Bugun stratejimdeki ilk adımı banka ile attım ,
sepete doğru tahtalar koyup 2021 son çeyrek bilançoya oynayacam.
buradan yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Bugun stratejimdeki ilk adımı banka ile attım ,
sepete doğru tahtalar koyup 2021 son çeyrek bilançoya oynayacam.
buradan yarışmacı arkadaşlara başarılar.
Yani Bademlerin nihai stratejik hedeflerinin sermaye piyasalarimizda sunnetsiz yabancinin gucunu mumkun olan en dusuk seviye cekmek oldugunu dusunuyorum. Giden sunnetsiz yabancinin biraktigi boslugun bir kismini isterlerse sunnetli yabanciya ile rahatlikla doldurabilirler..
Plan amaci ile birlikte degerlendirildiginde uzun vade icin olumlu olarak goruyorum.
Sunnetsiz yabancinin yaptigi is zaten belli. Kriz donemlerinde Ulkeye sicak parayi sok, en ust kurlardan dovizini boz, sonra borsaya en alt seviylerden gir...Sermayeni katladiktan sonra 7-8 yil sonra carki tersine dondur. Borsayi en ust seviyelerden sat, Dovizi asagi seviylerden al ve sermayeyi tekrar yurt disina gotur....Ulke tekrar krize girince sende ayni senaryoyu tekrar oyna...Ustelik ulkeye giris yaptigin zamanda yoluna kirmizi hali bile dosuyorlar.
Sonucta, Yabancinin sicak para giris cikislarinda elde kazanclardan dolayi ulkece totalde hep doviz kaybediyoruz.
Ozetle Sermaye piyasalarimizi sunnetsiz yabancilar yonlendirilecegine birakalim Bademler kontrolu ele alsin.....,Uzun vade de Ulke icin daha iyi olur.
Şeyin daha çok düşmesini beklemişler..
Yerli nin biri yüklü alınca buralarda kalmış.
Bence şey de tek haneye iner..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Kurun artık nereye indiğinin pek önemi yok. Oradan gelecek talebi karşılamak önemli olan. Hane halkı değil zaten esas mesele o işin mevduat kısmı kredi line kısmı.
Esas mesele Porscheciler, Ferrariciler. Dış borcu olanlar, DTH kredi olup hedge etmek isteyen firmalar, ithalat yapacaklar, ihracat yapacaklar. Sanayi ihracatı içinde malum ara mal/ ham madde/makine teçhizat ithalat bağımlılık oranı çok yüksek. Bunu talep edecekler.
Düşük kur ithalat talebini hem ürün, hem ara mal/ham madde erkene çeker. Stok çalışır firmalar. Ha keza hedefimiz olan rekabetçi kura da aykırı gibi duruyor. Ben bilmem ben demiyorum öyle birşey.
Bence kurun nereye indiği değil oralarda ne kadar durduğu, 6 ay sonra, 1 yıl sonra nerede olacağı mühim.
Neredeyse 2.5 yıl 7 altında tuttuk maliyeti malum. Sonra geldiği yer de malum.
Bakalım izleyelim görelim neler olacak. İnşallah pek iyi olur Maşallah olur.
vob tavan olursada şaşırmam
Yer İmleri