
Originally Posted by
rxpu
Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaşı ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayı 40 milyonu bulacaktır. Bunun dışında her yıl sosyal yardım adı altında devlet tarafından bakılıp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kişinin olduğu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayı da 20 milyonu bulacaktır. Bu iki kesimin dışındakilerin de çok büyük bir kısmının yine devlet kontrollü işletmelerde asgari ücreti ile çalıştığını ve son büyük grubunda yine devlete bağlı memurlar olduğunu biliyoruz.
Türkiye ekonomisi şaşırtıcı şekilde aslında bir devlet ekonomisidir. Para arzı 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet işletmelerinin dolaylı yapısı ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaşabilir.
Bu koşullar geçmişe göre çok farklı parametreler içeriyor. Geçmişteki tecrübeler bence geçerli olmaz.
Ortam berbat bir hal alır katılıyorum. Ama yukarıdaki emekliler ,sosyal yardım alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastık altının gücü devlet ile başa çıkmakta zorlanacaktır. İran Türkiye ile benzer bir ülke değil. En azından cari açığı yok diye biliyorum. İhrac edebildiği doğal kaynakları ve petrolü var.
Yer İmleri