Bugun stratejimdeki ilk adımı banka ile attım ,
sepete doğru tahtalar koyup 2021 son çeyrek bilançoya oynayacam.
buradan yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Printable View
Bugun stratejimdeki ilk adımı banka ile attım ,
sepete doğru tahtalar koyup 2021 son çeyrek bilançoya oynayacam.
buradan yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Yani Bademlerin nihai stratejik hedeflerinin sermaye piyasalarimizda sunnetsiz yabancinin gucunu mumkun olan en dusuk seviye cekmek oldugunu dusunuyorum. Giden sunnetsiz yabancinin biraktigi boslugun bir kismini isterlerse sunnetli yabanciya ile rahatlikla doldurabilirler..
Plan amaci ile birlikte degerlendirildiginde uzun vade icin olumlu olarak goruyorum.
Sunnetsiz yabancinin yaptigi is zaten belli. Kriz donemlerinde Ulkeye sicak parayi sok, en ust kurlardan dovizini boz, sonra borsaya en alt seviylerden gir...Sermayeni katladiktan sonra 7-8 yil sonra carki tersine dondur. Borsayi en ust seviyelerden sat, Dovizi asagi seviylerden al ve sermayeyi tekrar yurt disina gotur....Ulke tekrar krize girince sende ayni senaryoyu tekrar oyna...Ustelik ulkeye giris yaptigin zamanda yoluna kirmizi hali bile dosuyorlar.
Sonucta, Yabancinin sicak para giris cikislarinda elde kazanclardan dolayi ulkece totalde hep doviz kaybediyoruz.
Ozetle Sermaye piyasalarimizi sunnetsiz yabancilar yonlendirilecegine birakalim Bademler kontrolu ele alsin.....,Uzun vade de Ulke icin daha iyi olur.
Şeyin daha çok düşmesini beklemişler..
Yerli nin biri yüklü alınca buralarda kalmış.
Bence şey de tek haneye iner..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/m80im0x.PNG
şakkadanak kesmiş devlet vergiyi....
iyiki dolardan kazandık...
https://i.hizliresim.com/qeq5cn9.jpg
Kurun artık nereye indiğinin pek önemi yok. Oradan gelecek talebi karşılamak önemli olan. Hane halkı değil zaten esas mesele o işin mevduat kısmı kredi line kısmı.
Esas mesele Porscheciler, Ferrariciler. Dış borcu olanlar, DTH kredi olup hedge etmek isteyen firmalar, ithalat yapacaklar, ihracat yapacaklar. Sanayi ihracatı içinde malum ara mal/ ham madde/makine teçhizat ithalat bağımlılık oranı çok yüksek. Bunu talep edecekler.
Düşük kur ithalat talebini hem ürün, hem ara mal/ham madde erkene çeker. Stok çalışır firmalar. Ha keza hedefimiz olan rekabetçi kura da aykırı gibi duruyor. Ben bilmem ben demiyorum öyle birşey.
Bence kurun nereye indiği değil oralarda ne kadar durduğu, 6 ay sonra, 1 yıl sonra nerede olacağı mühim.
Neredeyse 2.5 yıl 7 altında tuttuk maliyeti malum. Sonra geldiği yer de malum.
Bakalım izleyelim görelim neler olacak. İnşallah pek iyi olur Maşallah olur.
vob tavan olursada şaşırmam
İhracattan ülkeye giren dövizin piyasaya kalacak, piyasayı rahatlatacak kısmı zaten ham oluyor reeskont ile. Merkez Bankası son 3 yılda 65+ milyar dolar reeskont kredisi geri dönüşü almış. Dış ticaret açığı diyoruz ama bir -20 daha koy direk MB ye iniyor o miktar. Nerede o meblağ? -48 in içinde işte. Öyle -48 oluyor:)))))))))))
Mehmet abi yukarı yönlü tahmin yapmıyorum artık.Malum yasak:)))) Aşağı yönlü çalışıyoruz bir süre. Öyle çizimler yapma abi. Ters çevir grafiği şöyle aşağı aşağı gelsin bir dibi görelim :)))
Ama 12 civalarında kalmasını sevmem kurun. Oralar tekin yerler değil. Bir an önce gelmeli aşağılara.
