emeklilere, özel sektör çalýþanlarýna göre demiþtim....
emeklilere 50% verilmeyecegini düþünüyorum....
hangi özel sektör 50% yapacak....
kur hala yüksek tabi....çýktýðý yer 7-8 arasý....oraya gelir mi....umarým gelir....ama bence zor gibi görünüyor....
bulgar parasý bile bizim paramýzdan 6.7 kat avantajlý....
Arkadaþlar enflasyon yüzde 40'a gidiyor, sizi yüzde 14 faiz ile uyutmaya calýþýyorlar...
Þuan yapýlacak en dogru hamle...Elinde TL bulunduranlar için söylüyorum.
Bu ucuz kurlardan dolar alýp eurobond'a gecmek.
Kur Korumalý TL Mevduatta azami %17 uygulanmasý bankalar arasý rekabeti durdurur gibi. Bugün döviz kurlarýnýn yukarý gitmesi bu yüzden gibi hissediyorum. Enflasyon önümüzdeki aylarda 30 küsürlere gelirse; %17 garantili mevduat ve zaten hali hazýrda þuan için %40 deðer kaybetmiþ kuru 3 ay tutabileceklerine inanýrken; þahsen bu ürüne artýk daha da temkinli yaklaþýyorum. Her gün yeni tebliðler gelmesiyle çoðu yatýrýmcý bekle-gör politikasý izliyor.
%20 ve üstü mevduat ve vade sonunda net kazancýmý bileceðim klasik enstrüman bana daha mantýklý geliyor. Keþke %5 olan stopajý sýfýrlansa onunda. Mevduatçý ve dövizcinin düþünce yapýsý farklýdýr genelde. Þuan için her durumda enflasyona ezileceðimi bilme hissi ise en kötü olan. Bu Kur Korumalý hesap keþke bu olaylar olmadan önce çýksaydý... Þuan her iki yatýrýmcýnýnda kafasý karýþýk.
Dolara gecin eurobond alýn !
Tavan faiz duruma göre güncellenecekmiþ heralde bu faizi mb politika faizi gibi kullanacaklar kurda artýþ hýzlandýmý 300 puan 500 e çýkarýlacak mesela
Yer Ýmleri