Açığa satış yasakken SASA 30 lira, açığa satış serbest SASA 45 lira...
Neymiş, açığa satış gelince borsa çökecekmiş...
Pehh...
Printable View
Açığa satış yasakken SASA 30 lira, açığa satış serbest SASA 45 lira...
Neymiş, açığa satış gelince borsa çökecekmiş...
Pehh...
SASA da fiyat pahalımı pahalı , borçları var mı var .
Yalnız hipodromdaki iyi bir at gibi düşünün ,
Koşularına bakın , derecelerine bakın ,
START dan çıktığında koşuyor :kahkah:
Ha kim durdurabilir patron yeter oğlum DİNLEN derse.
https://invst.ly/tuz9v
1 oldu, 2 oldu. 3 ten sonra ne olurdu?
Buradaki işlemler hep karşılık 4-5 lerden geçen mart gibi alan ky buralardan kağıt alamaz. Elinde zaten kalmamıştır. Örnek ben. 4,4 idi sanırım almıştım.
Kötü haber ben tavandan bu defa şort kaldım. 45,3 dan 3.ay. 3 adet. Yarın kaçacam.
Böyle giders kağıt 50 de olur 100 de olur. Garan bir ara 550k alım tarafındaydı. Tavan olunca 285'e düştü.
Ama vadelide baya bir long açtı diye biliyorum. Özelliklede son 3 günde ortalaması da 35k civarı.
https://i.hizliresim.com/Lisr7g.png
Bozkurt graf bu 10.04 aşağı kırdıktan sonra şort olduk.
Yarın formasyonun devam edip etmeyeceğini pozisyon kararı vercez.
kolay gelsin.
Sevgili Cautionary,
Dünde benzer birşey yazdınız...
Burada 3 arkadaş biraz da espri katarak yazdık, nitekim ben ve bir arkadaş dün kapattığımızı yazdı...
Kaldı ki hisse açılışta tavanlayıp fırsat vermemezlikte yapmıyor...
Ben kendi adıma az zararla ayrıldım ki 10 dakika beklesem ciddi karda yazabilirdim...
Fakat beni rahatsız eden buraya gelip ne oldu, nasılsınız?, nasıl gidiyor delikanlılar tarzı yazılar...
Benim yaptığım kendi adıma şu-bu cesareti değil hele ego hiç değil...
Basitçe deneme...
Ego aranacaksa kurulan cümlelere bakmak kafi...
Dün bir arkadaş yazmıştı hatırlayamadım, buraya poz falan yazmaya gerek yok, boş muhabbet iyidir..
Olmazsa poz yazanlara laf atıp zaman geçiririz...
Viop pasta 18 bin kontrat artı
23 bön almış TEB
Demek dertleri viop almakmış
1619 tekrar long
Ytd
Pasta ilginç.
https://i.hizliresim.com/gjUZWA.png
Temsili sasa shortcusu
YTD
https://twitter.com/KarlSmithCFA/sta...859243520?s=19
iyi akşamlar herkese..... gecen gün böyle bir sorunumu paylaşmıştım....... sorunun nedeni yatırım firması değil viop merkezi otomatik iptal etmiş.....yani başka yatırım firmasıda olsa değişmiyor...
deniz yatırımdaki sorun 1000 lot üstü kontratları ekranda 1 ...2000 li kontratları 2 gösteriyor ..katları devam ediyor...böyle bir yazılım sorunu vardı..
bende sorunun yine kendilerinde olduğunu ekranda konrat sayımı göremediğim için ki aklımda 3300 kontrat kalmıştı... pozisyonu kapatamadığımı ifade ettim.. ve sorunu görsel olarak kendilerine gönderdim...
onlarda ilgili yazılım firması ile görüşerek sorunu anlamışlar ... ve hatayı giderecekler hem yazılım sorununu hemde bizim 3 kademenin bedelini ödeyecekler......soruna ilgilenip cevap yazan herkese teşekkür ederim...
Selamlar kardeşlerim
Epeydir yazamamıştım. Umarım herkes sağlıklıdır. Sağlıktan gerisi boş iş.
Dolar 8.25 tl civarı iken büyük balonu şişirdiler, yeri 6.50-6.70 arası olmalı benim matematiğe göre diye, defaeten belirtmiştim. Tepeyi kimse bilemez, ben de bilemem, 8,25 den 8,50 lere kadar gitmişti. Şu an 6,98 civarı. Balonun büyüğü sönmüş, çok cüzzi bi kısım var, ince bi dudak payı. Ecnebilerin, Fair price dedikleri makul fiyat benim hesaplamamda 6,50-6,70 arası çıkıyor , illa ki oralara gelir mi bilemem, daha da aşağı gider mi onu da bilemem. Benim matematikte çıkan bu..
