Fintables -Karne
MaÅŸallah diyelim. Gerisi piyasada
Fintables -Karne
MaÅŸallah diyelim. Gerisi piyasada
Yatırım tavsiyesi değildir...
Güzel bilanço gibi duruyor....
Herkese hayırlı olsun....
Saygılar/Başarılar....
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Bilanço da ilk gözüme çarpan ve hoşuma giden taraf 3ç den 4ç e ciro/b.kar marjı/f.karı marjında ki artış....
3Ç de 18 milyarlık satış, 5 milyarlık brüt kar (brüt kar marjı;%27,24) 2,4 milyar tl fal.karı (fal.kar marjı;%13,3) var iken
4Ç de 26 milyarlık ciro , 7,5 milyarlık brüt kar (B.Kar marjı;28,9) 4 milyar tl lik fal.karı (fal karı marjı;%15.38) olmuş...
Ballı börek...
Kar marjlarını arttırırken eş zamanlı cirosunu da arttırabilmesi gerçekten takdire şayan....
Bu bilançoya göre yarın ardışık 2 TAVAN bekliyorum....(ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR)
Saygılar/Başarılar....
Herkese tekrardan selamlar....
Benim bir tezim vardı;1 ALANA 1 BEDAVA kampanyası şirketin/sektörün ürün satmak da zorlandığını gösterir diye
Aşağıdaki satış tonajları benim tezimi doğruluyor gibi ama tam emin değilim...
Ama bisküvi/çikolata sektöründe mevsimsellik olduğu kesin....
Şaşırdım doğrusu;İnsanların kışın bisküvi/çikolata yemek istememesine....
Kendimi düşününce soğuk da şekerli şeyleri(vucut ısımı/enerjimi) yükseltmek adına daha çok tüketiyorum sanki
Genelden farklıyım demek ki....
4ç de satış tonajlarının 96 tona düşmesi can sıkıcı...
Satıj Tonajları
2024/1ç=200 ton
2024/2ç=153 ton
2024/3ç=172 ton
2024/4ç=96 ton
2023/1Ç=173 ton
2023/2Ç=151 ton
2023/3Ç=178 ton
2024/4Ç=101 ton
Saygılar/Başarılar....
Peki Sn Tengri Han özellikle son çeyrek satış tonajı düşerken hem cirosu hem de kar marjları nasıl bu kadar güzel artabilmiş? diye sorduğunuzu duyar gibiyim....
Bilançodan görebildiğim/anlayabildiğim kadarı ile bunu iki şekilde başarmış
1)Ürünlerine iyi zam yapmış....Alan alır almayanın keyfi bilir,zorla satmıyoruz fiyatından ürün satmış
2)Ham madde fiyatları destek olmuş....
Burda olmayan birisinin arkasından konuşmayı sevmem ama FT2 aylarca kakao fiyatları uçtu gitti eyvah eyvah muhabbeti yapmadı mı?
Ben mi yanlış hatırlıyorum.....?
Bilançoyu yanlış yorumlamıyorsam yıllık sattığı ton miktarı 603 den 621 e artarken ,bunun için kullandığı hammadde miktarının parasal değeri 47 milyar tl den 45 milyar tl e düşmüş.....
Un, şeker,palm yağı fiyatları düşerken,kakao fiyatlarındaki artışdan hedge yaparak kendini korumuş demek ki...
Saygılar/Başarılar...
Ciro maliyet her kalem 2023 ait olan tüfe kadar arttırılmış rakamlardır 2023 yılı finansal tablolara bakmanız yeterli , kendini üstat diyen kuşlular bile öyle yorum yapıyor iki veri 2023 ve 24 karşılaştırabilir veri değil hiç bir gerçekliği yok
Bir de nakit akış tablosunu anlamaya çalışıp yorumlarsam benim bilançoya dair yorumlarımın çoğu bitmiş olur....
Güzel bilanço herkese hayırlı olsun...
Şimdi biraz mola....
Saygılar/Başarılar....
Yer İmleri