8-9 A düşecek diyorlar ve yazıyorlar …ben de yazdım ama ben demedim …:) :) üstelik ytd
ee ne oldu şimdi max faiz limiti var.
300 puan üstü diyor mb bankasının.
yani maks 17 alabilirsin?
enflasyon 21?
3 ocak 35 falan olacak?
afiyet olsun
Arkadaşlar enflasyon yüzde 35-40a gidiyor. Bunlar bizi yüzde 14-17 arasına mahkum etmeye calışıyor.
eurobond da devlet tahvili...Detaylar aşagıdaki başlıkta var.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1161
Kalın saglıcakla...
Pm atanlar için cevaplıyım. Döviz bazında yüzde 7-8 dolar faizi veren devlet bonosudur eurobond...Detayları başlıktan ya da googledan ögrenebilirsiniz.
Örneğin 11.5den dolar aldınız...Sene sonu dolar 15 oldu...
Anaparanız bu döviz artışına ek olarak yüzde 7 daha artar...
Devletin şuan sundugu secenekten yüzde 7 daha fazla kazanc :)
Yakında altın korumalı tl mevduat hesabı da çıkar
iyi de hocam, ya dolar baskılanıp 9-10'larda uzunca süre kalırsa? hükümet isterse düşürebileceğini, piyasaya yumrukla müdahale edebileceğini gösterdi. yarın politika faizi+3 değil de +10 yaptım dedi. Sonuç hükümet doları tutabileceğini gösterdi, tekrar düşürebileceğini düşünüyorsanız eğer, ona göre planınızı yapın
Önümüzde ki yıl olabilecek kur şoku riskini devlet alıyor böyle bir durumda hazineye yük gelmesini en başta hükümet istemez zaten dün bakan da kur artışından duyulan rahatsızlığı ifade etti mb politika faizini artırmak dışında her türlü değişik enstrümanla kur artışının önüne geçmeye çalışacaklar artık bunu tavan faizi asansör gibi kullanarak mı yaparlar normal mevduat faizinin en az enflasyon kadar olmasını sağlayarak mı yaparlar bilemem
24 Aralık 2021 döviz alış kuru her gün olduğu gibi saat 11'de ilan edildi.
Dolar alış kuru 11,6738 olarak belirlendi.
Hiçbir ülkede faiz ile enflasyon arasında doğrudan bağ olmaz.
Faiz ülkenin, şirketlerin arz-talebi ile oluşur.
Bazen enflasyondan çok yüksek bazen de düşük olabilir.
Parayı korumak için emlak, hisse seneti, farklı fonlar, eurobond vs. kullanılır.
Yani parayı korumak ve kazanmak için bilgi ve emek gerekir.
Bizim ülkede herşey hazır olsun, devlet sağlasın mantığı var.
Benim şahsi görüşüm, dolar şuan tarihinin en ucuz gününü yaşıyor. 20 milyar dolar satış yapmış mb ve yabancı yatırımcı noel sebebiyle ortalıkta yok. 13-14 bandına 1-2 hafta içinde gidecek diye düşünüyorum.
Doların 9 liraya geleceğini düşünenler tabiki eurobond almasın.
Odeabank enflasyon korumalı mevduat yapmıştım 400 gün %20 net faizle.
2022 Nisan son hafta dönüşü var.Tüfe 30-35 olursa Nisan ayında artık tek tesellim fazladan almış olduğum 10-15 puanlık faiz farkı olacak.
