
Şirketimiz tarafından yayınlanan 8 Aralık
2020 tarihli Özel Durum Açıklamamızda belirtildiği üzere, %100 oranındaki bağlı
ortaklığımız "Aksa Aksen Enerji Ticareti A.Ş."nin ithalatçı tarafıyla
imzaladığı anlaşma kapsamında, Türkiye-Irak enerji iletim hattı üzerinden
Irak'a 150 MW kapasiteye kadar elektrik enerjisi ihracatı yapmak amacıyla
EPDK'ya iletilen başvuru onaylanmış ve TEİAŞ ile enterkonneksiyon hattı
kullanım anlaşması imzalanmıştı.
24 Ocak 2021 tarihi itibarıyla bahsi geçen
enerji ihracatı ticari faaliyetleri başlamıştır. Böylelikle, Aksa Enerji'nin
faaliyet gösterdiği ülke sayısı altıya ulaşmıştır.
hayırlı olsun
Benim kısa vade beklentilerim gerçekleştiği için bir miktar kenardan izleyeceğim. Herkese bol kazanç..
YTD
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aksen uzun vade yatırımcıların maraton hissesidir.
Her çeyrekte hedefler yeniden revize edilir. Çünkü çok aktif bir şirket olduğu için verileri, dolayısıyle hedefleri sürekli güncellemek gerekir.
Gelecek için karlılık konusunda son 1 haftadır gelen kap haberlerinden sonra neyi hesaplayacağımızı şaşırdık kısa ve öz yapacağı yatırımlar ile 2022 senesinde şuan çalışan yurtdışı santrallerin den daha Fazla kurulu güce sahip bir yurtdışı olacak bugün ırak geldi bu ırak konusunda gelecekte kapasite artışı gelirmi yatırım beklentisi olan yenilenebilir enerji konusu falan falan şu 1 martta bir bilançoda ciroyu favökü karı bir görelimde güzel günler yaşıyoruz yatırımcısı olduğumuz şirkette yolumuz orta vadede uzun gibi... [emoji526]
Tavandan kaç lokal alıcı var sayın ortaklar,görebilecek var mı?
Vay be ortaklar tavan olan kagidi takip etmiyorlar demek ki😂😂😂
Birmilyon alici tavanda azmis🤪🤪
Sektör ort. dövmeye başladık.. Hadi hayırlısı bakalım... :)
https://i.imgyukle.com/2021/01/25/HiXbjq.png
Mutlaka tekrar görüşeceğiz..
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam bu kadar güzel şiddetli haberler belki beklemiyorduk ama şirket aç kurt gibi yurtdışına saldırdı ki temel olarak yatırım yapmanın hazzını yaşıyoruz bence yolun başındayız belki çok sert düzeltmeler gelecektir belki tavan tavan hareket edecektir onu ilerliyen aylarda göreceğiz. Ama özkaynak ciro kar arttıkça piyasa mükafatını verecektir.
Şimdi denebilir bu şirket bu kadar niye yükseliyor diye ben şöyle açıklıyım aksanın yurtdışı operasyonda 500 mw kurulu çalışan gücü vardı. Ama geçen hafta itibari ile bu kurulu güce ek olarak ırak ihracatı ile birlikte toplam 990 mw kurulacak güç daha eklendi. Yani muazzam bir yatırım birde sene sonunda hepsi çalışmaya başlayacak. Daha beklenen haberleri eklemedik. Tabiki hergün tavan girmeyecek tir yüzde 3-5 yükselmeyecektir ama karlılık konusunda çok yüksek beklentisi olan bir şirkete ortağız ırak başladı bile yetmez ypp son çeyrekte (+) ya geçti... Hayırlısı olsun.
Bu hisse neden yükseliyor ?
1. Zaten mevcut sartlarda da ucuz kalmişti(heleki diger enerji sirketlerine göre)
2. Tahmini olarak 2020 de yurdisinda yaptigi favök ü en az 2 ye(muhafazakar davranalim) katlayacak yeni anlaşmalar imzalandi.
3. Yeni imzalanan anlaşmalar 25-30 yil.
4. Bu yeni haberler gösterdiki Kamerun ve Kongo(2 proje gecen hafta aciklananlardan farkli) dan da bu yil icinde olumlu haber gelme ihtimali yüksek. Ek olarak Mali tabiki.
5. Gana enerji ihracatini artirmak istiyor ve bu da bizim anlasmanin uzamasi ihmitimalini fazlasiyla arttiriyor. Zaten k 6.5 senelik santral olmaz heralde :)
6. Bu kadar yatirim yapacak şirket büyük ihtimal 4. Çeyrek ve bu çeyreklerde alacaklardan güzel bir tahsilat yapmiş olabilir.
7. Her sene 400-500mn TL ödediğimiz finansal giderlerin artik en fazla 1-1.5 sene sonra sifira inebilecek olmasi. Yani kár a ekstra 400-500 gelecek.
8. Yurtiçinde artik güzel karlar yazabilecek bir ortamimiz var.
9. Bu şirket artik global olma yolunda bir eşik daha atladi ve artik gerekirse antalyanin tamamini hatta başka sirketlerin dogalgaz varliklarini satin alip yirtdisindaki iyi referansina güvenerek başka ülkelere kurabilir. Kolay değil 6 senede 5 farkli ülkeye santral kurmak.
10. Artik her sene 100MW civari yenilenebilir enerji santralini satin alip varliklarini arttirabilir. 52 MW güneş santrali olan ve bayağı bir kredi borcu olan ESEN şu an 247mn dolar. Ama biz hala 914 lerdeyiz.
Ek olarak her zaman negatif bir yan arar yazardim ama aklima negatif bir şey gelmiyor. Gelen olursa yazarsa sevinirim :). Tahtacı dışında :).
YTD.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neva91 her şey yazdığın gibi açık ve net.
Olumlulara ilave. Irak işi çabuk ve hızlı büyüyecek. İlk etapta 350MW çıkacak sonrası allah kerim.
Yeni kurulan icra komitesi. Erkin Şahinöz bu arkadaş çok başarılı, umarım Başkan yardımcısı ile birlikte, güzel projeler üretirler.
6 aya BİST 50 ye girebilir. Bu şekilde devam ederse tabii
OlumsuzLarı ben buldum. Oda Yapmadıkları.
Bedelsiz sermaye artırımı ve sembolik de olsa temettü.
Temettü çok önemli. Şu an o kadar çok temettü yatırımcısı var ve bunlar hiç aksen almıyor.
Umarım bu sene itibari ile temettü listelerinide gireriz.
Şu an sasa ve Hektas dışında daha iyi bir senet görmüyorum. Sasa ve hektaş çok primli olduğu için, banko aksen diyorum.
meri pezevengi kağıdı sürekli bozuyor.