Sayfa 642/1013 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,129 - 5,136 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Yatirimciali adlı üye sapla samanı karıştırmaya devam ediyor. Borsa şuydu şu oldu diye örnek verilemez.

Üst gönderide yazıldığı gibi 2000 yılında eur bazında bist30 44400 idi, şu anda 30000. o tepede mala girdiyseniz paranızın yüzde35 ini kaybettiniz demektir, birde euro faiz kaybınızı hesaplarsanız yaklaşık yüzde47 sini kaybettiniz demektir.

Yok o değilde 1-2 yıl sonra görülen dipten mal aldı iseniz euro bazında 12200 puandan mal aldınız demektir. Şu an ise 30000 olduğuna göre paranızı 2,5 katına çıkardınız demektir.

2010daki tepeden malı aldı iseniz euro bazında paranızın yüzde52 sini kaybettiniz demektir.

Yani borsadan bu şekilde örnek verip kazandınız ve kazanacaksınız demek zırvalamaktan başka bir şey değildir. Hesap kitap bilmemektir.

Bu şahıs bulunduğu pozisyonu savunuyor. Bu savunma ise gayet alışık olduğumuz küçük yatırımcı pofili.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by sato17 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu fiyatlardan dolar alınır mi
    Bu şartlar altında 3,60 ile 3,52 arasında kademeli olarak USD almayı mantıklı buluyorum.

Lakin; AB ile müzakerelere yeniden başlar fasıllar açarsak, Rusya ile yeniden barışır Turizm eskisi gibi coşarsa, ABD ile ilişkiler düzelip; ABD için PYD terör örgütü olursa, ESAD devrilir yeni hükümet kurulur, FETÖ nün siyasi ayakları da tutuklanıp hapse atılırsa; idam rafa kalkarsa; piyasaya güven gelir...

Millet yastık altında ne var ne yok; Altın, USD satıp TL alır. TL kıymetlenir; TCMB sı da kademeli faiz indirir..

İşte o zaman USD sırası ile 3,50 TL-3,40 TL-3,30TL -3,20 TL ve 3,15 TL ye kadar iner....

Yok bunlar olmaz ise; piyasa gerilir, ABD ile anlaşamaz, idam gelir, AB bizi dondurur, PYD ye ABD silah vermeye devam eder. ESAD yerinde kalırsa, FETÖ nün siyasi ayağı ile ilgili hiçbir şey yapılmaz ise;

Piyasaya, siyasete, hukuka ve ekonomiye güven kalmaz...

İşte O zaman da USD 3,60 TL-3,70 TL-3,80 TL-3,90TL-4,00 TL-4,10 TL-4,20 TL ye kadar Eylül ayında ulaşır...

Bunun ortası olan 3,60-3,50 TL yi o sebeple kademeli alım için uygun diyorum.

Ama mevcut bu şartlarda DİP 3,52 TL dir...

TCMB ne yaparsa yapsın... Senaryo budur..

Gelecekte neler olabiliri tahmin edebiliyorsanız; durum budur....

YTD

3. FAİZDE UÇURUM DÖNEMİ

TL mevduat faizlerindeki bu artışa karşılık döviz mevduat faizlerinde hızlı bir gerileme yaşanıyor. Özellikle bankalar döviz kredisi vermede zorluk çekince dövizle mevduat toplamaktan da kaçınıyorlar. İki hafta önce dolar mevduatına bütün vadelerde ağırlıklı ortalama yüzde 1.26 faiz veren bankalar 5 Mayıs’la biten haftada faizi yüzde 1.15’e çektiler. Euro mevduatın faizini de 2.61’den 2.46’ya düşürdüler.

