Sayfa 638/1002 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,097 - 5,104 arası.

Konu: Viop - XVI

Duhul
    Feb 2018
    İkamet
    Bologna // İstanbul
    Gönderi
    227
     Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Bloomberg tv ekonomi kanalı ucu dünyaya uzanıyor dünyada olumlu olumsuz konuşma olursa onu aktarıyor ,
    Imf yetkilisine yabancı gazeteci soruyor oda cvp veriyor , bu olay yemek programında değil herhalde ekonomi kanalında olacak.
    Şuanki ortamda en küçük olumlu ve ya olumsuz haber iki yönede fiyatlamaya açık.
    Gelelim Yükselen ABD ve Avrupa borsalarına onlarda yok fed in parası , yok Avrupanın aldığı parasal önlemler vs vs .
    Ha unutmadan blombergten veya başka yerden ben siz duyuyoruz , başkaları 2 gün önceden pozisyon almış oluyor 2 gün önceki yonca takaslarına bakın , teb 2 gündür endeks tahtalarında spotta satışta idi oyun bu şekilde oynanıyor.
    2008 krizinde tepe dip 6 sefer olmuş haber kaynaklı daha çok dip tepe olur.

Objektif habercilik, olumlu ve olumsuz haberlerin yer bulabilmesi, gelişmiş ve demokratik ülkeler için geçerli olabilir...

Ancak aynı şeyi ülkemiz medyası için söyleyemiyorum...
    Bloomberg de son iki yıldır, sadece olumlu (yönlendirilmiş ) haberlere yer veriyor ve konuklarını de buna göre seçiyor...

İMF başkanı sorulan soruya ; " 80 ülkeyle olduğu gibi Türkiye ile de görüşürüz" der ( vermesi gereken cevap ),
    Siz de iki gün boyunca, ne söyleyeceği belli 10-15 konuk çıkartır ve "İMF ile anlaşma nasıl olacak" şeklinde sürekli konuşturursunuz.

Bu algıyı değiştirmeniz için, Mahfi Eğilmez, Uğur Gürses gibi uzmanlığını kanıtlamış konukları çıkartıp sormanız gerekir ki bunu yapmaları mümkün değildir, bu konuklar "kullanışlı" değildir.

Orada görev yapan arkadaşlarımız da ya bu çarka ayak uyduruyor, ya da işlerinden oluyor, bu da acıtan gerçeğimizdir...
    ( tahmin etmiyorum, 30 yıldır bu sektörü ve çalışanları yakından tanıyorum.)
    Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by kiraz Yazıyı Oku
    Perşembe ve Cuma günleri, piyasalar açıkken, BLOOMBERG aracılığı ile 2 ayrı İMF / FED haberi servis edildi...

VİOP x30; bu haberlerle yurtdışından ayrışarak yaklaşık + 5000 puan yaptı (cuma dış piyasalar kapalıydı)

USD/TL ; 6,8 tl civarından önce 6,6 tl ye geriledi... cuma 6;7 kapattı...

Bloomberg'in aracı olduğu maniplasyonla ilgili, izleyicilerine söyleyeceği bir şeyler olacaktır umarım..!
    Bence bu manipülasyondan zarar gören KY SPK ya suç duyurusu yapmalı. BLOOMBERG IMF ve FED haberini sanki gerçekleşmiş gibi sundu. Oysaki ne FED nede IMF haberi haberin servis edildiği gibi değildi

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by el_rojoZorro Yazıyı Oku
    Bence bu manipülasyondan zarar gören KY SPK ya suç duyurusu yapmalı. BLOOMBERG IMF ve FED haberini sanki gerçekleşmiş gibi sundu. Oysaki ne FED nede IMF haberi haberin servis edildiği gibi değildi

LDN-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Haber kanalına inanıp pozisyon alanın aklına yanayım bilmiyorum benim gibi eskiler bilir eskiden borsa dergileri olurdu. Borsanın bankamatiklerden oynandıgi donemlerde bakin ekonomi dergisi degil borsa dergisi spekulatorler o zaman da mal bosaltacaklari kagitlarin reklamlarını dergiye verirdi. Simdi ne oldu dergi gitti tv geldi. Ama şu değismez ky nerde ise tam tersi olur yani kasa her zaman kazanir. Ky short ise naparsaniz yapin piyasa yukarı gider. 5000 de gider 10.000 de..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,242
    bu adamın hastaneye kaldırıldığı haberini geriye dönüp bakın 10 dk içinde kaç kişi paylaşmış.

