Originally Posted by
sindoma53
Bloomberg tv ekonomi kanalý ucu dünyaya uzanýyor dünyada olumlu olumsuz konuþma olursa onu aktarýyor ,
Imf yetkilisine yabancý gazeteci soruyor oda cvp veriyor , bu olay yemek programýnda deðil herhalde ekonomi kanalýnda olacak.
Þuanki ortamda en küçük olumlu ve ya olumsuz haber iki yönede fiyatlamaya açýk.
Gelelim Yükselen ABD ve Avrupa borsalarýna onlarda yok fed in parasý , yok Avrupanýn aldýðý parasal önlemler vs vs .
Ha unutmadan blombergten veya baþka yerden ben siz duyuyoruz , baþkalarý 2 gün önceden pozisyon almýþ oluyor 2 gün önceki yonca takaslarýna bakýn , teb 2 gündür endeks tahtalarýnda spotta satýþta idi oyun bu þekilde oynanýyor.
2008 krizinde tepe dip 6 sefer olmuþ haber kaynaklý daha çok dip tepe olur.
Objektif habercilik, olumlu ve olumsuz haberlerin yer bulabilmesi, geliþmiþ ve demokratik ülkeler için geçerli olabilir...
Ancak ayný þeyi ülkemiz medyasý için söyleyemiyorum...
Bloomberg de son iki yýldýr, sadece olumlu (yönlendirilmiþ ) haberlere yer veriyor ve konuklarýný de buna göre seçiyor...
ÝMF baþkaný sorulan soruya ; " 80 ülkeyle olduðu gibi Türkiye ile de görüþürüz" der ( vermesi gereken cevap ),
Siz de iki gün boyunca, ne söyleyeceði belli 10-15 konuk çýkartýr ve "ÝMF ile anlaþma nasýl olacak" þeklinde sürekli konuþturursunuz.
Bu algýyý deðiþtirmeniz için, Mahfi Eðilmez, Uður Gürses gibi uzmanlýðýný kanýtlamýþ konuklarý çýkartýp sormanýz gerekir ki bunu yapmalarý mümkün deðildir, bu konuklar "kullanýþlý" deðildir.
Orada görev yapan arkadaþlarýmýz da ya bu çarka ayak uyduruyor, ya da iþlerinden oluyor, bu da acýtan gerçeðimizdir...
( tahmin etmiyorum, 30 yýldýr bu sektörü ve çalýþanlarý yakýndan tanýyorum.)
Bilgilendirme amaçlýdýr. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri