Hemşerim eline sağlık çalışmaların güzel olmuş. İnşallah cevapları alırız. Onlarıda burada yazarsan minnettar olurum. İşin gücün rast gitsin. 👍
Printable View
Hemşerim eline sağlık çalışmaların güzel olmuş. İnşallah cevapları alırız. Onlarıda burada yazarsan minnettar olurum. İşin gücün rast gitsin. 👍
Sorulara cevap vermek zorundalar mı? Muhatap kim? Yatırım danışmanlarımızla görüşebilirsiniz gibi saçma bir geçiştirme yapmasınlar :)
sagol hemşerim.
Büyük ihtimal toplantı başkanı olarak Tolga üzümcüyü seçerler.(Y.k başkanı veya genel müdür de olablir.)sorulara ya kendisi yada ilgili birim müdürlerine söz vererek yanıtlamaya çalışırlar.sorular toplantı komiserine özellikle belirtilmezse tutanaklara işletilmeden cevaplanabilir.şahsen ben sorularımın ve cevaplarının tutanaklara işletilmesi için ön bilgilendirme yapmayı düşünüyorum.( yatırımcı dostu hava sezersem gerek yok) Soruların bazılarını 3.madde müzakereye açıldıgında digerlerini dilek ve temenniler bölümünde sormayı düşünüyorum.eger samimi yatırımcı dostu bir ortam olursa toplantı sonrası ayak üstü dilek ve temenniler genel kurulların en can alıcı yerleri olabilir.
elinde 1 lotu olan kişi bile gk ya katılıp görüş bildirebilir. şahsen 5-10 lot ile genel kurula katılacagım.( hazirun cetvelinde toplam lotumun gözükmemesi için ( genel kuruldan 1 gün önce şirket hissedar pay bilgilerine ulaşabilir yani kimin kaç lotu oldugu ekranlarına düşecektir))
Teşekkür ederiz. “Balıkesir araaları yok pahasına neden satıldı?” Diye sorulduğunda karşıdaki şahıs “bölgede rayiç bu şekildedir” diyip bir yanıtla yetinse iş tartışmaya gider normal koşullarda. Bu gibi bir durumda ne olacak? Tartışma ortamınyoktur diye düşünüyorum
Yanilmiyorsam Sirket balikesir tarım arazilerinde planladığı projeyi gerceklestiremedi.sirketin bolgedeki arazileri toplayip birlestirecegini anlayan arsa simsarları buna engel oldu fiyatlar ile oynadı.kaca mal edip kaca sattigini yinede sormak lazim.
Yanlış hatırlamıyorsam Balıkesir arazisini metrekaresini 2 TL Den sattılar. Yeri görmeden 2 katı fiyatı verip alacak pekçok insan biliyorum. Fiyat inanılmaz bedava bir fiyattı . Alıcının açıklanmaması , satışın şeffaf şekilde yapılmaması vs. altında başka soru işaretleri ve şüpheler doğurmaktadır.
Balıkesir arazisi satılmadı diye hatırlıyorum yazıda adı geçiyordu kafa karıştırıcı bir yazıydı o dönem bende ilk öyle sanmistim ama sadece manisadaki arazi M2 si 2 TL den satıldı diye biliyorum. Bayadir şirketin kaplarina bakmıyorum sonradan satildiysa gözümden kaçmış olabilir. Yada sizde araştırın yanlış yönlendirme yapmış olmiyayim.
Geçen sene ben gk ye katılacaktım buradan kimse katılmadı geçen sene bende son iki gün kala vaz geçtim bir sebepten dolayı. Arkadaşlar Manisa arazisi öyle yada böyle geride kaldı o konular gereksiz bence evet kesinlikle haklısınız 2 TL ye arsami kaldı marketten 2 kilo toprak alsan kaç TL vermek gerekir?
Galiba yeni arkadaşlar tam konulara hakim değil asıl sorunuz halka açıklık kısmı artacak mı? Şirket ortaklarından hisse satışı devam edecek mi malum %25 e çıkarmayi düşünüyorlardı halka açıklığı Pendik arazisnin inşaat süresi var mı kaç yıllık bir anlaşmaları var süresiz mi iste soru budur gerisi ne üstün körü ben ne cevap vereceklerini burada size yazabilirim.
Sonra Gürdal aksitin yeni varislerinden katılan olacak mı? Nilgün kasratla konuşmaya çalışın mesela gelirse..
05.10.2020 tarihli kap mesajında Balıkesir ve Manisa’daki 3,9 milyon metrekare araziyi 8 milyona sattıklarını bildirdiler .
Tamam şimdi baktım manisadaki 8 milyona sattılar diye hatırlıyorum galiba Balıkesir de varmış evet. Polisan kimya bünyesindeymiş.
Ama yazıda şüpheli bir nokta vardı böyle üstün körü geçilmiş hatta arayıp sormuştumda neyse lazım olunca tekrar bakarım :)
Hah şöyle bilgi paylasin bilgi bilgi boş gevezelik etmeyin. Bende unuttuğum yanlış hatırladığım yerleri düzelteyim.
Geçmişteki şaibeli veya en azından büyük soru işaretleri barındıran konuları gündem yapmak gereksiz/faydasız değil , aksine çok gereklidir. Bunları gündem yapmaya devam edeceğiz ki şirketi yönetenler küçük hissedarların yapılan işlemleri sorguladığını anlasın, belki biraz kendilerine çeki düzen verirler , böyle gizli kapaklı bedavaya yer/varlık satmazlar bir daha.
Genel kurula katılabilirsem ısrarla bu konuyu soracağım.
