Originally Posted by
cennetyolu
Temettü veren şirketlere hayranlık duyulması yada öncelik verilmesini doğru bulmuyorum. Buradan Temettü dağıtan şirketlere karşı olduğum anlaşılmasın. Temettü veren şirketlere seçici olmak kaydıyla yatırım yapılabilir ama;
Bakıyorum bazı şirketler hem yatırım yapıyor (bunun için bankadan faizle kredi kullanıyor ama sırf temettü dağıttım demek için) hem de temettü dağıtıyor. Ne gerek var?
Bence önemli olan Şirket sahibinin dürüst ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olmasıdır..Bu olduktan sonra hissedarı olduğum şirketin bana temettü dağıtmasını hiç istemem.
Biz şirkete neden ortak oluyoruz? Yıldan yıla büyümesini artırsın,esas faaliyet karını artırsın,net karını artırsın, özkaynaklarını artırsın diye..Böylece şirketin piyasa değeri zaten otomatikman piyasa tarafından yükseliş yönünde fiyatlanacaktır.
Temettü dağıtımı matematiksel anlamda şirketten para ve kaynak çıkışıdır. Yok ben o verdiği temettüyü tekrar içeri koyacam eee koyarken stopaj da kesiliyor üstüne!!..ne kadar anlamsız bir iş..Ayrıca yüksek enflasyon olan ülkelerde temettü zaman kaybıdır..
Biz yatırım yaptığımız şirketin büyümesini istemiyor muyuz ?niye paralarını bize dağıtsın ki?! çok çok paraya ihtiyacın varsa ihtiyaç kadar hisse satarsın olur biter ..bırak paralar şirketin kasasında kalsın.. ihtiyaçlara kullanılsın..şirket niye zayıflasın ki?