40 dk olmuş baktım paylaşan olmamış.

iDealData Haber
    @iDealDataHaber
    ·
    42d
    İngiltere Başbakanı Boris Johnson hastaneden taburcu edildi. Johnson'ın tedavisi yazlık Başbakanlık konutunda devam edecek

ondan sonra objektif habercilikten bahsediyorsunuz.

ne objektifiliği ne doğru haberi.

Herkes işine gelen haberi biyerlerden kapıp geliyor.

not: borsa açıkken TV seyretmiyorum, akşamlarıda Borsa haberi olan kanalı hayatta açmam.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5.  Alıntı Originally Posted by kiraz Yazıyı Oku
    Objektif habercilik, olumlu ve olumsuz haberlerin yer bulabilmesi, gelişmiş ve demokratik ülkeler için geçerli olabilir...

Ancak aynı şeyi ülkemiz medyası için söyleyemiyorum...
    Bloomberg de son iki yıldır, sadece olumlu (yönlendirilmiş ) haberlere yer veriyor ve konuklarını de buna göre seçiyor...

İMF başkanı sorulan soruya ; " 80 ülkeyle olduğu gibi Türkiye ile de görüşürüz" der ( vermesi gereken cevap ),
    Siz de iki gün boyunca, ne söyleyeceği belli 10-15 konuk çıkartır ve "İMF ile anlaşma nasıl olacak" şeklinde sürekli konuşturursunuz.

Bu algıyı değiştirmeniz için, Mahfi Eğilmez, Uğur Gürses gibi uzmanlığını kanıtlamış konukları çıkartıp sormanız gerekir ki bunu yapmaları mümkün değildir, bu konuklar "kullanışlı" değildir.

Orada görev yapan arkadaşlarımız da ya bu çarka ayak uyduruyor, ya da işlerinden oluyor, bu da acıtan gerçeğimizdir...
    ( tahmin etmiyorum, 30 yıldır bu sektörü ve çalışanları yakından tanıyorum.)
    Sn kiraz ,

Şuanda Avrupada veya ABD virüs bitti mi hayır, önünü görebilen ülke varmı yok , sonbaharda yine olma ihtimali var mı evet , mutasyona uğramazsa sonbahar da daha şidetli olma ihtimali var mı evet, ekonomilere darbe vurdumu evet ,
    Ozaman bu ABD ve Avrupa borsaları dipten teknik olarak %50 fibo seviyelerine nasıl geldi olay basit böyle olumsuzluğun yoğun olduğu zamanlarda olumlu yazılan veya piyasaya verilen her haber fiyatlanır .
    Ha bunu AHABER veya Apara da duysaydım sizin gibi düşünürdüm , diğer taraftan bakmak gerekirse bugun cnn türk de ki kalına bu ımf olayını sordu kalın stand- by olarak cvp verdi , şimdi böyle bir yorumlamalardan önce sorulan sorular daha önceden teyitlenir.Bakın geçen hafta o haberle 6.79 dan dolar 6.61 geldi bu olayı piyasada kullanmak yerine neen bugun bu açıklamayı yaptı
    İstese öyle bir soru almaz 1 hafta daha kullanılırdı piyasada ,
    Birde ımf ve orada soru soran gazeteci yönünden bakalım gazeteci kesin bir haber ve kaynağı olduğu için orada ımf yetkilisine soruyor , Anladığım kadarı ile alt çalışma kurumları teknik gelişi gidişi ne onlar araştırılıyor.Sonuç olarak bana göre bir şekilde para bulunmalı ha bu ımf mi olur , fed mi olur , katar mı olur bilmem.

6. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye ekonomisini değerlendirdi
    Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, son yayımladığı notunda Türkiye ekonomisini değerlendirdi.

Moody's kredi değerlendirmesinde büyük ve çeşitlendirilmiş bir ekonomi ile ılımlı kamu borcu karşısında, yüksek dış kırılganlık ve kurumsal güç ile politika etkinliğindeki yıpranmanın dengelendiğini belirtti.

Korona virüs salgını karşısında mali ve parasal politika duruşunun daha fazla gevşetildiğini, ancak tedbirlerin görece küçük olduğu ve ekonomi politikasındaki belirsizliğin sürdüğü ifade edildi.

Merkez bankasının Döviz rezerv pozisyonunun önemli ölçüde küçüldüğü ifade edilen raporda, dış finansman ihtiyacının yüksek ve maliyetli olduğuna dikkat çekildi. Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen ödemeler dengesi krizi riskinin hala somut olduğu ve sermaye çıkışlarından dolayı arttığı belirtildi.

Moody's Türkiye'nin kredi görünümünü dört unsurun belirlediğini belirtti. Bunlar, ekonomik güç, kurumsal ve yönetimsel güç, mali güç ve olay riskine duyarlılığı.

Kuruma göre Türkiye'nin kredi görünümünde güçlü yanları büyük ve çeşitlendirilmiş orta gelirli bir ekonomi olması, avantajlı demografik yapı ve çeşitli ticaret bağlantıları, ılımlı borç yükü. Zayıf yanları ise merkez bankasının çok düşük döviz rezerv pozisyonu, yabancı sermaye akımları ve yabancı yatırımcı güvenine olan ekonomik bağımlılığı, kurumsal ve yönetimsel gücün kademeli olarak azalması ve sürekli çalkantı içindeki jeopolitik çevre.

Risk dengesi aşağı yönlü

Moody's'in Türkiye kredi notu B1, görünümü negatif. Negaitf görünümün riskler dengesinin aşağı yönlü olduğunu yansıttığını belirten Moody's, hızlı gelişebilecek bir ödemeler dengesi krizi riskinin korona virüs salgını nedeniyle arttığını ifade etti.

Kurum, hükümetin ekonomiyi kredi açısından daha negatif olmaktan uzak bir yöne doğru sürdürülebilir bir şekilde yönlendireceğine ilişkin endişelerin sürdüğünü dile getirdi. Sermaye kontrolü, dövize erişime yönelik kısıtlama ihtiyacı ihtimalinin artmasının kredi açısından daha negatif olabileceği belirtildi.

Not artırımı düşük ihtimal

Negatif kredi görünümü dikkate alındığında not artırımının düşük ihtimal olduğu belirtilen Moody's raporunda, buna karşın otoritelerin dış baskılara ve ekonominin yeniden dengelenmesine ilişkin bir mühendisliğe yönelik geçerli ve geniş çaplı bir program açıklaması ve uygulaması durumunda notun istikrar kazanabileceğinin altı çizildi.

Önemli ölçüde dış finansal desteğin ve buna eşlik edecek bir siyasi ajandanın not açısından destekleyici olacağı vurgulandı.

7. Haberleri okuyamıyor topik.. Imf ile anlaşma gündemimizde yok diyor...

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Tcmb verilerini iyi inceleyin... biz muhaliflerin atladığı göz önünde bulunan bir şey var.... bende batarlar sanıyordum... muhalif algımız bunu görmeyi engelliyor.... bu yüzden batmazlar... önlemini almışlar 3-4 senedir.... akıllıca önlem... sadece verilere biraz sıkı bakmanız yeterli...
    Iki sorum olacak.

1- tcmb verileri arasında ne gördünüz ? (Bu hepimizi ilgilendiriyor)

2- Bosacı kimliğiniz mi, muhalif kimliğiniz mi sizi daha doğru tarif eder?
    Muhalif ya da taraftar olmak borsacı olmakla yanyana durabilir mi?
    Borsacı ideolog mu? Noter mi? Sorgulayıcı mı? Olmalı.

Sayfa 638/1002 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •