Teşekkürler sn cüno.
Printable View
Teşekkürler sn cüno.
Demir çelik fiyatlarında bir süredir ciddi artış oldu, bunun Jantsanın bilançosuna, kârına etkisi ne olur bilen var mı?
herkese selamlar 259 dan sattığım jantsalarıma bu gün tekrardan 245,50 maliyet ile kavuşmuş bulunuyorum...umarım ayağım uğurlu gelir.....en son jantsayı sattığımda bryat 240 civarlarında iken biz 260 civarlarında idik...bu gün bryat 323 tl olmuş ve biz hala 248 tl deyiz...
artan otomotiv satışları jantsayı olumlu etkileyecektir...artan çelik fiyatları bir miktar maliyetleri artıracaktır ama asıl artan talep karlılığı daha da artıracaktır...artan çelik fiyatları ekonomilerin canlandığının işaretlerindendir...Çin pandemi öncesi üretim miktarlarını yakalayıp geçti bile..aşılar ile bu korona belası da gittikçe gündemden düşecektir...
bedelsiz potansiyeli ise jantsada çok güzeldir...artan karlılık ile birlikte bu potansiyel jantsayı güzel yerlere taşıyacaktır..bakalım nasip ne olacak ??
ayrıca jantsanın yerli otomobilin yerli tedarikçileri arasında olduğu söyleniyor..buda jantsaya güç katacaktır..
karton ile kıyasla sn keko,
2.8 mil. sermaye ile 96.5 mil 9 aylık kar yazmış 104 mil. tl döviz fazlası var. fk devredışı, dd 16
fiyat 3200
jants 11.1 mil. sermaye 108 mil. 9 aylık kar
122 mil. tl.doviz fazlası fk 22 DD 8.3 ,
fiyat 245
netice olarak jants kartona benzetirsek, sermayeyi 11.1/3.9 = 2.8 eder. aynı şekilde
245 X 3.9=955 tl eder.
mantıken %65 kartına göre daha ucuz olduğu anlaşılır.
955 rakami refere edersek,
245X65/100+245= 405 rakami karşımıza çıkar,
netice olarak bugünün şartları ime bakarsak kartonun 3200 olduğu yerde jants min 400 olmalıdır.
hayır...hepsini bu gün verip jantsada fuul oldum...zaten öyle bir kaç hissede durmak benim tarzım değil..kendimi bölünmüş hissediyordum....:kahkah: inşALLAH yolumuz uzun olur...biz 260 iken bryat 240 idi...şimdi bryat 330 da...:)
bryatı yakalayabilirsek şık olacak..
yalnız elimdeki karel ve egegübreleri vermiş olmam onların kötü hisse olduğu anlamına gelmiyor...onların da potansiyeli yüksektir yalnız ben jantsada daha yüksek bir potansiyel gördüm...zaten son bir kaç aydır da jantsadaydım ...jantsadan kazandım da o yüzden de tekrardan jantsada devam etmek istiyorum...
bryat gene tavana gidecek galiba...:kahkah: bakalım bizim jant ne tekerler çevirecek...??:kahkah:
Bugünüde emsallerinin yükseldiği günde eksi kapatması takdire şayan.
Gedik ve A1 kesinlikle lisansları iptal edilmeli..
Bugünkü harekete hayret ceza gelmedi geçenlerde yoktan yere ceza vermişlerdi..adamlar bu gun iyi kazandı al sat yaparak..galiba gedik bugun iyi satti
Endeks günlerdir primleniyor bugünde diğer bedelsizler iyi prim yaptı..alcar brüte girdiğinden beri bocalıyor..
Keko hocam hosgeldiniz.sizi burda gormek benide sevindirdi acikcasi...insallah yarin geldihiniz belli eder...
Günaydın sn. Keko hocam. BIST de 1400 lerde düzeltme olacak muhabbeti varken JANTSA yı girmişsiniz. Asıl sorum bu beklenti sizde var mı? JANTSA ya düzeltmeden sonra girmek istiyorum da sizi görünce bu seviyelerden rahat da duramıyorum. iyi günler herkese...SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla ben jantsanın akranlarına bakıyorum...iki üç ay önce jantsa 240 ı görmüş ike bryat 150 civarlarında idi..bu gün bryat 353 seviyesinde jantsa ise 246 seviyesindedir...ben jantsanın endeksi takmayarak kendi dinamikleri içinde hareket edeceğine inanıyorum...
