Artan

32,56 10 17:44
42,24 10 13:55
78,65 10 13:55
17,28 9.99 17:46
110,20 9.98 17:39
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 17:45
10,69 -9.94 17:46
146,70 -9.94 17:45
326,25 -9 17:46
105,70 -8.33 17:45
Azalan Hisseler

İşlem

8.964.785.201,37 17:46
7.697.799.640,00 17:46
7.318.503.188,25 17:46
6.081.380.795,64 17:46
6.010.251.578,10 17:46
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Evet her şey bir öteleme, tıpkı hayatın ta kendisi gibi. İnsan da bir şekilde hayatı asında bilinen sonunu öteleyerek yaratıyor. Kaçınılmaz sonu bilerek yokmuş gibi davranmak aslında insan bilincine daha ilk çağlarda kazınmış olmalı. Yoksa akıllı bir varlık haline dönüşemezdi ,delirirdi.
    evet hayat aslında bilinen sonu ötelemeye çalışmaktan ibaret...

hayat hakkında uzun uzun düşünen insan sonunda en değerli şeyin özgürlük olduğunu anlar. ama bu özgürlük düşünmeyen insanların anladığı özgürlük değildir. onlara özgürlük nedir niye sorsanız, istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek gibi saçma tanımlar yapacaklardır...

halbuki "istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek" için başkalarının uçaklarda ve bunların idamesinde eşşek gibi çalıştırılması, yani köleleştirilmesi gereklidir. benim özgürlüğüm başkalarını köleleştirmeye bağlı olmamalıdır...

büyük bir filozof özgürlüğü "her istediğini yapabilmek değil, istemediklerini yapmayabilmek" olarak tanımlar. işte özgürlüğün gerçek tanımı budur...

insan ne kadar büyük bir insan olursa olsun eğer hayatını idame edebilecek kadar parası yoksa ve diyojen kadar da onurlu değilse, çalışma hayatında büyük çoğunlukla, hangi makamda veya hangi ünvan sahibi olursa olsun kendinden alt seviyedeki insanların emrinde ömrünü tüketmek, onların emrinde yaşamak zorunda kalır...

böyle bir insanın yaşadığı cehennemden mümkün olduğunca kısa sürede kurtulabilmek için risk almadan yapabileceği tek şek münzevi bir hayat yaşayıp para biriktirmektir...

sonunda bir gün, emin adımlarla ilerleyip emir altında yaşamaktan kurtulacaktır. ama insan aslında bunun kurtuluş olmadığını, yaşadığı sürece emir altında yaşadığını fark edecektir. beden sürekli olarak talepte bulunur ve yeme, içme, ısınma vb. bu talepleri karşılamak için uğraşmak zorunludur...

ve sonuçta insan anlar ki, herkesten ve her şeyden bağımsızlığın ve tam özgürlüğün tek yolu yok olmaktır. ölüm gerçekte bunu sağlayan tek yoldur ve bu, çok şey bilen büyük insanlar için bir üzüntü kaynağı değil, dört gözle beklenen bir andır...

şimdi anladınız mı mevlana kendi ölüm gününü neden düğün gününü bekler gibi beklemiş?
    yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    evet hayat aslında bilinen sonu ötelemeye çalışmaktan ibaret...

hayat hakkında uzun uzun düşünen insan sonunda en değerli şeyin özgürlük olduğunu anlar. ama bu özgürlük düşünmeyen insanların anladığı özgürlük değildir. onlara özgürlük nedir niye sorsanız, istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek gibi saçma tanımlar yapacaklardır...

halbuki "istediğinde uçağa atlayıp yurt dışına gezmeye gidebilmek" için başkalarının uçaklarda ve bunların idamesinde eşşek gibi çalıştırılması, yani köleleştirilmesi gereklidir. benim özgürlüğüm başkalarını köleleştirmeye bağlı olmamalıdır...

büyük bir filozof özgürlüğü "her istediğini yapabilmek değil, istemediklerini yapmayabilmek" olarak tanımlar. işte özgürlüğün gerçek tanımı budur...

insan ne kadar büyük bir insan olursa olsun eğer hayatını idame edebilecek kadar parası yoksa ve diyojen kadar da onurlu değilse, çalışma hayatında büyük çoğunlukla, hangi makamda veya hangi ünvan sahibi olursa olsun kendinden alt seviyedeki insanların emrinde ömrünü tüketmek, onların emrinde yaşamak zorunda kalır...

böyle bir insanın yaşadığı cehennemden mümkün olduğunca kısa sürede kurtulabilmek için risk almadan yapabileceği tek şek münzevi bir hayat yaşayıp para biriktirmektir...

sonunda bir gün, emin adımlarla ilerleyip emir altında yaşamaktan kurtulacaktır. ama insan aslında bunun kurtuluş olmadığını, yaşadığı sürece emir altında yaşadığını fark edecektir. beden sürekli olarak talepte bulunur ve yeme, içme, ısınma vb. bu talepleri karşılamak için uğraşmak zorunludur...

ve sonuçta insan anlar ki, herkesten ve her şeyden bağımsızlığın ve tam özgürlüğün tek yolu yok olmaktır. ölüm gerçekte bunu sağlayan tek yoldur ve bu, çok şey bilen büyük insanlar için bir üzüntü kaynağı değil, dört gözle beklenen bir andır...

şimdi anladınız mı mevlana kendi ölüm gününü neden düğün gününü bekler gibi beklemiş?
    Hocam yazınızı okudum...Tembel leş kültürümüz sizi etkilemiş...Size ünlü bilim adamının sözünü hatırlatmak istiyorum...

Stephen Hawking: Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Hocam yazınızı okudum...Tembel leş kültürümüz sizi etkilemiş...Size ünlü bilim adamının sözünü hatırlatmak istiyorum...

Stephen Hawking: Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
    ATATÜRK ün de buna benzer söylemleri var din ve öteki yaşam ile ilgili...Gelecek nesillere bişeyler bırakmak ile ilgili...

4.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    ATATÜRK ün de buna benzer söylemleri var din ve öteki yaşam ile ilgili...Gelecek nesillere bişeyler bırakmak ile ilgili...
    Atatürk, 20 Mart 1937'de, Ankara Palas'ta; dönemin Romanya Dışişleri Bakanı'na şu sözleri söylemiştir:

"...Zamanında kitaplar karıştırdım. Hayat hakkında filozofların ne dediklerini anlamak istedim.

Bir kısmı her şeyi kara görüyordu. "Mademki hiçiz ve sıfıra varacağız, dünyadaki geçici ömür sırasında sevinç ve mutluluğa yer bulunmaz" diyorlardı.

Başka kitaplar okudum, bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki: "Mademki sonu nasıl olsa sıfırdır, hiç olmazsa yaşadığımız sürece şen ve neşeli olalım".

Ben kendi karakterim bakımından ikinci hayat görüşünü beğeniyorum, fakat şu sınırlar içinde:

Bütün insanlığın varlığını kendi şahıslarında gören adamlar zavallıdır. Besbelli ki, o adam birey sıfatı ile yok olacaktır.

Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır. Anlayışlı bir adam, ancak bu şekilde hareket edebilir. Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulunabilir
    ..."
    Son düzenleme : EREGLTUPRS; 15-02-2019 saat: 13:51.

5.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    ..Herhangi bir kişinin, yaşadıkça memnun ve mutlu olması için gereken şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır....
    Onun içindir ki Atatürk döneminde kendisinden sonra gelecekler için DışBorç bırakmak ahlaksızlıktı..

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku

ben de şu sözümü buna yanıt olarak yazıyorum:
    en büyük bilim adamı, gerçek bir filozofun yanında sadece bir hiçtir!

7.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    ben de şu sözümü buna yanıt olarak yazıyorum:
    en büyük bilim adamı, gerçek bir filozofun yanında sadece bir hiçtir!
    Filozofluk için önce bilgili olman gerekiyor. Mevlana konyada ne bilgi aldı da dünyayı yorumladı...

Ugur mumcunun güzel bi sözü var..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diye...Mevlana işkembeden sallamış...Kardeşlik barış zart zurt...Insan dogasına aykırı şeyler bunlar..Evrim diye bişey...

Bilim ve bilgi tek gercektir..Gerisi hurafedir...

Alman filozoflar bilgiyi harmanlıyor..Onlar gercek filozof...

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Filozofluk için önce bilgili olman gerekiyor. Mevlana konyada ne bilgi aldı da dünyayı yorumladı...

Ugur mumcunun güzel bi sözü var..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diye...Mevlana işkembeden sallamış...Kardeşlik barış zart zurt...Insan dogasına aykırı şeyler bunlar..Evrim diye bişey...

Bilim ve bilgi tek gercektir..Gerisi hurafedir...

Alman filozoflar bilgiyi harmanlıyor..Onlar gercek filozof...
    barış, kardeşlik gibi söylemler insanları uyutmak için kullanılır. bunlar söylenir ki dünyanın sonuna kadar geçecek sürede çekilecek acı en aza insin...

zeka seviyesi arttıkça acı da artar. acıyı azaltmanın yolu insanları uyutmaktır. bunun için de onlara masal anlatmak gerekir, çobanın koyun sürüsünü sakinleştirmek için çaldığı kaval gibi...

yoksa, dünya üzerinde iki adet zeki varlık olsa, bunlar için hayatta kalmak için tek yol birinin diğerini yok etmesidir. önce davranan kazanır!

ki dünya üzerinde bunu anlayabilecek milyarlarca insan varken, söylenen masalların ne kadar önemli olduğu ve bu insanları uyutmakta ne kadar etkili olduğu gayet açık...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •