Kazanýrken biraz mukalitlik edip tebessüm yaratmak için yazmýþtým.
Bugün olmasa da, baþka bir gün daha iyi bir fiyatýn görüleceðine bende inanýyorum.
Saygýlar, muhabbetler
Printable View
Sn Loruhlano....
Beni yanlýþ anlamazsanýz sevinirim,gerçekten merakýmdan soruyorum;Bu tablodan ne anlýyorsunuz?
Bize de yorumlarmýsýnýz?
30 yýldýr borsayla ilgileniyorum ama bu tabloya hiç merakým olmadý,hiç de anlamadým....
Anlayaný da pek görmedim.....
Takaslara da pek güvenmem....
Daha 3 ay önce BOFA deli gibi satýyordu þimdi deli gibi alýyor.....
Gösterilmek istenen görüyoruz gibi....
Sn Laruhlano
Günde en az bir defa bu tabloyu yorumlamayacak iseniz ltf bu tablolarý paylaþmaya bir son verirmisiniz?
Ya da kamuoyuna soralým...
Sn Laruhlano yorumlamayacaksa bu tablolarý paylaþmaya son versin diyenler
1)Tengri Han
2).......
Devam etsin diyenler...
1)......
2)......
Saygýlar/Baþarýlar...
tablolarý paylaþmaya son verilsin
1)Tengri Han
2)Baygeorge
Devam etsin diyenler...
1)bzaferb
2)......
Tablonun anlamsýzlýðýný herkes bilir ama söylemez.
1.7.2024 de,,hisse 188 iken endeks 10.743 imiþ,,,,,kar %100 ün üzerinde arttýðý halde,,endeksin altýnda hareket etti.
O zaman ne beklenti varmýþ ki,bu kadar artmýþ.
Bu kadar kar artýþýna göre,bu endeks seviyelerinde 200 ler falan olmasý gerekirdi.
O dönem kakao fiyatlarý gündemdeydi. Baský oyle baþladý
Sonra endeks düþmesi tuzu biberi oldu.
Ýlk çeyrek bilanço çok iyi gelmiþti. Diðer çeyreklerin de en azýndan ilk çeyreðe yakýn gelmesi bekleniyordu ama beklentilerin altýnda kalýnca insider satýþlarýyla 100 e kadar verdiler. 2 ve 3 çeyrekler öncesinde hep satýþ geldi. Ülkerde 1.çeyrek en iyi çeyrek olur genellikle. Þimdi bu beklentiyi almaya baþladý piyasa
Katýlýyorum..Yaz aylarý Ülker için çok parlak olmuyor..Son çeyrek performansý gerçekse,þimdi ilk çeyrek de iyi gelecektir sanýrým..Ama Insider olmadýðýmýz için aslýný tam olarak bilemeyiz..Ülkerin 400-500'lara yükselmesi için ana þart "Kullandýðý Para Maliyetini düþürmek olmalýdýr".Bunun için de yapýlacak en mantýklý þey Marinalar ve Godiva gibi varlýklarýndan kýsmen ve gerekirse tamamen çýkmaktýr kanaatindeyim.Geçtiðimiz yýl Sayýn Murat Ülker bu görüþleri imâ eder sözler kullandý.."Kendi ana iþimize yoðunlaþmalýyýz" sözleri bu fikirlerin ifâdesidir.Kârlýlýk bu sâyede en az %10-15 daha artar..
sattýðýn hisse yüzde yüze yakýn gitsin.
aldýðýn hisse yüzde 35 düþsün. (tl bazýnda)
yazýk .... sen yokken buralar çok huzurlu.... sn BB
https://i.hizliresim.com/kabtvz4.jpg
https://i.hizliresim.com/cxug96s.jpg
Dip Not: Bütün verileri Olumlu olan nerede ise tek kaðýt . Hatalý bir deðer görürseniz
haber verin düzeltirim. Benzer Özelliklere sahip kaðýtlar ile beraber listeledim .
AEFES GLYHO TTRAK gibi . kendime not býraktým,
2. Grafik Kakao fiyatlarýný gösteriyor ve 3 ve 6 aylýk bilançonun olumlu olacaðýný müjdeliyor !..
Kýsaca bu yaz Her yer Ülker olacak !..
Saygýlar ,
Mgros da tablettki 1 e 1 belesden sonra bskuvilerde 1 alana 1 bedava kampanyasi vardi, reyonlar sfrlanmis nerdeyse...
Carfur dada tablet cikolatalarda 1 e 1 indirimi basliyor .... bakalim orda ne ler olacak.
