Kendimi kesecem, asacam yav...Valla dayanamıyorum artık...Çok üzülüyorum ülkenin bu haline...
Printable View
Kendimi kesecem, asacam yav...Valla dayanamıyorum artık...Çok üzülüyorum ülkenin bu haline...
İteration o matematiksel bisey
Asagida topigimde yazdim tavuk cifligi topikte
Cash flow ile donuyo tum isler
Karlilik sifir
Dolayisiyla buyumede hep eksi
Veri lerde hep dumenden
Ticari savas yok
Ornek veriym istese amazon bizdeki yerli e ticaret sirketlerini iki haftada yok ederde
Onlara ucuz karsiz satma musadesi veriyo
Kendi karli yagli pastayi yiyebilme adina
Hayatin ta kendisi filan degil
Buyuk para Cin halk cumhuriyetinde sikisti kaldi
Acilim yapamiyo savasta ilan edemiyo
Herkes yokusta debriyaj fren gaz ucune ayni anda basip
Balata motor ve de freni yiyo
Ama yol alamiyo
Bi nevi zaruriyet
Yokusta asagida yukarda kuyruk var saga sola sapma yollari da mevcut degil
Biri el freni cekip lovyeyle etrafa dalinca. Acilir anca
Yoksa iteration miteration
Bol matamatik konusuruk
Hayirli cumalar
7Ocak2019-1şubat2019 tarihleri arasında borsaya kur hareketinden arındırılmış net 1,4milyar dolar para girdi.(yabancılar tarafından)
Geçen hafta 105 milyon doları çıktı.
Yabancı payı tüm borsada %66'yı geçti, neredeyse son 8 yılın en yüksek seviyesi.
Yabancının toplam 34.7milyar dolarlık hissesi var.
Ne almışlar? Bankacılık.
Adam %45 prim yaptırmış bir x bankasına.
45milyar TL özsermayesi var. 6,8milyarTL kar açıklamış.
Enflasyon kaç? %21 45*0,21=9,45milyarTL.
9,45milyar TL nin aşağısındaki her kar rakamı banka sermayeden yemiş demektir. Reel olarak baktığınızda zarar demektir.
Bugün bir kamu bankası %9 özkaynak karlılığı açıkladı. Varın hesap edin ne kadar sermayeden yemiş.
valla ben ehsabı kitabı yaptım normalde her sene 1 hafta antalya da otele tatile 3 hafta ayvalıkta kendi evime giderim
bu hafta 5 gece hanım ben 2 çocuk her sene gittiğimiz otellerden fiyat aldım herşey dahil 12-18.000 tl arası fiyat çıkardılar
bende döndüm yurt dışına baktım 1 hafta italya turu 4 kişi konaklama kahvaltı her türlü uçak ve transferler ve şehirledrde egzi dahil 1600 euro toplamda 10.000 tl ödeme yaptım antalyada malak gibi denizin kıyısında yatıp 2-3 kilo alacak şekilde yiyip içip kendime zarar vereceğime aynı paraya yeme içme dahil 2 gün daha fazla tatil yapacağım hemde farklı bir tatil yapacağım
ets anı jolly turun erken rezervasyon otelleri geçeen senenimn en az 2 katı bazı otellerde gerçekten 3 katı ne gerek var soyulmaya gider bi hafta gezer dolanırım kalan süremide ayvalıkta geçiririm
Ben de geçen sene kaldığım Datça/Palamutbükündeki Bük Apart/Pansiyonu aradım...Geçen sene kaldığım oda fiyatını 300 tl den 400 tl ye anlaştım oda+kahvaltı...2 yetişkin ve 12 yaşında 1 çocuk için...Hatta 425 tl dedi ilk önce...
Gidip gitmemekte kararsız kaldım...Şimdilik bekleme moduna aldım tatil işini bu sene...Bakayım havalar ısınıp ta bitimiz kanlanırsa belki ararım orayı rezervasyon için...
evet hayat aslında bilinen sonu ötelemeye çalışmaktan ibaret...
hayat hakkında uzun uzun düşünen insan sonunda en değerli şeyin özgürlük olduğunu anlar. ama bu özgürlük düşünmeyen insanların anladığı özgürlük değildir. onlara özgürlük nedir niye sorsanız, istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek gibi saçma tanımlar yapacaklardır...
halbuki "istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek" için başkalarının uçaklarda ve bunların idamesinde eşşek gibi çalıştırılması, yani köleleştirilmesi gereklidir. benim özgürlüğüm başkalarını köleleştirmeye bağlı olmamalıdır...
büyük bir filozof özgürlüğü "her istediğini yapabilmek değil, istemediklerini yapmayabilmek" olarak tanımlar. işte özgürlüğün gerçek tanımı budur...
insan ne kadar büyük bir insan olursa olsun eğer hayatını idame edebilecek kadar parası yoksa ve diyojen kadar da onurlu değilse, çalışma hayatında büyük çoğunlukla, hangi makamda veya hangi ünvan sahibi olursa olsun kendinden alt seviyedeki insanların emrinde ömrünü tüketmek, onların emrinde yaşamak zorunda kalır...
böyle bir insanın yaşadığı cehennemden mümkün olduğunca kısa sürede kurtulabilmek için risk almadan yapabileceği tek şek münzevi bir hayat yaşayıp para biriktirmektir...
sonunda bir gün, emin adımlarla ilerleyip emir altında yaşamaktan kurtulacaktır. ama insan aslında bunun kurtuluş olmadığını, yaşadığı sürece emir altında yaşadığını fark edecektir. beden sürekli olarak talepte bulunur ve yeme, içme, ısınma vb. bu talepleri karşılamak için uğraşmak zorunludur...
ve sonuçta insan anlar ki, herkesten ve her şeyden bağımsızlığın ve tam özgürlüğün tek yolu yok olmaktır. ölüm gerçekte bunu sağlayan tek yoldur ve bu, çok şey bilen büyük insanlar için bir üzüntü kaynağı değil, dört gözle beklenen bir andır...
şimdi anladınız mı mevlana kendi ölüm gününü neden düğün gününü bekler gibi beklemiş?