Bahri örneğin bugün 3 aylık DEM yüzde faiz 15 ile hesap açtırdın diyelim. Dolar ilk bir ay sonra düştü. Bunun sonucunsa bankalar faiz oranını 17 ye çıkardı. ay sonunda dolar sizin aldığınız seviyeye geldi. Ve siz %15 üzerinden faiz alacaksınız. Fakat diğer arkadaş dolar kurunun aynı kaldığını var sayarsak size en az iki puan fark atmış olacak. Çünkü dolar düşerken kimsenin düşük faizden hesap açtıracaını sanmıyorum. Sen bu mesajı yazınca aniden aklıma bu düşünce geldi. Olur mu?Bilemem tabi.
bence bankaların faizleri artacak 25 ler görülebilir .yani devletinde bu işi uzun süre sürdürmesi hazineye yük olur .hazineye yük olmasın denirse bankalar normal faizleri arttırır kredi işi ne olur en önemlisi merak ettiğim o .kredi faizleri yükselip ekonomi soğumaya gitmesini hükümet istemez seçim arifesi ..
Fibabanka !9.5'a kadar oranlar veriyordu ancak 17'ye çekmiş.
https://www.fibabanka.com.tr/mevduat...mevduat-hesabi
Aktifbank aktifbono'yu 19.50 yapmış
Hollandalılar ek asi icin almanyaya gidiyormus.
Sıranın gelmesini bekleyemeyiz diyorlarmıs.
Konuttada fiyat %20 artmıs hollanda da
Gunluk 2 euro da calisanlara gunluk ek odeme yapılacakmis
https://www.memurlar.net/haber/10072...olacaktir.html
Bakan Gül: 2023, adalet alanında da bir milat olacaktır. Reformların vatandaşımıza dokunduğu güven veren bir adalet sistemini kurmuş olacağız...
demiş...
Allahım bu ne utanç verici bir itiraf...
Sen 20 yıl ülke yönet anayasayı değiştirecek gücün olsun, şimdi adaleti sağlamadığını itiraf et ve hala 2 yıl sonrasına gün ver....
https://www.memurlar.net/haber/10072...adin-oldu.html
Düztepe Mahallesi'nde önceki gün alkol alan 38 yaşındaki bir çocuk annesi Hatice M, zehirlenme şüphesiyle ambulansla Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayan Hatice M'nin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi.
CİNAYETLER DEVAM EDİYOR...
Son bir ayda 70 i geçti...
Hükümetten ses yok.
Ölümleri seyrediyorlar....
Onbinlerce yıl içilen bir nesneyi dini gerekçelerle (fiyatı ve satılmasını ulaşılmaz kılarak bir anlamda) yasaklamak bu iktidarda kara bir leke olarak kalacaktır.
Oy potansiyelleri yoksa ölsünler mi?
Bu ay Tüfe 30.-35 cikacak hesabi ona gore yapin .
ocakta gelecek zamlar var daha elk.dogalgazi vs.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gündem Özel... Gazeteciler soruyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtlıyor. Ekonomideki yeni yol haritası, 2023'e doğru siyasetin nabzı, iç ve dış politikadaki tüm gelişmeler canlı yayında değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gündem Özel Cuma 21.00'de atvde.
Dün akşam ntv yayınında dedi ki normalde mart nisan mayıs aylarında bekledikleri enflasyon düşüşünü doların düşürülmesi ile beraber ocak sonu itibariyle enflasyonda çok ciddi bir düşüş olacağını beyan etti. Tüik'de ellerinde zaten bakarsınız 130 liradan 120 liraya düşen ayçiçek yağıyla birlikte eksi enflasyon bile çıkarırlar.
Millette de deli cesareti var o da ayrı bi mesele. Hele geçen ölen birinin karısı anlatıyordu. "İnternetten sipariş verdi pet şişeyle yollamışlar, içti sonra fenalaştı öldü" diyordu. Gözlerime inanamadım. Sen bu ortamda internetten ne idüğü belirsiz bi tiplemeden hemde pet şişeyle rakı alıcaksın ve sorgulamadan içeceksin. pes walla harbi sıyırdı toplum artık. :)
tali yola girmiş karabatak....
Nebati: yeni programla 3 günde istikrarı sağladık.
Kur Korumalı TL mevduat Hesabı nın internet bankacılıktan acılabilen herhangi bir banka var mı
sanki hepsi subeye gelin diyor.
İng 20 yapmış.