Bu işten şirketler, bankalar ve hükümet bütün kesimler memnun. Ama birinin de bedeli ödemesi lazım. Bunun bedeli de mali gevşemedir. Merkez Bankası’nın yüksek enflasyonu ve kuru kontrol altına almaya dönük sıkı para politikasının gevşetilmesi ve etkinliğinin azaltılmasıdır. Artık Merkez Bankası’nın para politikası gücünü kaybetti. Bu mali gevşemenin parasal gevşemeye dönüşmesi halinde ise bedel çok daha yükselir.
    http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...-ucurum-donemi
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Kumarbaz piyasalar, Erdoğan'ın ABD ziyaretinden olumlu sonuçlar çıkacağını umuyor.

Ya da partili cumhurbaşkanının alacağı tedbirlerin ne kadar uygun ve olumlu olacağını.

Aynen hemen tüm konularda zıtlaştığımız gibi bu konuda da, aşırı iyimserlerle aşırı kötümserler piyasada kendi tarafgirliklerine uygun pozisyon almış durumdalar.

Bugün durup dururken BİST'te haberci piyasaların zıplaması buna işaret.

Trump'la Erdoğan ilk defa yüzyüze gelecekler.

Birbirlerinin dillerini anlamasalar da vücut dillerinden yeterince etkilenecekler.

Bakalım göreceğiz el mi yaman bey mi...

Erdoğan'ın, virgüllü noktalı gözdağının etkisi ne olacak...

Canı epey sıkkın Erdoğan, Nato'ya ABD'ye, AB'ye "anca gidersiniz" diyebilecek mi?

Yoksa Trump, o bildik tacirliğiyle Erdoğan'ın hafif gazını alıp, "fış fış kayıkçı"ya talim edecek mi?

Ben ümitvar değilim ama piyasalar umutlu görünüyor Erdoğan'ın elinin gücüne...

5.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    FAİZDE UÇURUM DÖNEMİ

TL mevduat faizlerindeki bu artışa karşılık döviz mevduat faizlerinde hızlı bir gerileme yaşanıyor. Özellikle bankalar döviz kredisi vermede zorluk çekince dövizle mevduat toplamaktan da kaçınıyorlar. İki hafta önce dolar mevduatına bütün vadelerde ağırlıklı ortalama yüzde 1.26 faiz veren bankalar 5 Mayıs’la biten haftada faizi yüzde 1.15’e çektiler. Euro mevduatın faizini de 2.61’den 2.46’ya düşürdüler.

Bu işten şirketler, bankalar ve hükümet bütün kesimler memnun. Ama birinin de bedeli ödemesi lazım. Bunun bedeli de mali gevşemedir. Merkez Bankası’nın yüksek enflasyonu ve kuru kontrol altına almaya dönük sıkı para politikasının gevşetilmesi ve etkinliğinin azaltılmasıdır. Artık Merkez Bankası’nın para politikası gücünü kaybetti. Bu mali gevşemenin parasal gevşemeye dönüşmesi halinde ise bedel çok daha yükselir.
    Inanmayın bu tür sipariş haberlere, tamamen ard niyetli algı yönetimi; kamu bankaları usd'a verdikleri faizleri yüksetiyorlar % 4 ve üzeri faiz vermeye başladılar; Burganbank bugün yukarı yönlü revize yapmış o da % 4,00 dü % 4,35 vermeye başlamış, düşme bunların neresinde ? Hadii ordan hadi; ayrıca bugün açıkladılar, neymiş işsizlik düşüyor, yersen...

6.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    FAİZDE UÇURUM DÖNEMİ

habri ben mi yanlış okuyorum yoksa yanlış mı yazmışlar ,ya da hiç bilmediğimiz bir şey mi var .haberde dolar faizini 1,26 dan 1,15 e euroyu 2,61 de 2,46 ya çektiler yazıyor euoru'ya ne zamandan beri doların iki katı faiz veriliyor .