jantsanın zaten halka açıklık oranı %15 ...bunun da büyük bir kısmı toplu...gün geçtikçe de takaslardaki ağalar toplamaya devam ediyor....gerisini de onlar düşünsün diyorum..bizdeki lot miktarı ağaların çerezi bile değildir...bizi 1 etkilese onları 1000 etkiler...riski de ben ağalara bıraktım...ne oluyorsa olsun...:)
Sayın keko abi emeklerine sağlık yorumların taktire aşikardır,inşallah bir aksilik çıkmaz dört haneli rakamları görürüz ful jantsadasınız anladığım kadarıyla kazancınız daim olsun.
bryat ta özsermaye 3 milyarı aşmış durumda
jants 359 milyon.
ancak jants karlılık açısından bir iki yıl içinde 20 ila 25 kat karlara ulaşabilirse ki potansiyeli var o zaman ciddi rakamlar gündeme gelir. şimdilik 4. çeyrek bilançolar önem arzediyor
evet dostum fuulum...jantsaya güveniyorum..iyileşen finansalları , artan ciro ve karı ile tek taş pırlanta gibidir benim gözümde...tabi tüm bu güzel özelikler hissenin çıkması için tek başına yeterli değildir...gerçekten de sahibi olmayan bir hisse sadece trade hissesi olur...jantsanın ise sahibinin olduğuna inanıyorum...artık bu ağa ne zaman hisseye kalk derse o vakit kalkar..benim senin demen ile kalkmaz...sabır sabır sabır..
bryatta öz sermayenin artmasının bir nedeni sürekli varlıklarını yeniden değerlemesidir...varlıkları değerledikçe şirketin de öz sermayesi artıyor..yoksa bryat çeyrek karları jantsa kadar bile yok...yanlış hatırlamıyorsam üçüncü çeyrekte bryat 34 milyon kar yapmış iken jantsa 52 milyon kar yaptı...
2020 yılı icin 12 ila 14 kat kar beklentim var, 2021 yil icinde benzer bir durum olur. ancak 2022 de Allah kısmet ederse 20 kat civarina yaklasiriz, buda bedelsiz potansiyeliyle birleştiğinde ve hissenin halka arz kısmının düşüklüğü de dikkate alındığında belki senin hayal ettiğin yerlere gidebilir, ya nasip
Yüksek kar eden özsermayesi düşük hisseler fırsat hisselerdir...
sn.foton,
bryat
aktif karlılık....0.041
özkaynak karlılığı....0.043
yatırım karlılığı....0.043
fk....81.18
jantsa
aktif karlılık....0.2591
özkaynak karlılığı...0.4143
yatırım karlılığı....0.4123
fk....22.37
bu veriler ışığında bryat,jantsanın yanına bile yaklaşamaz...
ya jantsa çok ucuz yada bryat çok pahalı...
selamlarımla..
bryat bende yok 90 tl den vermiştim, jants yatırımcisiyim, uzunun zamandır. bryat borçelik gibi bir firmaya %25 oranında ortaktır. brsan %12 bunun gibi 13 firma var ortak olduğu özsermaye artışı bu firmalardan kaynaklıdır. bryat bu firmalardan temettü alır sonrada artanini bankaya faize yatırır...
jants aktif is yapan bir firmadır bryat ile karşılaştırılması da doğru olmayıp bryat %94 patronun elindedir %6 gibi bir oran kalmıştır.
jants kötü değil bilakis bilancodaki tüm kalemler artış yönündedir, ciddi temettü veren ve %80 yurtdışı çalışan her dönem elde tutulması gereken bir firma, şimdilik dinlenecek gibi görüntü veriyor, havuz biraz dolsun bakalım.
Blanco öncesi yukarı hareket beklentim var 280 ilk etapta geçilecektir
Sn keko aynı spek mi yapıyor tahtayı bilmem ama alcar ile birebir aynı
https://i.hizliresim.com/4ryW1K.png
Oyak 253 den sattığı malları yerine koyuyor..
Amma çok gerdi alacağım hisseler nerelere geldi hurda biyle cakildim
Borsada ki kural yukselemeyen kağıt düşer..bir kez daha ispatladı
İnsaf ya neyse rahatlamıştı stres atti
Jantsa çok konuşuldu kime sorsanız 300 böyle oluncada adamlar seans icinde oynayarak kagidi belli aralikta sabit tutup karlarini yaotilar ky de beklemede 300 leri