Sanayiler out, bankalar in dönemi başlamıştır.
dolara aralıksız müdahale ediliyor..demekki vatandaş oyuna gelmedi..ama nasıl oluyorsa program başarılı oldu diyor reis..vatandaş ile ekonomik savaş mücadelesi veriliyor:oleyo: program kendi vatandaşı ile savaşıyor..
etik olmayan bu durumu kimse farketmiyor mu yoksa herkes salak numarası mı yapıyor
Unlü sanayi satıp banka alıyor ,
dolar 12.54 e geldiğinde hemen otomatik müdahale geliyor..haniko programın başarısı:party:
mecburlar mudahaleye... bir çeyrekte 11 sonraki çeyrekte 13 sonra yine 11 sonra yine 13 vs vs diye dalgalanırsa sene sonunda batarız.... ciddi ciddi batarız yani; yüz milyarlarca lira basmak zorunda kalırlar mevduatlardaki kur farklarını karşılamak için...
O yüzden biraz düştükçe hemen alıp çıktıkça hemen satmak ve çok dar bantta tutmak zorundalar artık... iki yöne de aşırı harekete bırakamazlar; her türlü çok zarar ederler yoksa...
etik değil bu..sen dolarını sat bana ver..18 den almam çökecem malına..12.50 den alırım diyor program..etik mi bu..değil..etik olan program, vatandaşın cebindeki para ile olmaz..enflasyona endexleyeceksin faizi..dürüstsen böyle..yoksa çalma teşebbüsü olur bu
dolarda derinlik paylasabilecek var mi, kim ne satmis gormek icin
haydin gözümüz aydın
Borsa İstanbul/Ergun:
Dünya Borsalar Federasyonu'nun verilerine göre dünyanın en likit borsaları arasında birinci sıradayız
https://tr.sputniknews.com/20211222/...052009524.html
dolara 12.54 de istisnasız müdahale geliyor..belki 20 oldu..birkaç güne kokusu çıkar programın fiyaskosu..
vatandaşla dalga geçersen, vatandaş da tokat manyağı yapar adamı..vatandaşın cebindeki dolarla program olmaz...
milletin parasıyla film çevirmek yakışık olmaz..sen program yapacaksan enflasyona bak, çünkü enflasyonla mücadele etmek senin görevin, yastık altını kurcalamak değil.. vatandaşı kırbaçlayarak hele hiç olmaz bu iş..
sen vatandaşın parasını almaya karar versen bile böyle çökerek zorla olmaz..
vatandaş daha çok agrasifleşir, o da sana kazık atar..satmıyorum zorla mı alacan der..
Oyle yapsın abi. Ben öyle olmasından memnun olurum.
Yeter ya. Hadi biz kaşarız abicim mühendisi doktoru hademesi caycidi herkes sabah akşam dolar konuşuyor ya. Neyse abi bi fiyat gelsin orada kalsın yavaş yavaş artsin lanet olsun artık yazık yahu.
Ha olmayacak. Olamayacak. Sürekli harcama isteği sürekli açık verme show yapma isteği var hem halkta hem yönetenlerde, düzelmez abicim ben umudu kaybettim adios.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
katar ile yapılan swaplarla müdahale ediliyor olmalı..ama bunu açıklar mı ya da ne kadarını açıklar şüpheli durum..sadece bugün
belki 30 kez müdahale edildi dolara..
sorun şu: sen vatandaşın yastık altına elini uzatma, ayıptır bu..yakışmaz..
senin görevin enflasyonladır..sen oraya endexle faizi, yastık altından sana ne..dolar zaten gevşer..program bu olmalı..ama sen art niyetliysen başka..
o zaman böyle 1 günde 30 kez müdahale edersin Katarın parasıyla..o da bittiğinde şaşırırıp kalırsın..
şimdi yeni program çıksa ben vatandaşın evine endexliyorum faizi dese ne olacak..evinizi satın tl ye çevirin dese yani..
ev fiyatları düşer değil mi..aynı olaydır bu..bu durum enflasyonu düşürmez..milletin malına çökmüş olursun sadece..şu anda aynı tezgah kuruldu..senin dolar ihtiyacını ben yastık altından mı karşılayacam..senin paran mı bu..böyle rezillik olur mu yahu
eregli tek başına herkesi aşağı çekiyor