Açikcası paylaştığım iki haber arasında bi bağlantı kurmaya çalışıyorum ama bulamıyorum.YTD
Printable View
Açikcası paylaştığım iki haber arasında bi bağlantı kurmaya çalışıyorum ama bulamıyorum.YTD
1970 lerin ortasına kadar cetvel ile logaritma ve karekök vs işleri yapılabiliyormuş.
https://www.insaathaber.org/surgulu-...elinin-oykusu/
ÖSYM sınavında bir soruyu anlamamıştım basit bir logaritma sorusuymuş. Notasyonu değişik olunca sınavdan sonra anladım, çok vakit kaybettirmişti, o yüzden çok sevmedim. Trigonometri de sevmedim karşı bölü komşu derken hep birbirine karışıyordu.
Matematik de özel bir dil alanı, kafandakini başkalarının da anladığı şekilde anlatabilmek yani dil becerisi çok önemli bir yetenek ama ona kavuşan bu sefer siyasetçi veya sahtekar oluyor. İŞ dünyası artık lafa değil tablolara, grafiklere, modellere vs bakıyor. Modelling önemli bir alan, Sytems Engineering kafayı hayatın içine takar ise çoğu sorun daha kolay çözülür, eskiden daha çok elektrik, manyetik, ısı vs sinyalleri vs onlar ile ilgileniyorlardı gibi.
Bugün C bilgisayar dilinde index neden sıfırdan başlıyor diye aktım güzel açıklamışlar. Kronometreler 00:00 dan başlıyor, tabelada 90:00 yazınca maçlar bitiyordu. Onun dışında genelde 1 den başlıyor bir çok şey zaten sonradan sıfır devreye girmiş.
Öte yandan belirli alana fokus olup orada çığır açanlar var.
Bir Türk Bilim adamı sanırım radar, GSM sinyalleri içn koordinat sistemi veya matematiksel sistem geliştirmiş Çin'liler teşekkür etmiş.
Çok büyük potansilelimiz var ama belki doğru yönlendirme ve takip yok
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...mgasi-40953434
Geçen ay Huawei Kurucusu Ren Zhengfei’nin elinden ödül alan ve şu anda uluslararası teknoloji dünyasının konuştuğu bu Türk bilim insanının ismi Profesör Doktor Erdal Arıkan. ‘Polar kodlar’ adında bir teknolojiye imza atan Arıkan’ın bu başarısından Amerikan Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir makalede bahsedilmesi dikkat çekti.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...mgasi-40953434
Benim teorim bu dünyada cahil insanlara pozitif ayrımcılık uygulanıyor, yoksa hem bu dünyada hem ahirette kaybederlerdi.
Cahil insan para istiyor ayağına geliyor, akıllı insan kendi emeği ile borsada bir şey yapmaya kalkınca sürekli gariplikler piyasaya sürülüyor.
Para değil spesifik bir şey istenmesi gerekiyormuş, en ayrıntısına kadar hayal edince oluyormuş, buna da çekim yasası deniyormuş doğru anladıysam.
Sn şahit asagida 1336 (subat vade 1346 ) gibi bir hedef varken ben long acamiyorum ama ciktikca shortluyorum. Asagisi ucurum cesaretinize hayran kaldim cidden.Insallah kazanirsiniz:)
Sn KOC tesekkur ederim ovguleriniz icin ama ben o kisi degilim:)
Ons asyada 1868 de işlem görüyor şimdi
Teknikçilere saldırılardan ve gereksiz boş muhabbetlerden gittiler.
Çoğu teknikçi kuşta yazıyor eski dostlardan.
Vatandaş geçen gün burada yazmış tekniğe inanmadığını olabilir , sonra başka bir yorumunda grafta formasyon olabilir diye ince kapı bırakmış:kahkah:Çoğu bilmedikleri için kayboluyor bu sefer bilipte kazanana sallıyorlar senelerdir bu forumlarda değişmeyen tek gerçek.
