Originally Posted by
selka
SN.Latino ya katılıyorum... Bugün Vakıfbanka gittim... TL mevduatımın faizi 115 baz puan artmış iken; USD 70 baz indirilmiştir... Şok oldum... USD ın faizini neden indiriyorsunuz dedim... USD ile borçlanmayı banka bile tercih etmiyor, ayrıca USD ile borçlanma ülkede yok dedi.
Yani; bir tür ironi...
Evet USD ın istikameti yukarı... Pahalanacağını bildiğiniz bir emtia ile siz istermisiniz ki borçlanmayı banka istesin?
Yani; bana kısaca USD ı sat gel TL ile yatır dediler... Geçen ay 12,25 olan TL faizi 13,40 olmuş. 2,8 olan USD faizi 2,1 olmuş...
Bu durumda kısa vade de içeride TL değerlenir gibime geliyor...
Trump ile Erdoğan a gelince...
Trump'ın dünyadan haberi yok... Bir tür Ali Ağaoğlunun ABD versiyonu... NATO nun anlamını üye olduğunu dahi bilmeyen biri..
Erdoğan ise fer fecir... Cin gibi.. Usta ve akıllı tecrübeli bir siyasetçi. Siyaset= Erdoğan
Trump büyük bir askeri güç ve şahlanmış bir ekonominin başında...
Erdoğan'ın tüm askeri gücü NATO' ya ait. Askeri yönden Trump'a karşı gelmesi olanaksız. Ekonomide son derece zor zamanlar geçiriyor... İçeride karpuz gibi toplumun %50 %50 bölünmüşlüğü Erdoğan'ın eksisidir...
Bu ziyaretin amacı, maksatı ve gayesinin Trump için bir önemi yok iken; Erdoğan'ın belki de siyasi kariyeri için dönüm noktasıdır...
Trump Züccaciye dükkanı içinde bir FİL iken; Erdoğan kurtlar, çakallar, aslanlar arasından dikenli yollardan kurtulma gayretinde bir Ceylan dır...
Trump kırıp dökebilir; Ama Erdoğan kırıp dökmeden önce bir kez daha dikkatlice düşünmelidir...
Durum budur...
Trump'in artılarıda var eksileride...
Erdoğan'ın artılarıda var eksileride...
Ama ben Cumhurbaşkanı olsa idim... Madem böyle zor bir süreç olucaktı...
-----İçeride ki referandum ile milleti karpuz gibi ikiye bölmezdim... Daha birleştirici bir siyaset izlerdim...
-----Ekonomiye dış siyasetten daha çok zaman ayırıp; AB'ye, NATO'ya, BM'e, Hollanda'ya, Almanya'ya,Rusya'ya, Esad'a daha az çatardım...
----- Turizm için daha çok çaba sarf ederdim...
Ondan sonra Trump ile görüşürdüm....