Sanırım bu hafta teknik konuşacak.
Printable View
Sanırım bu hafta teknik konuşacak.
Ukrayna-Rusya Savaşı'nda tarihi dönemeç! İki lideri 15 Mayıs'ta Türkiye'ye mi gelecek?
Rusya lideri Putin'in Ukrayna'yla müzakerelerin 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul da başlaması yönündeki teklifine ABD Başkanı Trump'tan destek geldi. Ukrayna lideri Zelenskiy ise "Perşembe günü Türkiye de Putin i bekliyorum" diyerek çağrıya yanıt verdi.
https://www.sozcu.com.tr/zelenskiy-v...elecek-p172915
Dış haberlerin olumlu olması tabi ki iyi ama...iç siyaset çok önemli..enflasyon..hukuk.. mali yapı.. vs vs..
Biz günlük pozitif olanları önce bir satın alalım
Sizin o dediklerinize uzun yıllar var daha
Hocam gizlenen bir şey yok. SPK bağımsız denetçi raporlarında ve faaliyet raporunda her şey açıkca belirtilmiş.
Şirketin kredi borcunun tamamına yakını USD idi 3 ay önce ve faizi de yıllık %8-9 civarında idi. Kur da sabit gittiği için şirket faiz yükü daha düşük olan USD krediler yerine , faiz yükü daha fazla olan faktoringi kapatmayı tercih etmiş.
Bence arena connect satışı sonrası kademeli olarak 3-4 ay içinde kredi borçlarının tamamına yakınını kapatacak. Çünkü hem arena connect satışından para gelecek , hem de işletme sermayesi ihtiyacı azalacağı için krediye ihtiyaç kalmayacak.
EFK'nın neden düşük geldiği , paynet satış karı öncesi neden 500 milyon zarar geldiğini açıkladım önceki yazılarımda.
paynet satışı nedeniyle üst yönetime ödene prim 100 milyon
arena connect şerefiye düşüşü ( kaydi işlem kağıt üzerinde bir işlem parasal boyutu yok ) 105 milyon
Paynet satış karından ve ertelenen vergi gideri 418 milyon
Toplamda 623 milyon tek defalık gider yüzünden orada zarar görüyoruz. Bu dönem hem bunlar olmayacak , hem daha az finansal gider olacak , hem de daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Dolayısıyla bu çeyrek 150-200 milyon civarında kar gelebilir.
Bundan sonra her çeyrek , 2024 yılında zararla kapanan çeyrekler toplamdan çıkıp yerlerine 2025 senesinin karlı çeyrekleri toplama dahil olacağı için yıllıklandırılmış kar her çeyrek yukarı çıkacak , bu da F/K açısından sürekli ucuz kalmamızı sağlayacak.
Bence endişelenecek bir şey yok. Şirketin faaliyetleri yolunda , sektörden olumsuz olarak ayrışmıyoruz. Bundan sonra her çeyrek daha iyi bilanço gelecek.