Tüm godoman yerli aracı kurum analistleri vs ler tvlerde ya da raporlarda 7.20 altı yok diyorlardı))) yok teknik analize yok mekanik analize göre vs)) masallar masallar
—-///
Altın için 2050$ civarı , altını dünyada 750$ çıkaran ülkelerde var, 1000$ çıkaran ülkeler de. Bu yüzden 2000$ lı 1900$ li fiyatlamalar, bana göre büyük balon yazmıştım.
Şu an 1770$ civarı.
Altının, ons için Fair price, makul değeri herkese göre değişir. Ben 1500$ lara düşmeden almam. Sizleri bilemem.
Bu virüs le altını şişirdiler. Öncesinde de Abd-Çin ticaret savaşı , yok Kuzeykore füze vs güvenli liman masalları ile şişirmişlerdi, hafızanızı tazeliyim istedim))
Şimdi aşı yaygınlaştıkça, ülke mb ve traderlar satışa geçti..
Hiç unutmuyorum şu örneği defaeten vermiştim. Ekonomi bilmem ne TV de,
Eli kolu çok oynayan bi zat, 2000$ a düştüğünde , yok fibonacci yok teknik mekanik analize göre 1900 $ altı yok
Altın düşecek olsa, teknik önceden haber verir gibi saçma sapan bişeyler anlatmıştı..
Buyrun 1770$. Önceden ben haber vermiştim)))
Neyse;
Şunu asla unutmayın. Hayatta herşeyin bir maliyeti vardır.
Fiyatlar; spekülasyon ya da manüpülasyona göre şekillenir
Ederler ise: maliyet ve Ekonomik Arz-Talep dengesine göre...iktisadın 1. Kuralına göre.
—///
Araba fiyatlarında ki büyük balon halen devam ediyor. Orda kısmi sönme var;
Lakin, fiyatlar ile gerçek ederler arasında
Bana göre halen büyük makas var..
—-///
Şirket hisse yatırımı yapanlar için de
Şirket bilançolarını çeyrek çeyrek inceleyin...
Büyüyen ve kar eden bir şirketin fiyatı hep artar
Küçülen ve zarar eden bir şirketin fiyatı ise hep düşer
Bunlara göre fiyatlanmıyorsa, orda manipülasyon vardır.
Bi zaman sonra, fiyatlar illa ki gerçek ederlere temas eder...
—-///
Para, Altın.. vs.. bunlar ticarette kullanılan takas araçlarıdır. Yatırım araçları değil
Yatırım aracı; şirketlerin hisse senetleridir.
Bu klasik geyiğimi yine yapayım))
Şu anda bana göre dünyada bu digital para balonunu şişiriyorlar. Daha çok şişer mi ? Patlar mı? Bilemiyorum. Pek anladığım birşey değil. Lakin Titan vs den bana göre farkı yok. Fair price , kim neye göre nasıl hesaplar, ya da hesaplanıyor, onu da bilemiyorum..
Bu işi hayatta tutabilmek için ekran kartı vs elenktrik gerekiyormuş. Bi gün fişini çekmezler umarım elenktriğin...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
gram altın 398 oldu.Adım altın düşmanına çıktı.480 iken'' ons 1500 olmadan asla almam ''dedim.Kuyumcu esnafı tüm sermayeyi altına yükleyince bana sarmıştı.Teknik,muhakeme nedir bilmeyen herif böyle çarpılır.
bu milletin sıkıntısı CAHİL GÜVENİDİR.
PANDEMİ biter,güvenli liman işi sona erer.FİBONACCİ vs..nerede kime anlatıyorsun..Mahalle esnafı babından alıma geçmiş.
APS rekor.ve daha başka argumanlara binaen herif uzlaşmaya short gider diye düşündüm ama olmadı.40 günden fazladır genelde short-flat gittim.
eğer herif short ise kalan 7 iş gününde çok sert düşmeli...belli olmaz ama sanki bu olasılık zor.
senaryom 17 şubat 2021
-agresif yabancı çıkışı ve takas erimesi var.Ama bunlara rağmen gaplerle ve kademe alım-satım oyunu ile endeks sürekli para çıksa bile ralliye devam edebilir.MART-TEMMUZ çıkışında da yabancı takası ve durumu böyleydi ama %50 ralli oldu.
-herif long ise vadeyi en yüksekten kapatır.mesela bıst100 1600-1620 gibi.
uzlaşmaya gider..derken martın ilk haftası,hızlı aps artışı(short açmak) ve arkadan sert düşüş.
bu hareketin karşılığı zirveden %20 sert düşüş olmalıdır..ama bakalım olacak mı?
Parayı 3'e bölecem. 350 civarı altın almayı düşünüyorum. Ettiğim karlarla...Biraz da gümüş.
6,6 gelirse biraz döviz çok değil ama.
Birazda borsada olacak tabi.
Gübreye bulaştık biliyorsun. Cebelleşiyoruz. 300-500 yeter günlük.
