Okumuşluğa sözüm yok Reis desteğim hükümet yanlısı olduğum doğru ortaya söylüyorum yatırım tavsiyesi asla değil
Printable View
Hareketin aslında IMF haberiyle ilgisi yok. O sadece bahane. 90 bin endeksin altında 1 milyar dolarlık mal satıldı, dipten birileri malı karşıladı şimdi yukarı gitmek için bahane arıyorlar. Bist zaten dünyanın en ucuz borsasından biriydi hala da öyle. Yani yukarı gitmek için bahane üretilmesi kolay. Takas konsolidasyonuna sağlıklı trendler için her zaman ihtiyaç var, bu tip hareketler, bahane üretmeler Bist tarihinde hep olmuştur. Bu sefer yüklü konsolidasyon virüs bahanesiyle diplerden yaşandı bu da bize başlayan hareketin yeni zirvelere kadar uzanabileceğini gösteriyor.
swap ayrı bir konu...o elbette olabilir...IMF bambaşka bir mevzu...ısrarla her seferinde bir daha açılmamak üzere kapattık o defteri diyordu rte ve son olarak bugün sözcüsü ibrahim kalın'da gündemimizde yok dedi...şimdi siz de perşembe gününü işaret ediyorsunuz...
kardeşim olsa bile öyle 200 milyar dolar üç taksitte falan mümkün değil...belki 5-10 milyar dolar olur hadi seni kırmayalım 20 milyar dolar...200 milyarı verirler mi adama? IMF nin bu iş için ayırdığı bütçe zaten 1 trilyon dolardı 1/5 ini tek başımıza bize tahsis edecek...pek mantıklı gelmiyor hocam (meslektaşım)...
Bizim endeks de esnafın kur artışıyla yaptığı zamlar gibi kur düşüp eski seviyesine gelsede zamlar bir türlü geri alınmaz...
Haber yalan olsada yarın endeks 1000 puan üzeri gapla açılır 117 görülür gibi...
Kişisel düşüncem;
cnn, hürriyet, bloomberg, ahaber, trt, ve diğerleri...
hepsinin aynı merkezden yönlendirildiğini düşünüyorum...
Piyasayı zıplatan haber ve yorumlar seans açıkken verilir ve iki gün sürdürülür,
haberi yalanlayan İbrahim Kalın söyleşisi Pazar günü...
Olayı bir de böyle değerlendirin, ahaber atv ve trt'ye de çok haksızlık yapmayın bence, al birini vur ötekine...
Ülkemizin yurt dışından kaynak araması anormal değil (maliyenin ve döviz rezervlerinin durumu ortada)
bu arayış dün olduğu gibi bugün de sürmektedir ve sürmelidir...
ANORMAL OLAN, HİÇ BİR SOMUT GELİŞME/RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİLKEN,
BU HABERLERİN "kullanışlı yorumcular" EŞLİĞİNDE PİYASALAR AÇIKKEN SERVİS EDİLMESİ...
Bunun üzerine buradakileri ikaz etme ihtiyacı duydum...
Umarım ülkemizin ihtiyacı olan kaynaklara erişiriz, ve bununla ilgili SOMUT haberleri burada paylaşırız...
Paylaşımları POLEMİK olsun diye yapmıyorum, bu konudaki son yazımdır...