Benim işime gelmeyen alanlar genelde en önemli alanlar. Kim neden tiyatroda oynasın diye düşünürüm, neysen o ol felsefesi var belki. Öte yandan antik çağdan beri tiyatronun olması ilginç bir durum, sonradan Roman icat edilmiş, şimdi Sinema, TV, İnternet var.
Bu hayattan bir kaçış noktası sanat olabilir, mantığın bittiği yerde başlıyormuş, zanaat ve sanatı ayırdan da muhtemelen o mantık kısmı, yani bir işe yarasın vs bir mantık soktuğun zaman sanat değil zanaat oluyormuş. Çoğu pop eseri, film, kitap vs için de ticari kaygı denir zanaat kısmına sokulur zaten.
abdalın biri davulu, biri zurnayı, alıp komşu köye düğün çalmaya gidiyor. yöre geleneklerine göre gelini davul zurna ile uğurlamaları gerekiyor. birisi davulla birisi zurnayla başlıyorlar döktürmeye. neyse damat geliyor gelinin duvağını kaldırıp baktığında ne görsün çirkinmi çirkin.. vah sana çaldığım havalar vah...:)
o hayranlık bendenize ait ve bilmukabele.
bıkmış brokırın o fincanı otur bi hesap et, bakalım ne çıkacak.
onun için rakamlar sizi aldatmasın
grarafik,
sistem,
sekizinci hizler,
ne diyor ona odaklanın.
bu dediğiniz yere gelmeyecek anlamı taşımaz,
ama izlediği yol sizi ramazan davulu gibi gerebilir.
Ramazab davulu gibi gerilmemek icin surekli maliyet iyilestiriyorum iste:) Teknik iz surduruyor yukaridaki hedefler icin de. Kapatıp yeniden yukaridan aciyorum ama longu bu saatten sonra acmam imkansiz. Ucu acik gidebilir ama 1346 teknik olarak gormeli:)
Bol kazanclar.
Sağlık Bakanı : Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
Cok yazdim ben ya hoscakalin:)
Geçen Cübbeli Ahmet Hoca konuşuyor, dinsizlikten şunu almış, ateizmden şunu almış, kurandan şunu almış biz ona İslam diyemeyiz diyordu. O tip adamlar demek çoğalmaya başladı.
Her seçim aynı zamanda bir çok şeyden vaz geçiş oluyor. Minimum risk, maksimum getiri prensibi de olabilir. Cahil insan çok hesap kitap dinlemiyor, hakkım var mı yok mu, uygun mu değil mi derken ilginç insan portresi de zaman zaman oluşturabiliyor. Cesaret cahil insanlarda olan önemli bir özellikmiş, bana hele bu saatten sonra hiç uymaz.
Theory of Everything diye de bir dizi var ama pek bakmadım.
Ben herkesin inancına ve inançsızlığına saygı duyuyorum, ve ne kadar çok yol olduğunu görüyorum. Kuran insanlara, cinlere, iblislere vs geldi diye de tüyo vermiş, insani kısımlarına ağırlık vermekte fayda var.
İçindeki çocuğu öldürmeyip 11 yaşında kalmakta fayda var.
https://i.hizliresim.com/4KuGS9.jpg
tiyatoro hayatın kendisi, muhtemelen hikaye anlatılmaya başlandığından beri ihtiyaç duyulmuştur.
bizimkiler at üstünde olduklarından gostüm filan düşünülmemiş, ateş etrafında sözelde kalmıştır iş.
ama yerleşiklerde olayı izleyenlerde canlandırma açısından
ve dahi uygun bir mekan kazanması ile birlikte kurumsallaşmış olabilir.
Borsa İstanbul internet sitesinde yer alan açıklamada, gümüş vadeli işlem sözleşmelerinin işleme açılacağı bildirildi.
Açıklamada, "Dolar/Ons Gümüş Vadeli İşlem Sözleşmeleri"nin VİOP'ta 15 Ocak 2021 itibarıyla işleme açılması ve yüzde 10 fiyat değişim limiti ile akşam seansında da işlem görmeye başlamasına karar verildiği ifade edildi.