Mart ayından itibaren normalleşme adımları atılacak. İllerin durumuna göre yerinde yönetim. Bu durum borsaya satış getirir mi?
Ev ve araç piyasasının durgunluğunu ev ve araç için ayırdıkları parayı dolar ve altına yatıranların düşüş yüzünden zararlarını realize etmek istememelerine bağlayanlar var. + Faiz oranı artışı elbette.
Ev fiyatları TEMMUZDA %0.60 lık faize göre şekillendi.O suni faizin enflasyonla dengelenmesi için 1-2 yıla ihtiyaç var..ev fiyatları belki inmez ama 1-2 yıl artamaz..faiz bu kadar yükselmişken.
Araba geçenlerde galericiler ağlıyordu..çok sipariş yapmışlar..satılmıyor.
pandemiden dolayı sıfır araba azalmıştı.ve toplu taşıma kullanmak istemeyenlerde aldı.pandemi kalkınca araba fiyatları çakılır..zaten EMARESİ GÖRÜNDÜ..
https://invst.ly/tv0ch
Hocam bunun cevabı için geçmişe baksak, bir önceki ayda bırakılan mumu incelersek, geçmişte böyle yaptığında bir sonraki ay genelde geçememiş. İstisnalar tabikii olabilir.
Palanın acelesi var dediğim gibi buralardan BİST 165 civarı test edip(2-3 gün içerisinde çok sert hareketler olacaktır,151-155 arası herşey olabilir gün içi ama kapanış 154 altında olmaz diye düşünüyorum),buralardan 2-3 bin puana göre teminat ayarlayıp long kalmak mantıklı.Mart başı yeni vadede sert düzeltmesini yapacak 132 ye
Ytd
Ne ev fiyatları ne de araba fiyatları düşer.
Ortada sağlam alınacak 2nci el araçta kalmadı. Bu nedenle durdu . Dolar düşer çelik cam fiyatları vergi artar. Hele yeni inşaatlar çok maliyetli artık.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu vergilerle araba fiyatlari nah cakilir. Turkiyede ev ve araba asla zarar ettirmez. SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
HER ŞEY OLUR..vadeye 7 gün var.bıst100 1519 u kırsa en önde ben shortlarım..
şahsen PALANIN daha önceden endeksi sert düşürmesini beklerdim.OLMADI..
ŞUBAT BAŞINDA uzlaşma 1500 (vob) olur diye beklediğimden hep short-flat gittim.(sisteme uygun).bazen yüklü kontrat ile 6.000 puan karda olmama ragmen kapatmadım..gerçi döndü..daha az kar ile uzlaştım.:)
söyle ifade edeyim 7 gün var.endeks bıst100: 1600 üzerini mi yoksa 1431 i mi?
sanki 1431 epey aşağıda kaldı ve zaman az..ama 1600 için %6 yeter.
önce TERBİYELİ KONUŞALIM..bak forumda biri var..altın 480 iken yorum yaptım,aynı senin gibi konuştu.. zararına sattı..
müteahhit ve araba işi ilemi uğraşıyorsun..net mevduataın %18 hatta özel tahvillerin %23 olduğu ülkede 12 ay artmayan bir değer bir yılda %20 çakılmıştır.
Olmaz diye bişii olmaz, bu ülkede herşey olur
Altın çakıldı, dolar çakıldı sıra ev yada arabaya gelmiş olabilü, vatandaş nereye elini atsa belini kırıyorlar :drunk:
Alo yeni dönemdeyiz enflasyon !!!
Hiç bişeyin fiyatı düşmez
Vatandaşın alım gücü düşer zengin daha zengin fakir daha fakirleşir
Bu ülkede gram altın 400 e düştüğü diye ihtiyacı olmadıkça panik halinde daha da düşecek diye fiziki altın satacak tek bi kişi dahi olduğuna inanmıyorum..
Sizinde dediğiniz gibi herşey olur. Bizim piyasa yapıcı bildiğiniz üzere herşeyi son anda yapıyor, elini belli etmiyor ama ben aşağısını daha olası görüyorum, bu vadede pozumda ona göre zaten. Bu arada Bist100 un, mayıs ayında 1730 u göreceğini düşünüyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı...
oyunagelenadam buraya yazardı.Eşime araba alacağım araba fiyatları inmeye başlamış diye..bunu 2 ay önce derdi.Dün bloombergde VARDI.izleyen olmuştur..özel programdı.araba fiyatları ucuzlamış diye..etrafımda gördüğümde odur.aylık faiz %1.5 iken fiyat azalıyorsa bu nedir?..
daha dur.
bizzat ev almak için gezen birisiyim ve fiyatlardan haberim var...
max. 2 yıl içinde ons 1500 altına sarkma beklentim var..o zaman olmadan altın almam..argumanları defalarca yazdım..
TEKNİK,MB SATIŞLARI,PANDEMİ VS..