Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
YASTIK ALTI cepte 100 $ bulundurmanýn suç olduðu yýllarda vardý ve hiç bir zaman zararlý çýkmýyorlardý. Kaldýki adamý ÝDAM eden MOLLA ÝRAN rejimi 1-2 ay önce sermaye kontrolü getirdi baktý iþler daha moka sarýyor o bile u dünüþ yaptý. Bu iþler 490 milyar dolar borç yapmýþ dötündeki donu bile ithal ipilikle yapan bir ülkede öyle çok kolay deðil. Yastýk altýndakiler piþman falan olmaz tam tersi bunu yapan % 10 lýk kesim çok piþman olabilir.
Türkiye'de 80 milyon nüfusun 12 milyonu emekli maaþý ile geçiniyor. Aileleri ile bu sayý 40 milyonu bulacaktýr. Bunun dýþýnda her yýl sosyal yardým adý altýnda devlet tarafýndan bakýlýp beslenen *emeklilerin haricinde* 10 milyon kiþinin olduðu tahmin ediliyor. Aileleri ile bu sayý da 20 milyonu bulacaktýr. Bu iki kesimin dýþýndakilerin de çok büyük bir kýsmýnýn yine devlet kontrollü iþletmelerde asgari ücreti ile çalýþtýðýný ve son büyük grubunda yine devlete baðlý memurlar olduðunu biliyoruz.
Türkiye ekonomisi þaþýrtýcý þekilde aslýnda bir devlet ekonomisidir. Para arzý 2 trilyon TL ise toplanan vergiler 1 trilyon TL'ye varabilir. Devlet iþletmelerinin dolaylý yapýsý ve ihaleler ile bu rakam belki 1.5 Trilyon TL'lere de ulaþabilir.
Bu koþullar geçmiþe göre çok farklý parametreler içeriyor. Geçmiþteki tecrübeler bence geçerli olmaz.

Ortam berbat bir hal alýr katýlýyorum. Ama emekliler ,sosyal yardým alanlar ve geriye kalan asgari ücretlilerin kompozisyonunda yastýk altýnýn gücü devlet ile baþa çýkmakta zorlanacaktýr. Ýran Türkiye ile benzer bir ülke deðil. En azýndan cari açýðý yok diye biliyorum. Ýhrac edebildiði doðal kaynaklarý ve petrolü var.