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dünyanýn en zengin Türkleri listesi güncellendi:
1- Murat Ülker*–* 5,5 milyar Dolar
2- Cemil Kazancý -**4,3 milyar Dolar
3- Eren Özmen -* 4 milyar Dolar
4- Uður Þahin - 4 milyar Dolar
5- Ýpek Kýraç -*3,2 milyar Dolar
6- Fatih Özmen - 3,8 milyar Dolar
7- Erman Ilýcak - 3,1 milyar Dolar
8- Semahat Sevim Arsel - 3,1 milyar Dolar
9- Ferit Faik Þahenk -*2,8 milyar Dolar
10- Rahmi Koç - 2,8 milyar Dolar
11- Filiz Þahenk -*2,6 milyar Dolar
12- Mehmet Sinan Tara*– 2,5 milyar Dolar
13- Hamdi Ulukaya*– 2,3 milyar Dolar
14- Ýbrahim Erdemoðlu*– 2,1 milyar Dolar
15- Mustafa Küçük*– 2 milyar Dolar
16- Ali Metin Kazancý*– 2 milyar Dolar
17- Nihat Özdemir*– 1,9 milyar Dolar
18- Þefik Yýlmaz Dizdar*– 1,9 milyar Dolar
19- Sezai Bacaksýz*– 1,9 milyar Dolar
20- Ali Erdemoðlu*– 1,8 milyar Dolar
21- Selçuk Bayraktar* - 1,8 milyar Dolar
22- Hamdi Akýn*–1,7 milyar Dolar
23- Haluk Bayraktar – 1,6 milyar Dolar
24- Ahmet Çalýk*– 1,5 milyar Dolar
25- Deniz Þahenk*– 1,5 milyar Dolar
Patron bu sene de þampiyonluðu býrakmadý.
Þirket kârlarýnda umut yýlýn 2. yarýsýndaymýþ.
Borsada þirket bilançolarýndan umduðunu bulamayan yatýrýmcý kârlýlýklarda toparlanmanýn ne zaman geleceðini merak ediyor. Analistlere göre 2025'in ilk çeyreðinde de ciddi bir deðiþiklik beklenmiyor. Güçlü bir toparlanma için ise adres yýlýn ikinci yarýsý imiþ.
Bu satýþ fiyatlarýnda biraz Ülker'in,biraz da Satýcý firmanýn birlikte olup 1 yerine 2 kampanyasýný oluþturduðunu düþünüyorum.
Marketler satabileceklerini düþündükleri miktarda alým yaparlar.Çünkü Çikolatanýn Raf Ömrü sýnýrlýdýr.Satamazlarsa çöp olacak çikolatanýn fiyatýný kýrýp nakde çevirmek istemeleri de anlaþýlabilir bir uygulamadýr.Biz Ülker Yatýrýmcýlarý ise "Türkiye'de Çikolata talebinin düþtüðünü" anlamamýz gerekir diye düþünüyorum.Çikolata,peynir-ekmek gibi zorunlu bir gýda maddesi ya da insan vücudunda alýþkanlýk oluþturan Ýçki-Sigara deðildir. O bakýmdan en önce tüketiminin azaltýlacaðý bir Tattýr..Ben bu bir yerine iki kampanyasýný bu nedenlerle çok sindiremedim içime..Halkýn alým gücü düþtükçe düþüyor ve Çikolata gibi ürünlerin satýþý da ilk darbe yiyenlerden oluyor anlaþýlan..Maalesef..
Borsamýz 8 Milyon aktif Yatýrýmcýya sahip iken bu rakam Kapatýlan Hesaplarla 5-5.5 Milyona geriledi.Aradaki fark 2-2.5 Milyon gibi bir azalmaya iþaret ediyor.Tabii iþin bir diðer yüzü de bu 2.5 milyonun en az yarýdan fazlasýnýn HALKA ARZ YATIRIMCISI olduðudur.Þimdi gerçek Borsa Yatýrmcýsý olararak en çok 4-5 Milyon kiþi bulunmakta,1000.000 tl'den fazla yatýrýmý olan kýsým da 1.000.000 kiþi civarýnda bulunmaktadýr.Sonuçda Borsanýn gerçek anlamda hareketlenmesi için yeterli bir sermaye ve yatýrýmcý sayýsý bulunmamaktadýr.Tüm bunlar YABANCI SERMAYE'nin Borsamýza girmesini gerektirmektedir.Ve maalesef bugün itibariyle böyle bir giriþ de görülmemektedir.Yabancý Sermaye geldiðinde Ülker'in de içinde bulunduðu deðerli,derin ve seçkin hisselere raðbet çok daha yoðun olabilecektir..Diye düþünüyorum.Yazdýklarým yalnýzca kiþisel görüþlerim olup,kesinlikle Yatýrým Tavsiyesi deðildir..
En çok deðer kazanan 3 hisse
BIST 100 endeksine dahil hisseler içinde hafta boyunca en çok deðer kazanan hisselerde baþý yüzde 29,41 ile Tekfen Holding (TKFEN) çekerken, ardýndan yüzde 20,92 ile LDR Turizm (LIDER) ve yüzde 15,39 ile Ülker Bisküvi (ULKER) onu izledi.
Þirketin 4Ç24 döneminde beklentinin üzerinde açýklamýþ olduðu FAVÖK ve net kar rakamýný olumlu buluyoruz. Reel anlamda ciroda yaþanan artýþ ve bir önceki döneme göre esas faaliyetleri dýþýnda daha az net finansman gideri yazmasý, net karý olumlu etkileyen unsurlar oldu. Buna ek olarak net borç pozisyonunun da azalmasýyla Net Borç/FAVÖK rasyosu 1,4 ile makul seviyede bulunuyor. ULKER için ÝNA modelimize göre hesapladýðýmýz 172 TL hedef fiyatýmýzý 240 TL’ye revize ediyoruz.integral yatýrým
Hocam 1 e 1 iindirimleri en az 5-6 yildir bilirim, katilirim, bol bol alirim.evde cocuk varsa bunlari bilmek zorunda kaliyorsun...
Bence satislarin dusuklugunden ziyade , sirket politikasi diye dusunuyorum... Çikolata mutluluk hormonunu tetikler, insanlar kahvenin yaninda, tatlilarinda siklikla tuketiyor bu urunu.tuketimi zorunlu olmayan cikolatayi, insanlara unutturmama adina uygulanan bir satis stratejisi diye dusunuyorum...
Bugun 2 tane carfuru ziyaret ettim. Cikolata reyonlarinda 1e 1 indirim nedeniyle baya bosluklar vardi. Ulker disinda diger markalara ulasabiliyorsunuz, ama ulker ilk tukenen marka oluyor.....
Ülker 2024 Yýlýnýn Son Çeyreðinde Beklentilerden Daha Ýyi Bir Performans Sergiledi…”
Öneri “AL”
Kapanýþ Fiyatý: 136,40 TL
Hedef Hisse Fiyatý : 260,00TL
Hizaya gelin bakalým þöyle,sizi gidi paparalar sizi.
Ziraat demiþ.
2025/1ç açýklanýnca bir fikir edinebileceðiz...
Eðer satýþ tonajý 2024/1ç e göre düþmüþse þirketin mal satmak da zorlandýðýný düþünebiliriz....
Çünkü þirketin 3 çeyrekdir satýþlarý düþüyor demektir...
Ancak....
%50 brüt kar marjý ile 200 ton mal satmak mý?
%30 brüt kar majý ile 230 ton mal satmak mý?
Kar marjýndan baðýmsýz deðerlendirelemez 1 ALANA 1 BEDAVA KAMPANYASI....
Saygýlar/Baþarýlar....
Sn Tengri,
Bence , 1e 1 bedava kampanyalari satiÅŸlarin dusmesi ile direk alakali olmadigidir.
Cunku bu kampanyalar hemen hemen her yıl yapiliyor...
Neyse dediginiz gibi 2025-1cyrk bekleyelim gorelim.
Ama bu arada TEMETTU verirmi , verirse ne kadar verir beklentiler nelerdir ?
3 lira gibi bir temett u gekebilirmi ?
Sn Bzaferb in telefondan gönderdiði mesajlarýn yamuk yumuk çýkmasýndan gýna geldi...
Sn Bzaferb baþlýða artýk telefonu ile mesaj göndermeye son versin diyenler
1)Tengri Han
2).........
Devam etsin diyenler
1)....
Açýk oylamamýza ltf katýlým saðlayýn
Saygýlar/Baþarýlar...
Bu arada da Bim ler de de Ülker Çikolatalý Gofret Maxi boyu (47 gr) 11 tl.....
Bu fiyattan birilerinin kardan zarar ediyor olmasý lazým...
Saygýlar/Baþarýlar....
PATRONUMUZ MURAT ÜLKER'DEN KÝÞÝSEL AÇIKLAMALAR..
https://www.sozcu.com.tr/murat-ulker...-verdi-p151550
10 Mart seans sonrasý açýklanan 4/2024 Bilançosu üzerine 11 Mart günü tavana giderken hýzlý geçip oluþturduðu gapleri geri dönüp dolduracaðýna iþaret eden hareketler sergiliyor Hissemiz..Geri gelip gapleri doldurmasý da daha saðlýklý olacaktýr kanaatindeyim..Bizler 17-18 aydýr beklemekten yorulmadýk.Þimdi yine beklemeye hazýrýz..Çünkü Hissemize inanýyoruz..Geç olsun güç olmasýn..Ýfâdelerim tamamen kendi düþüncelerim olup kesinlikle Yatýrým Tavsiyesi deðildir.
Bugün ekrana bakýlmaz.
Çok pordon kamyonu dayadým ülker e :)
Ver çukulatayý ver gofiyi çoluk çocuk ucuzdan yesin :)
Taban fiyattan alýmlarýmý yaptým .
Gep boþluðu ucu ,ucuna kapandý..
Saygýlar muhabbetler
Demedi deme ibrahim......gýrtlaða kadar döviz borçlu....!!!!!!!!!!!!
Yýldýz holding.....bir kaç sene öncede borçlarýmý ödeyemeyecem demiþti.....
Borçlu þirketlere dikkat.....
Bu alemde ülkerden çok çok daha ucuz borcu olmayan þirketler var.....
Memleket yanýyor ibrahim....!!!!!!!!!!!!!!
Þimdi kiraz mevsimi.
Al bu kirazdan .
Kalmaz birazdan .
Saygýlar , muhabbetler .