Kontratın 1 Şubat'ta piyasa yapıcılık programına dahil edileceği kaydedilen açıklamada, "Dolar/Ons ve TL/Gram Altın vadeli işlem sözleşmelerinin maksimum emir miktarı ile özel işlem bildirimi minimum ve maksimum emir miktarlarının 4 Şubat'ta güncellenmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, kontratın işleme açılmadan önce 17 Aralık'ta BISTECH üye serbest test ortamına üye olanlar, veri yayın kuruluşları ve yazılım sağlayan kuruluşlar tarafından test edilebileceği bildirildi.
Söz konusu gümüş vadeli işlem sözleşmelerinin dayanak varlığının saf gümüş olacağı ifade edilen açıklamada, sözleşme büyüklüğünün 10 ons gümüş şeklinde belirlendiği kaydedildi.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/gum...ilacak/2081243
Mücevher uzmanı esas olan altın, platin değil pırlantadır dedi kafa karıştırdı.
Altın, gümüş din kitaplarında geçiyor, inci de geçiyor. İnci'ye yatırım yapılabilir gibi içimden bir his geçiyor ama hiç bilmediğim bir alan.
Google'dan bakınca linkler geliyor.
https://www.catawiki.com/stories/573...ting-in-pearls
Ucuz bir İsmail Açar tablosunun da geleceği olabilir, adam çok üretince fiyatları düşürdüler belki vefatı bekleniyordur, Allah uzun ömür versin.
Adam tüyoyu vermiş.
"Dünyaca ünlü ressam İsmail Acar: Sanat simitçi içindir"
https://www.star.com.tr/pazar/simitc...-haber-977335/
Viop 30 oraya giderse garanda pay 10.30 tekrar görür.
Sayın Sağlık Bakanımız açıkladı
Çin'den gönderilecek Sinovac Çin aşısının gelişi ertelenmiş
• Ertelenme sebebi olarak Pekinde ve Pekin gümrüğündeki
Coronavirüs vakalarının artması..
—///
Kutularda virüs tehlikesinden kuşkulanılıyor sanırım
Toplumsal depresyon, umutsuzluk, çaresizlik ve güvensizlik hissi... Travmayı uzun yıllar atlatamayacağız. En kötüsü de evin içine yansıması. Çocuk hissediyor.
Evladımın güvende huzurlu bir yerde olduğunu bilerek gözlerimi sonsuzluğa kapamak tek dileğim oldu.
Kalan ömrüm adına hiç bir beklentim yok.
açılış hafif eksi yada artı olabilir, yurtdışına paralel.. ama sonra biraz satış yiyeceğini tahmin ederim, zira 2 gündür açık poz sayısı azaldı, -bi kısım shortçu pes etmiş gibi görünüyor.. satışın fazla derinleşmesi pek ihtimal dahilinde değil, biraz shortçu toplayıp yine yukarı döner
henüz poz taşıma tam başlamadı, yarından itibaren 3 gün poz taşıma günleri.. vadelide poz taşınırken volatilite olmaz, dünya yıkılsa umrunda olmaz vadelinin, çarşamba öğlene kadar taşınma tamamlanmış olur, çarşamba öğlenden itibaren ve perşembe her şey olabilir, vade sonu ve yıl sonu.. sert yukarı yapar diye tahnmin ediyorum
Güzel duaymış.
Covid ilk başladığında din adamları İtalya'da dua etmişti. Sonradan din adamları bu işden geri çekildi. Gerçi geçen aşı caizdir demişler. TV'lerde genelde sağlıkçılar, doktorlar, siyasetçiler, iş insanları konuşuyor. İş uzar ise toplu dua edelim gibi şeyler olabilir seneye, din adamları genelde felaket sever oluyor vatandaşın kucaklarına gönüllü gelmesini bekliyor olabilirler.
1,3 milyar nüfuslu çin doğru dürüst vaka bile açıklamıyor...nasıl olmuş tam da bizim aşılar gelecek gümrükte birden virüs alarmı...ne garip...