ENERJİ BAKANI DONMEZ : İRANDAN DOĞAL GAZ ALIMI DEVAM EDECEK.
Bu tip haber akışı devam etsin ama Dolar hala TÜPÇÜ haberini satsın . Ne kadar gerçekçi onuda DOLARCI arkadaşların takdirine bırakıyorum.
Printable View
ENERJİ BAKANI DONMEZ : İRANDAN DOĞAL GAZ ALIMI DEVAM EDECEK.
Bu tip haber akışı devam etsin ama Dolar hala TÜPÇÜ haberini satsın . Ne kadar gerçekçi onuda DOLARCI arkadaşların takdirine bırakıyorum.
Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaşı ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayı 40 milyonu bulacaktır. Bunun dışında her yıl sosyal yardım adı altında devlet tarafından bakılıp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kişinin olduğu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayı da 20 milyonu bulacaktır. Bu iki kesimin dışındakilerin de çok büyük bir kısmının yine devlet kontrollü işletmelerde asgari ücreti ile çalıştığını ve son büyük grubunda yine devlete bağlı memurlar olduğunu biliyoruz.
Türkiye ekonomisi şaşırtıcı şekilde aslında bir devlet ekonomisidir. Para arzı 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet işletmelerinin dolaylı yapısı ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaşabilir.
Bu koşullar geçmişe göre çok farklı parametreler içeriyor. Geçmişteki tecrübeler bence geçerli olmaz.
Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
Enerji bakanının söyledikleri Dolarda henüz tam etki yapmadı hala TÜPÇÜ GAZININ etkisi altında gibi duruyor.
Aga bu nasil hesap. Rakamlari toplayinca tc nin tamami devletin karsiliksiz dagittigi parayla geciniyor sonucu cikiyor[emoji23]
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüpçü gazı Doları fena sersemletmiş 5.29 dan ileri gidemiyor. Ama gazın etkisi yavaş yavaş geçiyor gibi TÜPÇÜ yeni GAZ vermezse Dolar kendine gelip kopup gidecei zaten enerji bakanı da Dolara OKSİJEN takviyesi yaptı her an kendine gelip koşuya kaldığı yerden devam edebilir.