Originally Posted by
Usta
Elbette uzun vadede beklentisi buyuk ve umit edildigi gibi cok guzel basarilar elde ederse, cok yuksek fiyatlara gelebilir.
Ama bu siglikla (hem dolasan adet hem de kucuk yatirimciya yaklasim acisindan) bu hisse yari degerine ya da 3-4 kat degerine cok rahat gelebilir. Bu biraz da sektorden kaynaklaniyor. Normalde hisseler 5-10 sene sonrasini fiyatlar. Ama konu yazilim sektoru olunca, 10 senelik risk o kadar fazla ki, sirket batmis da olabilir, uzaya cikmis da. Dolayisi ile tahta yapici istedigi fiyata cekebilir. Simdiye kadar hep alt sinirlarda tuttu hisse fiyatini (gecici dalgalanmalar haric) ancak elbette yukari ihtimal bolgelerinde de tutabilirler. Sabirla bekliyoruz.
Dolayisi ile 130larda iken gaz verdiginizde ne kadar anlamsizsa, dusme ihtimallerinden bahsedenlere kizmaniz ne kadar haksiz ve anlamsizsa, simdi de daha ne kadar dusebilir ki diye desteksiz fikir beyanlari anlamli.
Ben etkilenmedim 130 kusurden biraz sattim ama bence bir cok kisi hisse tepe tepe giderken bu soylemlerden etkilenir. Herkes uzuncu olmak zorunda da degil. Sen, ben uzunu kastettim diyorsun kendini temize cikarmak icin ama o zaman farkli ihtimalleri soyleyenlere neden cemkiriyorsun, o soylemler uzun vade fiyati zerre etkilemez ki.
Neyse.. surada az kaldi vergi beyannamesine, sonra da bilancoya.
Teknik dedigimiz sey, psikolojilerin grafige yansimis halidir. Insanlarin toplu olarak psikolojilerinin hisse alim-satimina etki ettigini dusuneceksiniz ama grafiklerin rastgele hareket ettigini ileri sureceksiniz.
Yatirim tavsiyesi degildir