Bakın soru sormayın demiyorum güzel sorular varken sizi gecistirecek soruları sormayın yada daha sonra sorun. Soru 1) şirket ortaklarından hisse satışı devam edecek mi? Soru 2) Pendik Kavakpınar arazisinin Dap Yapı ile yapılan anlaşmanın süresi var mı? Teslim tarihi ne zaman? İlk iki sorunuz bu olsun bence. Bunlar terletir.
Diğerlerine :
alıcı çıkmadı satışa koyduk alan olmadı. poliport a bulursak yabancı ortak neden olmasın olabilir tabi ki ama bizi bir basamak yukarı çıkartacak bir ortak olmalı, dusuk fiyat konusunda da halka açık bir şirketiz hisseye talep gelmiyorsa bizim yapacağımız bir şey yok fiyatı piyasa belirliyor yoksa şirketimiz iyi karlı bir şirket dış dünya malum sıkıntılar var vs vs.
O kap yaklaşık 1 yıl öncenin kap i ben o kapı çok iyi okudum siz o zamanlar kap bile okumaktan acizken okudum.. üstteki yazımda da yazdım yanlış hatırlıyor olabilirim diye 1 yıldır hisseye bakmıyorum. Ben bir yılda 10 larca şirket inceliyorum olabilir karıştırmis olabilirim.yazimda yanlış biliyorsunuz diye bir şey yazmadım neyse kolay gelsin size
ortak üstüne niye alındın .sn temel analizcinin kimleri kast ettiği gayet açık.
Sn.temel analiz şahsen ben geri alım üzerinde özellikle duracagım.onlarca örnek var ''pay fiyatlarının şirketin gerçek perf yansıtmadığı ve paydaşların menfaatleri ''için karar almış.
sn thyshine sorulara saçma cevaplar tabiki verebilirler bu yüzden soruyu sorarken buna fırsat vermeyecek şekilde sormak lazım.ayrıca tartışma ısrar etme bir seçenek ama benim tarzım degil .
Benim için sorun değil istediklerini konuşsunlar. Sayın karadereli ben geri alımı değil (geri alım açıkladılar zamanında sonra iptal ettiler) çünkü daha satışa konu olacak lotlar vardı bence.. Siz geri alimida sorun isterseniz tabii,
Benim dediğim şirket ortakları Mehmet,Nilgün ,Ertuğrul bunlar hisse satışı yaptılar bunlar bu satışlardan önce ortak satışlarıyla halka açıklığı %25 e çıkaracağız demişlerdi o %25 hala olmadı acaba bu payın içerisinde merhum Gürdal in payı dahil mıydı mesela.
yani soru tam olarak
"ortak satışı devam edecek mi halka açıklığı %25 e çıkarma gibi bir plan vardı" diye olabilir.
POLHO dolar bazlı 9 yıllık grafik, dolar bazlı kaybımız büyük inşallah kayıplarımız kısa zamanda çıkar. Ek 28404
HRY-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Keriz avlamaya devam ediyo hırsizlar dua edinde borsa hergun yukseliyo 2 gün inse 2.60 altinda hisse yatirimcisini böyle kanıni emen bir hisse görmedim allah sabır versin sizlere kemalde kayboldu günluk artislari yaziyodu alarko arti 7bugunde suan 6 bunuda yazacakti neyse temettu almaya geliriz toplam parayla bedava hisse .herkese bol kazanclar ytd.
İhtiyar yazmadan asla :)
Usta Sen bu işi biliyorsun.genel kurulda soru sormaya gerek yok .neredeyse bütün şirketler geri alım yapacak siz bu örnekleri verin bizde istiyoruz diye sesinizi yükseltin yeter.
Daha açıkladığı %25 halka açıklığa bile ulaşamamışken yani biz satmasını bekliyorken bazıları geri alım bekliyor. Ortada bir çelişki var. Görün istedim
Ne celişkisi usta.halka açılmak için %25%30%40 hedefleyen şirketler pay fiyatına müdahale için %10 larını geri aldı.
Örnek dolu bistte .
payları şirket geri alsın.bundan iyi yatırım olurmu. bunları ileride ister sermayeden düşer ister değerlenince karla satar.
Beyler bir hayırlı olsun alırım biraz kiprasmaya başladı diye aldım inşallah uğurlu gelirim. 2.81 le aranizdayim kartaldan almak isterdim ama başaramadım galiba
Hayırlı olsun ama ben girmemeni ve altında kalmanı isterdim. Nedenini en geç 1 aya göreceğiz malesef. Yatırım tavsiyesi olarak algılanmasın … üstü kapalı ve yönlendirici olmasını asla istemem ama hep beraber göreceğiz. Sakın o zman sen sat hit demeyin. Zararda olmasak dakika duracak değiliz.
Hayirli olsun.buradan girmen senin icin iyi ama bizim icin kotu oldu.bari 3.8-4 arasi girseydin .:) 2.81 bize nispet gibi oldu.
Dap yapının son zamanda çıkan meşhur ilanı, polho ile ilgili mi?
Dap en iyi ihtimalle bugünün parasıyla 3 milyar getirir. O da gayrimenkul olarak cash para değil yani. Özsermaye 2 den 4.5 a çıkar. Bugünkü pd dd yi korumak istese bile fiyat 6.5 olur. Bizi kurtarmaz. Yani dapın da kurtarmayacağı noktadayız. Portun satılması da lazım zararın çıkması için. Aslında namuslu bir değerleme yapsalar bunların hiçbirine gerek yok ama bunlarda namus aramak boş iş olduğundan oraya girmyiorum bile…
Eğer varlarsa bofayi kesen Denizi 1 e yazın :)
Sadece benim tahminim doğruluğu tartışılır.
Anlamadık deniz 1 nedir
Paslıçivi geldi :)
Bi tetanoz eksikti :)
POLHO günlük pasta[emoji52]Ek 28430
HRY-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.