Originally Posted by
sindoma53
Bloomberg tv ekonomi kanalı ucu dünyaya uzanıyor dünyada olumlu olumsuz konuşma olursa onu aktarıyor ,
Imf yetkilisine yabancı gazeteci soruyor oda cvp veriyor , bu olay yemek programında değil herhalde ekonomi kanalında olacak.
Şuanki ortamda en küçük olumlu ve ya olumsuz haber iki yönede fiyatlamaya açık.
Gelelim Yükselen ABD ve Avrupa borsalarına onlarda yok fed in parası , yok Avrupanın aldığı parasal önlemler vs vs .
Ha unutmadan blombergten veya başka yerden ben siz duyuyoruz , başkaları 2 gün önceden pozisyon almış oluyor 2 gün önceki yonca takaslarına bakın , teb 2 gündür endeks tahtalarında spotta satışta idi oyun bu şekilde oynanıyor.
2008 krizinde tepe dip 6 sefer olmuş haber kaynaklı daha çok dip tepe olur.
Objektif habercilik, olumlu ve olumsuz haberlerin yer bulabilmesi, gelişmiş ve demokratik ülkeler için geçerli olabilir...
Ancak aynı şeyi ülkemiz medyası için söyleyemiyorum...
Bloomberg de son iki yıldır, sadece olumlu (yönlendirilmiş ) haberlere yer veriyor ve konuklarını de buna göre seçiyor...
İMF başkanı sorulan soruya ; " 80 ülkeyle olduğu gibi Türkiye ile de görüşürüz" der ( vermesi gereken cevap ),
Siz de iki gün boyunca, ne söyleyeceği belli 10-15 konuk çıkartır ve "İMF ile anlaşma nasıl olacak" şeklinde sürekli konuşturursunuz.
Bu algıyı değiştirmeniz için, Mahfi Eğilmez, Uğur Gürses gibi uzmanlığını kanıtlamış konukları çıkartıp sormanız gerekir ki bunu yapmaları mümkün değildir, bu konuklar "kullanışlı" değildir.
Orada görev yapan arkadaşlarımız da ya bu çarka ayak uyduruyor, ya da işlerinden oluyor, bu da acıtan gerçeğimizdir...
( tahmin etmiyorum, 30 yıldır bu sektörü ve çalışanları yakından tanıyorum.)
Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri