Ek 28617Ek 28617
iştanbulda kiraya çıkacağına işi bırak daha iyi ev sahabısına mı çalışacan white yakalı :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Bunlari gorunce aklima asagidaki elemanin dedikleri geldi: "Ne dedikleri onemli degil, parayi versinler yeter, ben artik maddiyat takiliyom"
https://www.youtube.com/watch?v=1_EOVt9a-_Y
ben kapıcı kelimesini doğru bulmuyorum geçmişten beri aşılamak içind ekullanırlardı
kapıcı çocuğu kapıcının karısı
kapıcı değil mi gibi kelimeler
bencede apartman görevlisi daha şık duruyor
bu rektörlerin sekreterlerine özel kalem müdürü dedirtmeleri gibi bişey değil yalnız
Yurdum insanı büyük gelişme içerisinde !!
Kapıcı - aşağılama , Bina görevlisi - yüceltme mi ?
Bekçi - ? , Gece kartalı - ?
Eşek - tövbe tövbe :28: , merkep - yahşi ( eşeğin hayatında ne değişiyor acaba )
Köy - banal ( köylülük :thumbdown: ) , Mahalle - ehlem, yakışır . Köyden mahalleye geçenlere sormak lazım.
Neyse ekonomiyi hallettiler şimdi hayatın içinden geçerek düzeltmeleri yapıyorlar.
Artik kapicilik muhendislikten daha yuksek bir hayat standarti sagliyor.
Bu da bir gercek.
Syg,
Dolar başlığına 17 lirayı görmeden yazmayacağım demiştim. Bu başlığa da 32 günlük mevduat faizleri % 25 olmadan yazmayacağım. Yani uzun bir süre tatil yapmak zorundayım gibi...
Şu anda Altınkaynak döviz bürosu dolar 15,96 iken gişede 16,01 tl. ye alıyor , 16,09 tl. ye satıyor.
Nadir döviz internet sitesinde de piyasa bankalardan yüksek aldığı görülüyor. nadir şu an bozdurmak isteyene 16 tl. veriyor.
Yani şimdi yazmamışmı oldun???
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İyi günler
Artık en lüks mahalleler part time kapıcılık Öneriyor
yarı maaş yarı SGK artı 2 oda 1 banyo 1 mutfak elektrik doğalgaz su karışmıyor .
Aslında kira 5000 desek ortalama 1000 tl faturalar denilirse .
Hemen ona bile atlaması gerekirken beğenmiyorlar zaten .
Günde 2 sefer ihtiyaç var mı sorma bir kere çöp haftada 2 bahçe sulama 2 kere apartmanı silme .
Başka birşey yok bazıları iki eve bile bakıyorlar baba ayrı oğlu ayrı yerde yapıyor
Kapıcıların çoğu hurdacılık plastik toplamacılığı da yapıyor özellikle büyük sitelerde çok fazla malzeme çıkıyor hiç yabana atılmayacak kazanç elde ediyorlar anlaştıkları hurdacılar ayda bir kamyonetle gelip malzemeyi alıp parayı sayıp gidiyor
Bizim yazlik taki site gorevlisine okkali bi maas veriyoruz, yaz aylarinda esine de maas veriyoruz ek personel oluyorlar cim bicilmesine destek oluyor, merkezde bir ev kirasi veriyoruz onlar adina ayrica sitede konaklama yeri var onu da yeni satin aldik site olarak, oradaki elektrik su bizden gidiyo, hele ki su elektrigin cok pahali oldugu donemde...
Ben bari oraya ayri bir sayac takilsin da bari dusuk kademe kazaniriz dedim
Zaman zaman sebeke su sistemi yada atik borularda patlama oluyo ona mudehale yapiliyo yada outsource filan aliyoruz yani kullen zarar ziyan bu isler............
Aidatin belki yuzdde 60i personel gideri.......... Yakinda tazminat ta ister emekli olcam derse bakalim biriken bedeli de duruyor ise odenir harcandi ise toplamak zorunda kalicaz gene....
Kapıcılardan ben de zerre haz etmem. Bizim apartmanda de var maalesef. Kira ödemiyor, elektrik su faturası ödemiyor. Krallar gibi yaşıyor. Diğer kat mallikleri öyle bir şımartmışlar ki tepeden bakıyor. İş desen o da yok. Bir işin düşse ara ki bulasın.
İşten çıkaralım desen apartmanda çoğunluğu sağlayamıyorsun. Kapıcıya yalakalık yapan kat maliki gördü bu gözler.
Kahrolsun kapicilar diyorum ben de.
Is as veriyorsun.
Kiymetini bilmiyorlar.
Bir gun hayinlik yapiyorlar mutlaka..
Kapicilara sirtinizi donmeyeceksiniz. :)
Syg,
En güzeli kapıcı olmayacak. Herkes kendi çöpünü kendi atacak. Herkes kendi alış verişini yapsın bir zahmet. Merkezi ısınma bizim doğalgazlı. Kışın sadece makinayı devreye sokmak için düğmeye basılıyor, derece ayarı yapılıyor. Onun için kapıcı lazım değil. Ortak alanların temizliği için de bir temizlik firması ile anlaşılır.
Hain doğru kelime.
Fayiz topiginde konusulanlara bakin :)
Bi ara kombi tavsiyesi sormustu birisi..
Simdi de kapicilardan magduriyet.. :)
Daha enteresan bir sey yok mu?
Syg,
Bizim kapıcının avukatı kapıcının oturduğu ve kira alınmayan dairenin kira bedelinin aslında kapıcının brüt maaşına eklenmesi gerektiğini daha sonra da kapıcının net maaşından kira bedelinin ödenmesi gerektiğini iddia edip geçmiş 20 yılın aylık kira bedeli kadar brüt maaşı artışını ve net maaş farkını istemiş.
Ayrıca kapıcıya bedelsiz kiralanan dairenin gelir vergisinin ödenmediği için maliye bakanlığına,
Brüt maaşının eksik yatırılması ile oluşan gelir vergisi kaybı için de vergi dairesine
Eksik gösterilen brüt maaştan dolayı emekli olduğunda alacağı emekli maaşının düzeltilmesi için SGK'ya
ihbarda bulunmuştu.
Bazı avukatlar bu kapıcıları özel takip ediyor. Vekalet ver donlarına kadar alalım diyorlarmış. Farklı konularda açıkları yakalama peşindeler.
Herkes en sonunda kapıcı ile bir şekilde davalık oluyor.