7.  Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Inanmayın bu tür sipariş haberlere, tamamen ard niyetli algı yönetimi; kamu bankaları usd'a verdikleri faizleri yüksetiyorlar % 4 ve üzeri faiz vermeye başladılar; Burganbank bugün yukarı yönlü revize yapmış o da % 4,00 dü % 4,35 vermeye başlamış, düşme bunların neresinde ? Hadii ordan hadi; ayrıca bugün açıkladılar, neymiş işsizlik düşüyor, yersen...
    Asıl dikkat çekmeye çalıştığım 3 tane konu vardı bu haberde;

1- Hiç kimse döviz kredisi almaya cesaret edemiyor, bu muhtemelen dövizin yükseleceğini düşündükleri içindir!
    2-Herkes TL kredisine sarılmış enflasyon olur veya döviz yükselirse kar etmiş olacaklar! (dövizin yükseleceğini düşünüyorlar)
    3-Çok önemli diyor ki; Artık Merkez bankası para politikası gücünü kaybetti....

Hafta sonu U.Gürses de köşesinde bahsetmişti, Merkez karşılıksız TL yolu açılıyor diye, bu kadar borç ve olumsuzluk üzerine....

Yoruma bile gerek yok, sadece şimdilik tüm dünya gibi herkes borsa rallisinin keyfini sürsün!!!
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

8. SN.Latino ya katılıyorum... Bugün Vakıfbanka gittim... TL mevduatımın faizi 115 baz puan artmış iken; USD 70 baz indirilmiştir... Şok oldum... USD ın faizini neden indiriyorsunuz dedim... USD ile borçlanmayı banka bile tercih etmiyor, ayrıca USD ile borçlanma ülkede yok dedi.

Yani; bir tür ironi...

Evet USD ın istikameti yukarı... Pahalanacağını bildiğiniz bir emtia ile siz istermisiniz ki borçlanmayı banka istesin?

Yani; bana kısaca USD ı sat gel TL ile yatır dediler... Geçen ay 12,25 olan TL faizi 13,40 olmuş. 2,8 olan USD faizi 2,1 olmuş...

Bu durumda kısa vade de içeride TL değerlenir gibime geliyor...

Trump ile Erdoğan a gelince...

Trump'ın dünyadan haberi yok... Bir tür Ali Ağaoğlunun ABD versiyonu... NATO nun anlamını üye olduğunu dahi bilmeyen biri..

Erdoğan ise fer fecir... Cin gibi.. Usta ve akıllı tecrübeli bir siyasetçi. Siyaset= Erdoğan

Trump büyük bir askeri güç ve şahlanmış bir ekonominin başında...

Erdoğan'ın tüm askeri gücü NATO' ya ait. Askeri yönden Trump'a karşı gelmesi olanaksız. Ekonomide son derece zor zamanlar geçiriyor... İçeride karpuz gibi toplumun %50 %50 bölünmüşlüğü Erdoğan'ın eksisidir...

Bu ziyaretin amacı, maksatı ve gayesinin Trump için bir önemi yok iken; Erdoğan'ın belki de siyasi kariyeri için dönüm noktasıdır...

Trump Züccaciye dükkanı içinde bir FİL iken; Erdoğan kurtlar, çakallar, aslanlar arasından dikenli yollardan kurtulma gayretinde bir Ceylan dır...

Trump kırıp dökebilir; Ama Erdoğan kırıp dökmeden önce bir kez daha dikkatlice düşünmelidir...

Durum budur...

Trump'in artılarıda var eksileride...
    Erdoğan'ın artılarıda var eksileride...

Ama ben Cumhurbaşkanı olsa idim... Madem böyle zor bir süreç olucaktı...

-----İçeride ki referandum ile milleti karpuz gibi ikiye bölmezdim... Daha birleştirici bir siyaset izlerdim...
    -----Ekonomiye dış siyasetten daha çok zaman ayırıp; AB'ye, NATO'ya, BM'e, Hollanda'ya, Almanya'ya,Rusya'ya, Esad'a daha az çatardım...
    ----- Turizm için daha çok çaba sarf ederdim...

Ondan sonra Trump ile görüşürdüm....

Sayfa 642/1013 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •